30 Mart 2009 Pazartesi

2009 İLKBAHAR-YAZ PODYUMLARINDAN TRENDLER 6

OSCAR DE LA RENTA

Oscar de la Renta'nın koleksiyonunda pastel renklerin yanında gri,siyah ve beyaz renklerin ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Feminen bir hava oluşturulmuş tasarımlarda sezonun deseni çiçek çok kullanılmış. Kıyafetlere sallantılı küpeler, üst üste kullanılmış kolyeler, broşlar eşlik etmiş.




RALPH LAUREN

Koleksiyonun genelinde bir safari havası esiyor.Özellikle haki safari gömleği ile payetli dore şalvar (diğer adı harem pantalon) bütün dergileri boy göstererek sezonun trendini belirlemiş durumda. Şık bayanın safari şapkasıda tasarımlarda çokça kullanılmış. Kıyafetlerdeki detaylar ise dikkat çekici.




RODARTE
Tasarımcılar; mor, turuncu, krem, mavi, beyaz ve siyah renkleri kullandıkları, hatta tamamının bu renklerden oluştuğunu söyleyebileceğimiz koleksiyonda fütüristik bir yol çizmişler. Özelliklerde trikolarda deri ve zincir detayları kullanılmış. Gece elbiselerinde renk geçişlerine yer verilmiş.





2009 İLKBAHAR-YAZ PODYUMLARINDAN TRENDLER 5

MARC JACOBS


Jacobs'un koleksiyonuna şöyle bir baktığımızda herşeyden biraz biraz buluyoruz. Lüks kumaşların kullanıldığı tasarımlarda, çiçekler, boncuklar, ekoseler, geometrik çiçeksi desenler, çizgiler, zincirler kullanılmış ve kıyafetler hasır şapkalar, türbanlar, özellikler kimono kuşaklar ve iri aksesuarlar ile tamamlanmış. Kesimler ise her zamanki gibi kusursuz.


MARCHESA

Koleksiyon 24 parçadan oluşmuş ve tasarımlara gösteriş hakim olmuş. İşlemelere ağırlıklı olarak yer verilmiş, origami sanatı kıyafetlerde profesyonelce kullanılmış. Dantellerin, katkatların, kalın kuşakların bulunduğu gece elbiseleri Uzakdoğu'dan esintileri taşımış.





MICHAEL KORS
Koleksiyonun geneline puantiyeler ve çizgiler hakim olmuş. Daha çok hacimli eteklerin yer aldığı defilede en dikkat çekici özellik ise yakalardaki kesimler, geniş, iri ve gösterişli.



T-SHIRT TASARLA - TASARLAMAKLA KALMA BİRDE SAT:)

Evet doğru okudunuz, artık t-shirt tasarımı yapabileceğiniz ve tasarladığınız ürünleri kendi online mağazanızı açarak kazanç elde elebileceğiniz bir site var.


Aramızdaki birçok kişi tasarımlar yapıyor fakat bunları hayata geçirememekten, nasıl hayata geçirip bundan birde nasıl kazanç elde edebileceğinden yakınıyordu. Uzun zamandır altyapı çalışması yapan bu online ortam artık oluşturuldu. http://www.tish-o.com.tr
Ya tasarlanan T-shirtlerden bir tanesine sahip olmak için, ya da tasarımlarınızı değerlendirmek için bu siteyi mutlaka inceleyin. Sizde tasarladığınız bir ürünü başkasının üzerinde görmekten hoşlanmazmısınız, üstelik birde kazanç elde edeceksiniz :)

27 Mart 2009 Cuma

BAHAR-YAZIN GÖZDESİ TULUMLAR:)


Bu yıl bütün markaların koleksiyonlarına baktığımızda tulumların trend olduğunu anlayabiliyoruz. 80li yıllarda çok fazla gördüğümüz tulumlar(ben annemin tulumlarını hatırlıyorum) şimdi yeniden modanın gözdesi. Hiçbir zaman bir giysi illa moda diye giyilmesi gerekiyor taraftarı olmadım ama bu trendi denemekte bence fayda var, neden mi? Çünkü bu çoookkk rahatlar:) Benim tercihim genellikle saten, kaygan kumaşlardan, ince tiril tiril kumaşlardan üretilenlerden. Dökümlü olanları hem rahat hemde kullandığımız aksesuarları değiştirerek gündüzden geceye geçiş bile yapabilirsiniz, dar-vücuda oturanları ise seksi ;)

Defilelere baktığımızda genellikle kemersiz kullanılmış olsada siz bir kemerle haraketlendirebilirsiniz. Gündüz sandaletler ile, gece ise topuklular ile şık ve tarz bir hava yaratacağınız kesin. Hem artık tulumlara baktığımızda klasiklerin yanında çok şık, modern yaka modelleri ile karşılaşıyoruz. Genede 80lerde gibi gözükmemek için tulumunuzla ağar makyaj, kabarık veya yarım üstten tutturulmuş saçlar ve vatkalı modellerden uzak durmaya çalışın.





