3 Şubat 2010 Çarşamba

TUBA + EZRA / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 1


Defile alanına girdiğimizde nefis bir koku ve tavandan podyuma yansıyan okyanus görüntüleri ile karşılandık. Zaten buradan temanın deniz üzerine olduğunu anladım. "Hidden World" adlı koleksiyonda mankenlerin gözlerindeki mavi parlak yapılan makyaj bile konseptle tamamen bütünlük içindeydi. Koleksiyon, omuzlardaki volum ve volan detayları ile başlangıç yaptı, aynı şekilde kalçalarda da volanlar ustaca kullanılmıştı. Dikkati volümle çeken bu detaylara çok şık okyanusdaki dalgaları anımsatan nakış desenler işlenmişti. Yine bu alanlarda denize ait, deniz kabuklarının çeşitli versiyonlarından oluşan, parlak kristallerinde kullanıldığı süslemeler yapılmıştı. Aynı süslemeler farklı versiyonlar ile çoraplardada kullanılarak dikkat çekici tasarımlara yer verildi.
Erkek koleksiyonundada slim fit takımlar, ceketlerde kullanılan hoş detaylarla grinin baskın olduğu parçalardan oluşuyordu. Bunun dışında denizci teması altında kalın salaş tirkolara yer verilmiş, balıkçı ağlarından esinlenilen file detayları neredeyse bütün koleksiyonda kullanılmıştı. Koleksiyon bu gün içinde şu ana kadar seyrettiğim en yaratıcı parçaları taşıyordu.



2 yorum:

Yeşim dedi ki...

Tuğçeciğim süpersin. IFW'ye gitmiş kadar oldum sayende :)

STYLEISTICO dedi ki...

Walla aslında yorgunum ama yinede bütün resimleri paylaşmaya çalışıyorum. işte ilk defa bu kadar keşke daha profesyonel bir fotoğraf makinem olsaydı demekten alamadım kendimiiii... ama artık idare edicez :(