31 Ağustos 2009 Pazartesi

SONUNDA BİLGİSAYARIM GELDİ

Bilgisayarım sonunda dün geldi.. Birçok önemli bilgilerim uçtu gitti ama napalım üzülmeklede geri gelmiyorlar:) Haftasonu Cnr Moda fuarına ve İTÜ'de Moda Günlerine gittim. Yorumlarla ve resimlerle işlerimin yoğunluğu geçer geçmez buradayım:)

27 Ağustos 2009 Perşembe

BİLGİSAYARIM ÇÖKTÜÜ :((((

Bu gün akşamüstü ne yazıkki bilgisayarım dondu kaldı bir anda. Kapatıp tekrar açtım ama çok yavaş açıldı ve hiçbir işlem yapamadım. Şu anda bilgisayarcıda ama bütün bilgilerim, özellikle çizim programlarım, kısacası birçok şey gitti :((herşeyi kurtaramayacaklarını sölediler, o yüzden canım biraz sıkkın. Bir kez daha yedeklemediğim için pişman oldum. Birkaç günde blogumla ne yazıkki ilgilenemeyebilirim....

FURLA 2009/2010 SONBAHAR/KIŞ ÇANTALARI

Furla 2009-2010 Sonbahar-Kış Çanta Koleksiyonunda ağırlıklı olarak krokodil - yılan derisi ve göz alıcı parklak renkler kullanılmış. Süetinde kullanıldığı koleksiyonu, kalitelisi ve işçiliği yüksek clutchlar, el çantaları, cüzdanlar ve büyük çantlar oluşturmuş, zımba gibi detaylar kullanılmış.









VAKUMLU TAŞ YAPIŞTIRMA MAKİNESİ

Sonunda Taş Aplikatörüm geldi :))), aslında bu işlemi ütü ilede yapabiliyoruz ama bu çok daha rahat ve sağlam. T-shirtlerde taşlar pek içime sinmiyordu ve hemen bir tane edindim. Hatta bazılarının taşlarını değiştirdim bile. Yanında örnek metal ve kristal taşlarda geldi. Bundan sonra süslemeler için bunu kullanıcaz :) Bilmeyenler için yazmak istedim :)



TUĞÇE KAZAZ & GIZIA

Tuğçe Kazaz, her zamanki güzelliği ve mankenlikteki profesyonelliği ile Gizia için geri dönüş yaptı. Gizia'nın 2010 koleksiyonunu tanıtan Tuğçe, konsept gereği 4 temel elementi temsil etmiş. Mayo ve volümlü omuz trendine görülüyorki Gizia'da uymuş. İTÜ Taşkışla Kampüsünde yapılan çekimler, ortam gayet güzel işlenmiş. Gizia'ya ve özellikle Tuğçe'ye alkış.








26 Ağustos 2009 Çarşamba

CHLOE SEVIGNY 2009 SONBAHAR UNISEX KOLEKSİYON


Chloë Sevigny 2009 Sonbahar için unisex çalışmada bulunmuş, Çiftler için hoş olsa gerek. Chloë ile bu sezonda, bayanlar erkeksi bir hava ile feminenliklerini korurken aynı zamanda da boyfriend trendine uyum sağlamışlar. Erkeklerde ise, biraz daha sertlikten uzak, evimizin temiz yüzlü oğlu havasını yaratmış. Trench coatlar yine gözde, ve pantalonlarda ise bol paça, skinny'ler, boru paçalar hepsi sezonda var. Bence iki tarafta sevimli gözüküyor.







25 Ağustos 2009 Salı

KATE MOSS & TOPSHOP 2009 SONBAHAR/KIŞ

Kate Moss & TopShop ortaklığı uzun sürmesinden de anlaşılcağı gibi heralde şu ana kadarki en iyi ortaklıklardan. Kate kendini gittikçe aşıyor ve bu ortaklıkta güçleniyor. TopShop 2009 Sonbahar-Kış koleksiyonunda ceketler, süveterler, parti giysileri dediğimiz şık, abartısız elbiseler, bluzlar, triko kazaklar, kabanlar daha doğrusu ne arasanız var. Yırtık çorap konsepti bütün çekimlere taşınmış. Ben özellikle bu aşağıdaki ilk elbiseye bayıldım, hem desenine, hem tarzına. Henüz fiyatlar belli değil ama koleksiyon 31 Ağustosta raflarda olacakmış. Umarım bu modelleri Türkiye'de de görebiliriz.









RODARTE'NİN YÜKSELİŞİ

Rodarte'nin kısa zamanda yükseldiğini, adını artık tanınır markalar içine soktuğunu hepimiz biliyoruz, bunun en büyük kanıtıda ünlülerin üstünde parçaları görmeye başlamamızla oluyor zaten. Peki siz daha birkaç yıl öncesine kadar onların sadece evde kıyafetler yapan normal kızlar olduğunu biliyormuydunuz? Açıkcası ben yeni öğrendim ve takdir ettim:)
Bu başarılı kardeşlerin, çoktan Target Go International için 55 parçalık, elbiselerden oluşan limited edition bir koleksiyon hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz. Bu koleksiyon Target.com 'da Şubat ayında satışta olacak. Ve şimdide bir adım daha atıp Paris'in en itibarlı butiklerinden Colette ile işbirliği yapacaklarını duyurdular. Ekim ayı gibi 2009 Sonbahar/Kış koleksiyonlarından bazı parçalar butiğin ikinci katında satışa sunulacakmış. İşte bu koleksiyondan birkaç parça.


