30 Eylül 2011 Cuma

BENİM STİLİM İÇİN BELKİ DE SON YAZLIKLAR


Herkese Merhaba, 
Bugün biraz soğuk, biraz yağmurlu bir güne uyandık o yüzden bende postlara yazlık günlerden kalma görseller ile devam etmek istedim. Bunlar belkide son kısa kollular ile çekilen resimlerimiz olacak, bende bu duruma yaz insanı biri olarak biraz üzülüyorum aslında. Tabi birde bu aralar benim için kış sezonuna giriş demek hala bitemeyen okul günleri, tez yazımı demek, ama yeni güzel projeler içinde hazırlık evresi demek..

28 Eylül 2011 Çarşamba

ULYANA SERGEENKO 2011-12 SONBAHAR KIŞ KOLEKSİYONU


Bu güne kadar Ulyana'nın koleksiyonunu nasıl kaçırmışım bilmiyorum, heralde yoğunluğumdan bilgisayardan biraz uzak kalmamdan kaynaklı ama şimdi her bir parçasını ayrıca beğendiğim bu koleksiyonu hala görmeyenler için paylaşma zamanı. Ulyana Sergeenko zaten stili ile ön plana çıkmış ve  giydikleri ile birçoğumuzun kalbini vurmuş durumda. Koleksiyondaki herbir parça onun tarzından detaylar ile dolu. Uzun etekler, renkler, desenler, kabarık etekler, herbirinin bele oturuşu, parçaların birbiri ile kombinlenmesi... herbiri Ulyana'dan izler taşıyor.

26 Eylül 2011 Pazartesi

ALEXA CHUNG MADEWELL İÇİN TASARLAMIŞ


Her zaman stilini hayranlıkla izlediğim hatta izlediğimiz Alexa Chung'ın Madewell için hazırladığı koleksiyonu satışa çıkmış bile. Parçalara bir göz attım da hem Alexa'nın tarzından izler taşıyor, hemde gündelik giyimde şık ve tarz olmanın ipuçlarını sunuyor. Zaten parçaların en büyük özelliği herbir parçanın evinizdeki diğer parçalar ile kolay kombinlenebilir olmasıymış, o yüzden dolaplarda bu ürünler için kolayca yer açılabilecekmiş. Bizler içinse örnek alınası stiller çıkmış ortaya.

25 Eylül 2011 Pazar

KARL LAGERFELD'İN GÖZÜNDEN COUTURE PARÇALAR

Elbise ve şapka, Georgio Armani Privé

Couture diyince benim için akan sular duruyor, belkide moda haftalarında tasarımcılar neler yapmıştan çok Haute Couture haftasında neler yapılmış, isimlerini ezbere bildiğimiz ikonik tasarımcıların hayallerinden neler podyuma dökülmüş diye beklemek beni herşeyden çok heyecanlandırıyor. Moda dünyasının otoritelerinden Karl Lagerfeld bize sezonun en şık ve elegan parçalarını objektifinden yansıtmış. Her görsel birer ihtişamlı heykeli  veya sanat eserini yansıtır gibi adeta. Sizi bu güzel parçalar ile hayal kurmaya davet ediyorum. En güzel hayaller sizce de couture parçalar ile kurulmaz mı? ;)

22 Eylül 2011 Perşembe

MELVIN SOKOLSKY İLE HARPER'S BAZAAR ÇEKİMİ,1965


Sevdiğim, ojinal çekimleri blogda paylaşmayı sevdiğimi hepiniz biliyorsunuz artık, sanırım kendime bu vesile ile arşiv de yapmış oluyorum ;). Bu çekim Melvin Sokolsky tarafından Harper's Bazaar için yapılmış ve güzel kıyafetler içindeki uçan bir kadın tasvir edilmiş. Zaten oldum olası, çekim işinde Bazaar favori dergilerimden. Sizi bu görseller ile başbaşa bırakıyorum ve Sokolsky'nin arşivine belki bir göz atmak isterseniz eğer diye buraya link veriyorum, hadi tıktık...

