7 Aralık 2010 Salı

TREND : VOLAN


Havalarında soğuması ile artık iyice hissetiğimiz kış ayları da  hazır başlamışken 2010 Sonbahar/Kış trendlerine devam edelim istedim. Sıradaki trend, benim en sevdiğim trendlerden. Hatta kendi tasarımlarımda da trend olmasına bakmadan her zaman kullandığım ve sanırım hep kullanacağım VOLAN.
Eminimki bazılarınız fırfır detaylı kıyafetleri daha çok seviyor olabilir ama şu da bir gerçek ki volan, fırfırdan daha  çok artık kıyafetlerimizde yerini buluyor ve volanla yaratılan formlar kıyafeti çok daha asil yapıyor.. Volan, kıyafetlerin neredeyse her yerinde kendini gösteriyor etekde, belde, bedende... v.s ve kullanıdığınız yere göre stilinize haraket katıyor.

Trend volanı yazmaya karar verdiğimde hemen ilk aklıma gelen Valentino oldu.  Onun 2010 Kış koleksiyonunda volanı ustaca kullanması, bedende oluşturduğu oyunlar görülmeye ve tabikide giyilmeye değer :) Koleksiyondaki diğer parçalarada bakmanızı öneririm. Tabi Türk tasarımcılarımızdan Özgür Masur'un da kış koleksiyonunda volan detayını ustaca kullandığını hemen hatırlatırım.


Moschino, Andrew Gn, Donna Karan... gibi daha birçok marka, volanı tasarımlarının farklı yerlerinde kullanarak kıyafetlerine haraket katmış. Fikir vermesi açısından beğendiğim görsellerden sizinle bazılarını paylaşıyorum. Bizde de Que, İpekyol, Machka, Network, Zara (ismini paylaştıklarım volanın kullanıldığı tasarımları olanlardan aklımda kalanlar)  gibi bir çok mağazada volanın ustaca kullanıldığı ürünlerden bulabilirsiniz. 

Alışveriş yaparken volanla ilgili ufak stil tüyoları isterseniz;)
Küçük göğüslü iseniz göğüs kısmınızda volanla haraket yaratabilir, kalçanız vücudunuza göre biraz daha fazla ise yine volanı üst bedende kullarak hem dikkati üstünüze çekmiş hemde alt bedenle üste beden arasında bir denge kurmuş olursunuz. Omuzunuz dar ise volan ile daha formlu omuzlar yaratabilirsiniz. 
Tabi gene bunları yaparken bütün diğer kıyafetlerinizi seçerken olduğu gibi dikkat çekmek istediğiniz yerde renk veya desen kullanabilir, gizlemek istediğiniz yerlerde ise desensiz veya daha koyu renkler seçebilirsiniz. Kesinlikle yapmamanız gereken ise her yerinizi volanla doldurmak:)

Resimler : style.com ve çizim kitaco ''Colors for Modern Fashion''

2 yorum:

*STYLEBOOM* dedi ki...

volana bayiliyoruuum ozellikle etekte ve yakalarda:))

STYLEISTICO dedi ki...

Aynen bende :) özellikle dozunda ve yerinde kullanıldığında gerçekten çok asil bir hava katıyor