28 Ekim 2009 Çarşamba

FASHIONABLE İSTANBUL KAPANIŞ




Fashionable İstanbul 23 ekimde başlıyor başlayacak, dev moda evleri ülkemize gelecek derken sonunda başladı ve bir çırpıda sona erdi. Bu etkinlik boyunca elimden geldiğince sizi, görseller ve yazılarım vasıtası ile orada hissetirmeye çalıştım. Hazır profesyonel görsellerde elime ulaşmışken, genel olarak Fashionable'ın nasıl geçtiğinden bahsetmek istiyorum.

İlk gece bildiğiniz gibi Cavalli Tasarımları podyumda idi. Birçoğumuz Cavalli'nin eski koleksiyonunu getirileceğini biliyoryorduk ama sanırım verilen bilgilerin yanlış yada eksilliğinden olacak herkes eski ürünlerin sergilenmesini haklı olarak tepki ile karşıladı. Umarım bu etkinlikle Türkiye'nin ve Türk kadınlarının moda ile iç içe olduğu ve güncel moda şovlarını izlemek istediği biraz olsun dünya modacıları tarafından anlaşılmıştır.
Bu arada hazır Cavalli'den bahsetmişken, evet Cavalli Fashionable İstanbul'un ilk gecesi idi, ülkemizde ilk defa dev moda evlerinin koleksiyonlarının sergilendiği bir moda şovu gerçekleşiyordu ama bazı misafirlerimizin giyimlerinin biraz aşırıya kaçtığınıda kısaca söylemeden edemiyeceğim sanırım :)
Fashionable İstanbul etkinliğinde verilen hizmetin, hazırlanan çadırın, podyumun, backstagein dünya standartlarına uygunluğunun, neler yapılabilceğinin anlaşılmış olmasının ve bu etkinliğin dünya modasına gerçekten amaçlandığı gibi bizleri tanıtmış olduğunu düşünüyorum.
Ufak tefek aksaklıklar olsada genel anlamda hiçbir aksaklık misafirlere yansıtılmadı ve başarılı geçen bir organizasyon oldu. Böyle bir etkinliğin ilk kez ülkemizde düzenlendiğini düşünürsek, olan olumsuzlukları biraz daha töleranslı karşılayıp, burada emeği geçen herkese teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. İsteğimiz gelecek etkinliklerde daha çok modacının son koleksiyonları ile ülkemize gelmeleri, ve bu defilelerin içinde Türk modacılarımızında koleksiyonlarının bulunması yönünde.(bu hatta bence olmazsa olmaz) Böylece amaçlandığı gibi belkide Türk Modacılarımız ile hepimizin koleksiyonlarını yakından izlediği Yabancı modacılar arasında bir bağlantı kurulabilir ve zamanla Türk moda evlerinin de markalaşıp moda dünyasında isimleri anılabilir. ( ne yazıkki herşey hemen olmuyor ama bir şeylerin olması içinde adım atmak gerekiyor)
Son olarak ben bu organizasyonda bulunmaktan, diğer moda blogları sahipleri arkadaşlarımızla tanışmaktan büyük zevk duydum. Bize orada, size bilgileri güncel ulaştırmamız için olanak sağlayan, (biz bloggerları görmezden gelmeyen) her isteğimizde bize gerekli yardımları yapan Global Tanıtıma ve özellikle Ufuk Hanım'a çok teşekkür ederek yazımı bu güzel görsellerle bitirmek istiyorum.
Umarım yine böyle, ileride olacak bütün moda etkinliklerini sizlerle paylaşma fırsatı bulabilirim


2 yorum:

Eri dedi ki...

Hello there,

I just came across your blog and much enjoyed it. Great pictures!
I hope to see you soon.

www.prettyportobello.blogspot.com

STYLEISTICO dedi ki...

Thanks:) i am pleased to see you here.
See you again :)