2 Aralık 2010 Perşembe

MODA YAZARI/EDİTÖRÜ OLMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE


Hadi kabul edin moda düşkünleri ;) birçoğunuzun gönlünde moda yazarlığı yapmak, moda editörü olmak geçmiyor mu? Şöyle moda haftalarına katılıp defileler hakkında, stiller, trendler hakkında yazmayı, önerilerde bulunmayı, röportajlar yapmayı, sanata bakışınızı ve daha aklıma gelmeyen birçok konuyu adını bildiğimiz malum dergilerde yazmayı aklınızdan geçirmediniz mi?

Tabi bu dediklerim bu kadar kolay değil, konularda göründüğü gibi gidip görüyim, yazıyım kadar basit değil. Moda editörlüğü gibi ciddi bir mesleğe sağlam bir altyapı yapmanız gerekiyor. İşte İstanbul Moda Akademisi (IMA) bu kaliteli eğitimi alabilmeniz için Profesyonel Gelişim Programlarından ''Moda Editörlüğü'' eğitimini devreye aldı. 
  • Moda tarihi ve medya genel kültürü
  • Editörlük
  • Moda Pazarlaması
  • Styling
  • Moda yazarlığı 

gibi alanlarda alacağınız eğitim ile moda editörlüğü konusunda uzmanlaşan kişilerden biri olabilirsiniz. Üstelik programda önde gelen moda dergilerinin işbirlikleri ile projeler yapma imkanınada sahip olabilcekmişsiniz. Hayallerinizin ve gönlünüzün bir köşesinde Moda Editörü olmak yatıyorsa, IMA ile iletişime geçmenizi öneririm. ..

2 yorum:

balgözlükız dedi ki...

Bu çok güzel bir bölüm aslında bu işin gerçekten yapmak isteyen için.
Hazır giyim ve moda tasarımı mezunu ve dergi geçmişi ve moda edit.asis.geçmişi biri olarak şunu söyleyebilirim,maalesef ülkemizde çook fazla torpil dönüyor bu tip işlerde.Dergilerin kadrolu alımı çok az,ve bu işi okuduğu bölümle çok alakasız biri yapıyorsa,herhangi bir okula bin ton para verip işin aslını okumak çok büyük acı,sonunu biliyorsan hemde!!:))

STYLEISTICO dedi ki...

Haklısın balgözlü,tamamen katılıyorum. Ne yazıkki ülkemizde birçok şey torpil ile dönüyor. Ne yaptığın değil kimleri tanıdığın çok önemli oluyor.
Ama işte genede eğitim eğitimdir diyip yaptığımız işi daha iyi yapmaya çalışmak en doğrusu...