5 Şubat 2011 Cumartesi

IFW / ATIL KUTOĞLU


Dünyaca izlenen Atıl Kutoğlu İstanbul Moda Haftası'nda ikinci performansını gerçekleştirdi. Christelle Koko ve Franziska Knuppe'nin mankenler arasında yer aldığı defilede Atıl Kutoğlu oldukça geniş yelpazeli bir koleksiyon sundu.  Deri parçalar ile start alan defilede Alfred Hitchcock'un Kuşlar adlı filminden esinlenilmiş, özellikle bunu aralarda ve son olarak çıkan dalga desenlerde görebiliyordunuz.
Koleksiyona bej, antrasit, kiremit ve oranj renkler hakim olmuş. Siyah ve açık kahve deriden elbise, ceket ve tulumlar ilk çıkan parçalardandı. Bu sezon deri kullanmayan tasarımcı yok gibi...



Hemen arkasında kürkler en şaşalı hali ile podyumda yerini aldı. Uzun diz boyundaki, özellikle yelek kürkler sadeliği yanında şıklığı ve lüksü temsil ediyordu.


Baskılı desenler ve yine Atıl Kutoğlu'nun bolbol tercih ettiği deri ve kürk. Her bir deri kesimde ayrı detalar oluşturulmuş, kiminde kollarda kullanılan katkatlar, kiminde fermuar detaylar, kiminde minik drapeler...


Atıl Kutoğluda triko kazakları koleksiyonundan eksik etmeyenlerden. Swarovski kristal kullanılan tasarımlar oldukça azdı ve yine parçalardada özellikle boyun olmak üzere belli yerlerde yerini almıştı. 


İnanın bu kadifeler burada gözüktüğü renklerde değildi, pembe-kırmızının en göz alıcı tonu, kahve ve morun en parlak tonları podyumdaydı. Düğüm detayı, yırtmaçlar, açılan pencereler ve kadife ile yapılmış draperler dikkat çeken unsurlardı.


Ve işte payetler.. Tüller ile kombinlenmiş gri ağırıklı olmak üzere, pantalon ve elbiselerde kullanılmış payetli kumaşlar oldukça şıktı. Payetlerle oluşturulmuş degradeler dikkat çekici ama ben en çok dantel detaylı elbiseyi beğendim.


Atıl Kutoğlu'nun podyumda vazgeçemediği tulumlar, bol kesim, dar kesim, deri, triko gibi her türlü kumaşla uyguladığı tulumlar...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

cute blog.

visit and follow me if you like!

www.newyorkfashion-sh.blogspot.com

SH is also now on FACEBOOK

semforever dedi ki...

atıl her zamanki gibi harika da özge ulusoy a noolmus ööle konspet gereği tamam ama çok bitkin görünüyo

STYLEISTICO dedi ki...

SH: Thanks

Semforever: gerçekten çok geniş bir koleksiyondu ama her zaman gördüğümüz etnik desenlr yoktu bu sezon