4 Şubat 2011 Cuma

IFW 2011 / GIZIA


Bildiğiniz gibi İstanbul Moda Haftası dün Gizia defilesi ile start aldı. Bu sene, basın odasındaki bilgisayarlar, çok yükleme yapıldığından olacak biraz yavaş, o yüzden yazılar biraz daha yavaş gelecek gibi görünüyor. Neyse biz dönelim Gizia 2011'e, bu sene her zamankinden farklı bir Gizia koleksiyonu izledik ve kendi adıma söyleyebilirimki Gizia tarzından uzaklaşmadan, başarılı bir şekilde devrim yapmıştı. Her zamanki gibi Tuğçe Kazaz defileyi açtı ve kapattı, onun podyumda seyrederken, daha çıktığı andan farklı olduğunu açık ara görebiliyorsunuz. 

Gizia bu sene beyaz, ekru ve gri tonlarının en soft hallerini taşıyan; ipek, dantel, kürk ve dore tonlarında detayların ağırlıklı olduğu deri ve trikoların kombinlendiği bir koleksiyon sundu.


İşte kürkün trikolarla birleştirildiği, dümdüz değilde parçalarda süslenerek kullanıldığı ve zincir detayların botlara kadar indiğini parçalar. Mini eteklerin öne çıktığı bir koleksiyon oldu.


Bu puantiyeler koleksiyonun favorilerindendi, gri ve ekrunun soft tonları üzerinde yapılmış gold puantiye baskılar, belden kloş etekler, tulumlar, yakada yapılan drape kesimler ve formlu detaylar oldukça ilgi çekti. 


Şifon, ipek, kürk ve dantel kumaşların ustaca birleşmesi ve volanlar ile oluşturulmuş şıklık...


Yüksek beller bu sezon neredeyse şu ana kadar seyrettiğiniz tüm performanslarda vardı. Belden sıkılan büyük kemerler altında kullanılan şifon etekler ve yinde belde ince kemerler  koleksiyonun gözdelerinden oldu. 


Ve son olarak Zincirler ile baskıların birleştiği empirmeler... Bu sezon Gizia'da çok az taş kullanılmıştı sadece belli parçalarda ve yerinde ve dozundaydı.

2 yorum:

modda twin dedi ki...

gizia nın mankenler gerçekten çok gzldi tüm dedfilelerdki o kdr iyi degildi Özgür Masurun mankenlerinide sevdm gerci

STYLEISTICO dedi ki...

Gizia'da bu konuda titiz çalıyor. Tuğçe Kazaz zaten harika. Bu sezon Gizia tasarımları ilede fark yarattı...