JIL SANDER GÖZ ÇARPICI DÖNÜŞÜNÜ UNIQLO İLE YAPIYOR

Alman moda tasarımcısı Jil Sander, hazır giyim mağazalar zinciri Uniqlo için kadın ve erkek koleksiyonları hazırlayarak dikkat çekici geridönüşünü yapıyor.
İlk koleksiyon 2009 sonbahar-kış aylarında mağazalarda yerini alacak. Dünya çapında 765 mağazaya sahip Uniqlo raflarında yer alacak Jil Sander imzalı ürünlerin en dikkat çeken özelliği ise, ekonomik fiyat anlayışı ile satışta olacak olması.



18 Mart 2009 Çarşamba

AG LIMITED BY ALESSANDRA GUCCI

İtalyan güyüm markası Gucci'nin kurucusu Guido Gucci'nin torunu, Maurizio Gucci'nin kızı Alessandra, yepyeni bir sayfa açarak yarattığı çanta markası AG Limited için 'The First' adlı koleksiyonunu hazırladı. Bu koleksiyon 99 parçadan oluşmakta ve çantalar üç modele göre ayrılmış durumda : Rodolfo, Maurizio ve Alessandra. Koleksiyon belli ki gucci ailesinin 3 nesili simgelemiş. Timsah derisi ile üretilen AG Limited, konsept olarak üç renkten oluşuyor: Pembe, Kahverengi, Mavi...
Ben şahsen Alessandra modelini çok sevdim ama ne yazıkki bu çantalar henüz Türkiye'de bulunmuyor. Milano'ya yolunuz düşerse Gio Moretti'ye bakabilirsiniz. Tasarımcı bir gün her ülkede mağaza açmak istiyormuş, umarım başarır.....



2009 İLKBAHAR -YAZ SEZONUNDAN 5 TREND


  1. Aksesuarlar her sene gbi bu senede moda. Kıyafetlerinizi iri kolyeler, rafya şapkalar, iri küpeler, bilezikler gibi aksesuarlarla tamamlayın, hem havanız değişsin hem de bu güzel trende ayak uyduralım.....
  2. Boncuklarla, payetlerle ışıl ışıl ve şık bir yaz geçireceğiz. Abiye kıyafetleriniz olsun, günlük kıyafetleriniz olsun (günlüklerde fazla abartmadan tabi:) )boncuk ve payetleri kullanalım ve bütün yaz parlayalım...
  3. Bu yazı mini eteksizmi geçireceğiz ? Tabikide hayırrr:) Süper mini elbiseler, mini etek üzeri gömlek, t shirt, bodyler, yani içinde mini eteğin olduğu tüm giysiler moda. Mini etekle rahat edemem diyorsanız mini şortları deneyin:)
  4. Bu sene ünlü moda evlerinin tasarımlarına baktığımızda neon renklerin yanında uçuk pastel renklere çok fazla yer verildiğini görüyoruz. E peki biz bundan eksik mi kalacağız, tüm bayanların kendini uydurduğu bir pastel renkli giysi olacaktır. Tabiki herkesin zevkine kalmış....
  5. Kıyafetlerimize haraket mi getirmek istiyoruz, sırandanlıktan mı kurtulmak istiyoruz, yada işlemelerden mi hoşlanıyoruz? Evet şimdi tam sezonu. Cevap işlemeli yakalar, yelekler bu sene trend, üstelik evdeki t shirtlerinize bile uygulayabilirsiniz:) .......

13 Mart 2009 Cuma

CHRISTIAN LOUBOUTIN - MARIE ANTOINETTE STILETTOLARI

Görünce kalbim çarptı, vuruldum desem yalan olmaz, hele pembesine. Yeni modelini tanıtan Louboutin, bu stilettoları tasarlarken 14.yy. Fransa'sından ve özelliklede Marie Antoinette'den ilham almış.
Mavi - Sarı - Pembe olmak üzere 3 renk olarak üretilen bu şaheserler, kendi özel kutuları içinde satışa sunulmuş. Ayakkabıların üzerindeki nefis nakışlara ünlü tasarımcı Jean-Francois Lesage imzasını atmış. Sadece 36 çift üretilen stilettolar ne yazıkki, 6295$'dan sadece Madison Avenue'deki Louboutin mağazasında satışa sunuldu.