21 Eylül 2011 Çarşamba

NE GİYMİŞİMDE OKUL MARATONU


Herkese Merhaba,
Bir süredir Benim Stilim kısmına ara vermiştk ama arayı kapatmaya çalışacağım. Bu seferki kombinde benden bir parça yok, okula kayıt için gittiğimde giyinmiştim. Herkes çok sevimli (biraz yaşım küçülmüşte) gözüktüğümü söylediği için sizinle de paylaşmak istedim. Hazır okula kayıt için giderken biraz daha okullu gibi gözükiyim diyerek plili ekose eteğimi tshirtüm ile kombinledim. Bu arada okul diyip duruyorum, blogun yeni misafirleri için ve birçoğunuzun bildiği gibi Tekstil ve Moda Tasarım üzerine master yapıyorum.

20 Eylül 2011 Salı

İSTANBUL MODA HAFTASI 2011'ın SON POSTU: IFW'DEN GÖRÜNÜMLER veTEŞEKKÜRLER


2011'de gerçekleşicek son moda haftamızı da bitirmiş olduk. İstanbul Moda Haftası ile ilgili son postu IFW'de çektiğim karışık görünümler ile yapmak istedim. Bu sezon yoğunluğum içinde bir ara belki de zaman bulup gidemeyeceğim diye düşündüğüm moda haftamız çok keyifli ve haraketli geçti. Yeni modacılarımız ve koleksiyonları ile tanıştık. Aksaklıklar tabiki oldu ama hala bu işin çok çok başındayız,  eminimki sezondan sezona çok daha iyi, çok daha ilham dolu moda haftalarını karşılayacağız. 

19 Eylül 2011 Pazartesi

EMMY 2011 KIRMIZI HALIDAN SEÇMELER

Dün gece Emmy Ödülleri sahiplerini buldu ve her ödül töreninde beklediğimiz kırmızı halı senfonisi de gerçekleşmiş oldu. Bu sefer postu biraz kısa tutup sadece beğendiğim birkaç parçayı eklemeyi uygun gördüm. Belki de sebebi ah aşık oldum diyebileceğim bir görünüm çıkmaması olabilir. Benim favorilerim ise Nina Dobrev, Evan Rachel ve Jennifer Carpen...


Bu Emmy benim fikrimce kırmızıların Emmy'si oldu çünkü gerçektende en iyi elbiseler kırmızı olanlardan çıktı. İşte bunlardan bir tanesi ve bence Emmy'nin en iyisi Nina Dobrev'den geldi. Elbise zaten tarzı ile kırmızı halıya çok çok uygun ama bunun yanında Nina'nın üzerinde de harika durmuş. Kalıbı, kesimi, etek ucu ve göğüs kısmındaki detayları ile kesinlikle harika bir Donna Karan. Judith Leiber çantası ve Neil Lane mücevherleri ile asillik, zariflik ve kalitenin tanımı Nina Dobrev olmuş.

18 Eylül 2011 Pazar

SİYAH DANTEL DETAYLI ETEK İLE BENİM STİLİM


Herkese Merhabalar :)
Araya giren işler, moda haftası postları ve yoğunlukla aslında resimleri de çoktan hazır olan Benim Stilim kısımına birazcık ara vermiş gibi olduk. Hepinizin bildiği gibi aslında daha çok kendi elimden çıkan ürünler ile bu bölümü yapmaya çalışıyorum, ikisi karışık daha doğrusu :) İşte bunlardan bir yazın bolbol giyindiğim siyah eteğim.

14 Eylül 2011 Çarşamba

IFW 2011 GAMZE SARAÇOĞLU


Benim için İstanbul Moda Haftası 2011'in son defilesi Gamze Saraçoğlu oldu. Heralde gördüğüm en kalabalık, en çok merakla beklenilen defilesiydi, kapılar daha açılmadan bile salon dolmuştu. Özellikle son iki sezondur hiç tartışmasız Gamze çok başarılı koleksiyonlara imzasını atıyor. 'Kubrick'e Övgü' temalı koleksiyonuna ait tasarımlar yapılırken 'A Space Odyssey' filminden esinlenilen defilenin açılışını Selma Ergeç yaptı. Beyazlar içinde başlayan parçaları, sarılar, kırmızılar, lacivertler izledi. Aralara atılmış sepet örgü detayları, kesinler ve tüllerle açılmış pencereler, asimetrik etekler, pliler, bedenlere yerleştirilmiş drapeler en dikkat çeken unsurlardı. Defile sonunda kopan alkış ve çığlıklar sanırım defilenin başarısının bir kanıtı olarak IFW 2011'e kazındı.

