3 Ağustos 2010 Salı

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN SERGİ / İSTANBUL MODERN

İstanbul Modern Sanat Müzesin'de 15 Temmuz-24 Ekim tarihleri arasında Hüseyin Çağlayan'ın 1994-2010 yılları arasında ürettiği moda koleksiyonlarının, enstalasyonlarının ve filmlerinin bir araya geldiği kapsamlı bir sergisi olduğu bilmeyen kalmadı artık sanırım :). Bizde geçtiğimiz haftalarda bu sergiyi ziyaret etme şansı bulduk. (ne yazıkki iş ve yüksek lisans mülakatım sebebi ile IMA'da gerçekleşen söyleşiye katılamamıştım) Araya giren kısa tatil ve işler dolayısı ile tam olarak kafamı toplayıp, sizinle paylaşma fırsatı bulamamıştım. 
Açıkcası Hüseyin Çağlayan'ın defilelerini internetten izlemiş, görsellerine bakmış biri olarak oraya gidip yakından sergilenen tasarımları görmek beni hem çok heyecanlandırdı, hemde çok etkiledi. Modayı kavramların ifade bulduğu bir keşif alanı olarak sunan Hüseyin Çağlayan, giyimin ne anlama geldiğine dair politik, ekonomik ve sosyal gerçeklerinden yola çıkarak, modayla doğrudan doğruya ilişki kurulması güç parça ve düşüncelerden ilham alarak ortaya koyduğu tasarımları incelemek, onun düşünce tarzını, yaratıcılığı anlamaya çalışmak benim açımdanda oldukça doyurucu oldu. Sanatın bu kadar ağarlıkla yer aldığı moda ürünlerini incelemek, onların hikayelerini dinlemek heyecan vericiydi. 
Buradan size sadece birkaç görselle ve sözlere sığmasada birkaç kelime ile sergiyi özetlemeye çalıştım ama tabiki de gidip görülmesi ve sindirilmeye çalışılması gereken bir sergi. (özellikle sanat ve moda öğrencisiyseniz kesinlikle kaçırmayın derim :) )  Meraklıları ve duymayanlar için sergi 24 Ekim'e kadar İstanbul Modern'de yer alacak....

Görseller ve orada bize verilen bilgiler için İstanbul Modern'den Hande Ortaç Aksoy'a teşekkürler...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

STYLEISTICO dedi ki...

Teşekkür ederim begenmene sevindim:) styleistico Facebook hesabida twitter hesabida var. Kenar sütunda bulabilirsin....