24 Ağustos 2009 Pazartesi

VICTORIA BECKHAM ÇANTA KOLEKSİYONU İÇİN HAZIRLANIYOR

Victoria Beckham Koleksiyonu duyamayan kalmadı sanırım. Artık ikinci koleksiyonu ile de iyicene kendini kanıtladı ve tasarımlarını artık ünlü isimlerin üzerlerinde görmeye başladık. Yeni koleksiyonu içinde hazırlıklar devam ediyormuş. Bütün bunlar gösteriyorki Victoria tam gaz modanın içinde olmaya kararlı. Bu hazırlıklardan biride yeni bir çanta koleksiyonu için. Hatta ve hatta haberler arasında Victoria'nın ünlü moda evlerinden, kendisine koleksiyonunda yardımcı olması için tasarımcı baktığı, görüşmler yaptığı var. Bir Hermes çanta koleksiyonuna sahip Victoria bakalım kendi çanta koleksiyonunda neler yapacak .

21 Ağustos 2009 Cuma

GWYNETH PALTROW & ZOEtee

Gwyneth Paltrow'da oyunculuktan designer statüsüne atlayanlardan. "ZOEtee’s Loves Gwyneth" adlı koleksiyonundan ilk görüntüler geldi. Koleksiyon genellikle gündelik kıyafetlerden ve akşamüstü giysilerinden oluşuyor. Genelinde yumuşak, lüks ve konforlu jarse kumaşı tercih ettiği ürünler, www.matchesfashion.com 'da gelecek hafta satışta olacak.


20 Ağustos 2009 Perşembe

ZARA 2009-2010 SONBAHAR-KIŞ REKLAM KAMPANYASI RESİMLERİ

Zara'nın 2009-2010 sonbahar-kış reklam kampanyasından görüntüler tanıdık geliyor insana :) Kotlar ağırlıkta çekimlerde, hoş ve spor ama şık Zara kadını.Diz üstü çizme burdada kendini göstermiş ve volumlu ceket omuzu trendine Zara'da kendini uydurmuş.


ÖDÜLLENMİŞİM HEMDE YARATICI BLOGGER OLARAK:)

Sevgili TrendandShopping yaratıcı blogger olarak beni ödüllendirmiş. İlk Mim'im olduğu ve özellikle yaratıcıklı ilgili olarak beni bu ödül listesine eklediği için TrendandShopping 'e teşşekkür ediyorum ve "hakkında 7 ilginç şey" mim sorusunu cevaplamaya geçiyorum.
1. Psikolojik miğde bulantılarım var, sinirlendiğimde, üzüldüğümde, heyecanlandığımda v.s ortaya çıkıyor.
2.Sabırsızım, çoktan bitmesi gereken bir iş uzadımı dayanamıyorum.
3.Nazara inanıyorum ve kendi kendime nazar değdirip işlerin ters gitmesine sebep olabiliyorum.
4.Gece çalışmak gibi bir alışkanlığım var. Okuldayken sınavlara gece çalışırdım, şimdide gece işlerimi hallediyorum.
5.Yaşamımdaki sabırsızlığımın aksine insanlara karşı ise fazlası ile sabırlıyım.
6.Kolumda herkesin yanık zannettiği ama benim küçükken merdaneli çamaşır makinesine kolumu sıkıştırmam sonucu ortaya çıkan koca bir iz var.
7.Bazı durumlarda 6. hissim acayip kuvvetli, kötü olaylar olmadan önce (nadiren oluyor) hissediyorum yada ben çağırıyorum olayları bilemiyorum.
Şimdi birde bu ödülü 7 kişiye yollamam gerekiyormuş. Tabiki herkesin blogları kendi alanında yaratıcı, hepsi ayrı güzellikle ama 7 kişi seçebiliyormuşuz.



AGENT PROVOCATEUR COUTURE KOLEKSİYONU

Agent Provocateur'un "Agent Provocateur Soiree" adlı Couture koleksiyonu yolda. Onun seksi, ilgi çekici, iç çamaşırları ve mayo-bikini koleksiyonları ile ilgili ününü hepimiz biliyoruz. Ve şimdide couture koleksiyonu ile kasım ayının başlarında önce Harrods'da daha sonrada seçilen özel mağazalarda karşımızda olacak. Koleksiyon zarif, biraz müstehcen ve yüksek kalitede olacakmış. Bakalım nasıl ürünler çıkıcak bu seksi markadan.

HUSSEIN CHALAYAN & PUMA

2008 Şubat ayında Puma'nın Kreatif Direktörü olan Hüseyin Çağlayan, bu girişimle uzun ömürlü bir iş ortaklığına imza atmıştı. Bu resimler Hüseyin Çağlayan'ın 2010 koleksiyonundan ilk görüntüler. Siyahın ağırlıklı olarak kullanıldığı kıyafetler, üzerinde kullanılan parlak renkler, pırıltı ile haraketlendirilmiş. $50 ila $353 arasında fiyatlara sahip, "Urban Mobility" etiketleri ile satılacak ürünler 2010 Şubat ayında raflarda olacak.