İSTANBUL FASHION'S NIGHT OUT 15 EYLÜL GECESİ ALIŞVERİŞE DOYUCAZ


Hepinizin bildiği gibi yarın akşam FNO 2011 için geceyarısına kadar kendimizi alışverişe vericez. Birçok markanın çeşitli mağazalarında hazırladığı süprizler ile hem keyifli zaman geçireceğiz, hem özel ürünleri de alma şansı yakalayacağız, hem de indirimlerden yararlanacağız. Aşağıda sadece mailimden gördüğüm kadarı ile toplayabildiğim birkaç etkinliğin tanıtımlarını sizler ile paylaşıyorum. Görmek istediğiniz resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz. FNO'nun sitesi için tıktık. Ben nerede mi olacağım, sanırım evime yakınlığından Bağdat Caddesi'nde, twitterdan yayında olacağım :) Herkese güzel ve keyifli alışverişler..

IFW 2011 TUVANA BÜYÜKÇINAR


Tuvana Büyükçınar yine moda haftasının en çok rağbet gören tasarımcı defilelerinden biri oldu. Çok renkli, desenli, dantelli elbiselere, bluz-etek- pantalon takımlara sahip eğlenceli ve bir o kadar da başarılı bir koleksiyon izledik. Kullanılan drape detayları ve metal gömlek ve ceket yakaları koleksiyonun diğer dikkat çekici unsurularını oluşturdu. Tuvana Büyükçınar'ın farklı desenlerde kumaşları ve renkleri kombinlemesindeki başarısı her zaman alkışları toplayacağı bir özelliği olacak sanırım. Bitirmeden tasarımı Sertaç Delibaş'a ait ayakkabılar moda haftasının en başarılı örnekleriydi.

IFW 2011 DENİZ KAPROL


Deniz Kaprol, İstanbul moda haftasının defile yapan tek aksesuar tasarımcısı ve hiç süphesiz ki aksesuar defilede sergilenmesi oldukça zor parçalardan biri. Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Deniz Kaprol yaptığı başarılı şovu ile tasarımlarını sergiledi. Şato temalı defile, sahnenin ortasında kafes içinde yatan Umut Eker ve yine onun oynadığı bir kısa film ile başladı. Takı insan vücudunun bir parçasıdır ana fikri ile ortaya çıkan tasarımlar, bembeyaz mankenlerin ellerinde ve vücutlarında iç organların aksesuar halleri olarak sergilendi.

IFW 2011 ÖZLEM SÜER


Özlem Süer, Jean D'art adlı koleksiyonunun sunumunu, tasarımlarının temasının da içimize kadar işlemesine sebep olan Hollanda Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirdi. Gerçektende Özlem Süer tasarım gücünün yanında sunum işini de başarılı ile gerçekleştiren,  hem keyifli zaman geçirtirken  hemde tarzı doğrultusunda seçtiği mekanlar ve yaptığı sunumlar ile bizi bir kez etkisi altına alabilen ender tasarımcılarımızdan. Özlem Süer, misafirlerine her zamanki stilinde romantik, yoğun ama profesyonelce kombinlenmiş detaylara sahip, iyi işçilikli tasarımlardan oluşan bir koleksiyon sundu. Özlem Süer performansında diğer dikkat çeken parçalardan biri ise DTG'nin tasarımcılara verdiği destek ile ortaya çıkan ayakkabılar olmuş, bu anlamlı ve özel bir birlikteliğin sonucunda başarılı bir iş ortaya konmuştu.

13 Eylül 2011 Salı

IFW 2011 ÖZGÜR MASUR


Özgür Masur hiç süphesizki İstanbul moda haftasının defilesini sergilemek üzere en çok beklenilen tasarımcılarından. Özgür Masur, her kadının giyinmek, bürünmek isteyeceği beyaz bir koleksiyon hazırlamış. Sade ama detaylarda, özellikle  de bedenin çeşitli yerlerinde kullandığı hasır örgü detayı ile tasarımlarında fark yaratmış. Araya serpiştirilmiş dore etek, ceket, pantalonlar ise koleksiyona haraket katarken, inci işlemeli kumaştan sırt dekolteli elbise de benim gönlümü kaptı.