11 Mart 2009 Çarşamba

İÇ GİYİM

GeNç ÇIlgIn



KaDın KiBaR



BiRazDa SeKSi





KENDİ PARAFINIZI TAŞIYAN LV ÇANTA İSTEMEZ MİSİNİZ?

Speedy 30 Çanta monogramlı 1000$, normal 700$

Nerdeyse her bayanın dolabının olmazsa olmazı Lv çantalar. Monogram Louis Vuitton'dan artık daha iyisi ne biliyor musunuz? Kendi imzanızı taşıyan Louis Vuitton. Şirket daha öncede cüzdan gibi küçük ürünleri kişişelleştirmemize izin vermişti, şimdi speedy30 luk gibi bazı ürünleride bu listesine katmış. Sizde çantanızın, sizden bir parça taşımasını istemez misiniz? Bence çok havalı:)

6 Mart 2009 Cuma

PANTONE 2009 SONBAHAR MODA RENK RAPORU

2009 sonbahar renk paleti daha önceki senelere göre daha dolgun, duygusal ve benzersiz. Açıklanan moda renklerinin listesi aşağıdaki gibi:


  • American Beauty (pantone 19-1759)
  • Purple Heart (pantone 18-3520)
  • Honey Yellow (pantone 16-1143)
  • Iron (pantone 18-1306)
  • Burnt Sienna (pantone 17-1544)
  • Nomad (pantone 16-1212)
  • Rapture Rose (pantone 17-1929)
  • Warm Olive (pantone 15-0646)
  • Majolica Blue (pantone 19-4125)
  • Creme Brulee (pantone 13-1006)

Bütün ten renkleri için uygun olan kırmızının, en dengeli ve doğru tonlaması, duygulu ve yaratıcılık hislerini kuvvetlendiren, heyecan yaratan mor, sezonun trendi 10 rengin ana temasını oluşturmuş. 2009'un rengi olan sarı ise sonbahar-kış sezonu için altın tonlarına yaklaşmış ve bal sarısına dönüşmüş. Grinin tonları ise kıyafetlerimizde siyahın yerini alacağa benziyor. Bütün renkler birbiri ile bir harmoni oluşturucak, bir uyum içinde tamamlayıcı rol oynayacak bu sene. Moda evlerinin 2009 Sonbahar-kış defilelerinin gerçekleştiği şu dönemde belli ki giysileri dolabımıza eklerken moda renkleride dikkate alıcaz bu sene :)


5 Mart 2009 Perşembe

2009 İLKBAHAR-YAZ PODYUMLARINDAN TRENDLER 4

DKNY

Neon renklerin baskın olduğu koleksiyonu, maskülen ceketler, paraşüt elbiseler, mini elbiseler, anoraklar, çizgili t-shirtler, bol tulumlar oluşturmuş. Tasarımlara zincir kolyeler, fularlar, sneaker'lar eşlik etmiş.




JOHN GALLIANO


Cesaretin hakim olduğu koleksiyona elbiselerin baskın olması yanında çiçek desenleri ve transparan kumaşlar, fırfır detaylar ön plana çıkmış .


JUST CAVALLI

Her zamanki gibi zebra ve leopar desenlerin baskın olduğu koleksiyonda canlı renkler, fırfırlar, uçuşan etekler yoğun olarak kullanılmış. Taş ve payet kullanımı ile tasarımlar özellikle vurgulanmış, platform ayakkabılar eşlik etmiş.




2009 İLKBAHAR-YAZ PODYUMLARINDAN TRENDLER 3


CHRISTIAN DIOR

Renkleri cesurca kullanıldığı, transparan görüntülerin de yer aldığı koleksiyon, genellikle vücut hatları ortaya çıkaran elbiselerden oluşmuş, ve tasarımın rengine uygun platform ayakkabılar kıyafetlere eşlik etmiş.




DEREK LAM
Koleksiyonun genelinde pastel renklerin hakim olmasının yanında, gündüzün tarzına uygun jarse ve ipek krepten kumaşlar, geceye gelince metalik kumaşların baskın olduğu belden büzgülü elbiseler ve sezonun trendi dökümlü tulumlar, anahtar parçaları oluşturmuş.




DIANEVON FURSLENBERG

Göz alıcı canlı renklerin ve desenlerin hakim olduğu koleksiyonun büyük bir kısmı elbiselerden oluşmuş. 60-70'li yılların esintilerini taşıyan kısa tunikler ve plili gece elbiselerinin ön planda olduğu koleksiyonda tasarımlara şapkalar ve özellikle sallantılı saç bantları eşlik etmiş.