IFW 2011 KARMA 2 / ŞAFAK TOKUR - SEDA ZOROĞLU - ÇİĞDEM AKIN

ŞAFAK TOKUR


İstanbul Moda Haftası Karma2 defilesi ile üçüncü gün start aldı ve moda haftasında ilk defilesini yapan Şafak Tokur bize mevlanalardan esinlendiği koleksiyonunu sundu. Siyah ve beyazdan oluşan koleksiyonu gerçekten de detayları ile alkışları toplamayı başardı.

12 Eylül 2011 Pazartesi

IFW 2011 STUDIO KAPROL


Arzu Kaprol İsanbul Moda Haftası'na Studio Kaprol by Coke Design projesi ile katıldı ve çok başarılı bir defile gerçekleştirdi. Arzu Kaprol'un zaman içerisinde çalıştığı ekibinden Ali Bayramoğlu, Tolga Turan, Gülcan Ardıç ve Beliz Mısır koleksiyonlarına biz misafirlere sergilediler. 
Hala İTÜ'de moda eğitimine devam eden Ali Bayramoğlu koleksiyonunda 21.yy'ın modern ve korkusuz kadınları için yaratıklar ve insanoğlu arasındaki ortak ve zıtlıkları dokular ve formlar ile yansıtmış.

11 Eylül 2011 Pazar

IFW 2011 NEJLA GÜVENÇ


İstanbul Moda Haftası 2. gün Nejla Güvenç'in Paralel Hayatlar temalı defilesinin startı Ahu Türkpençe'nin paralel hayatları yaşayan kadınları yansıttığı video ile yapıldı. Kahve, siyah ve fümeler ile başlayan koleksiyon, beyaz ve ardından canlı renkler ile devam etti. Nejla Güvenç, misafirlerine rahat kalıplara sahip, şifon, doğal kumaşlar ve derilerin ön plana çıktığı, sırt dekolteleri, pencere detayları ile dikkat çeken, drapelerin değişik açılardan kullanıldığı parçalara sahip bir koleksiyon izlettirdi. Kapanışı ise yine her fırsatta Nej tasarımlarını çok beğendiğini dile getiren Ahu Türkpençe yaptı.

9 Eylül 2011 Cuma

IFW 2011 ÖZLEM KAYA


İstanbul Moda Haftası 2.gün anca Özlem Kaya defilesine yetişebildim ki onda da defile başlamıştı içeri girdiğimde. Özlem bize sade ama ayrıntılarında bir o kadar detaylı beyazların ağırlıklı olduğu, araya katılmış fuşya ve uçuk grilerden oluşan elbise, kalem etek ve üst parçaların çoğunlukta olduğu bir koleksiyon sundu. Özellikle sırt detayları, drapeler, payet ve drapelerin işbirliği, derin V göğüs dekolteleri en dikkat çekici unsurlardı. Sadeliği ve detayları ile birçok parça gönlümü çaldı açıkcası.

8 Eylül 2011 Perşembe

IFW 2011 ATIL KUTOĞLU


Hiç süphesiz ki İstanbul Fashion Week 2011'in en çok beklenilen defilelerinden biri Atıl Kutoğlu'na ait ve bundan sebeple oluşan misafir yoğunluğu otomatikman defilenin de biraz gecikmesine sebep oldu. Oldukça fazla parçadan oluşan koleksiyonda bu sene sadece kadın giyim değil, erkek giyime de yer verilmiş. Çizgi detayının özellikle kumaşlarda çok fazla hakim olduğu, canlı renkler ile başlayan defile, gri baskınlığında mavi, yeşil, pembenin en hoş tonlarında devam etti. Uzun elbiseler, alt ve üst parçalardan oluşan etek, pantalon ve bluz takımlar, tulumlar, günlük hayatımızda oldukça rahat kullanılabilecek diz hizasında elbiseler Atıl Kutoğlu yaratıcılığında sunuldu. Payetli küçük detaylara sahip, özel günleriniz için ilgiyi üzerinize toplamanıza neden olabilecek nitelikte uzun elbiseler ile şov son buldu.

IFW 2011 KARMA 1 / İPEK ARNAS - ASLI GÜLER - JALE HÜRDOĞAN

İPEK ARNAS - 2TERS 1DÜZ


İpek Arnas, 2 ters 1 düz markası ile bize örgülerden oluşan bir koleksiyon sundu. Ayrıntıların detaylarda  gizli olduğu ve örgünün alışık olduğumuz klasik görünümünün dışında kullanıldığı, renklerin birbiri ile harmanlandığı hoş parçalardan oluşan bir koleksiyon izledik.