22 Eylül 2012 Cumartesi

BİR ÇOCUK BİR DİLEK AĞCINA DİLEĞİNİ BAĞLIYOR


Hepimiz bazen aklımızdan geçirmiyor muyuz ah keşke yine çocuk olsam diye? Neden böyle hissediyoruz diye şöyle bir düşündüm de, bütün o çocukluğun güzel yanları geçti aklımdan. Oyun oynamak, gelecek kaygısı olmadan o günü yaşamak, hiçbişi düşünmeden bahçede koşuşturmak, parmağına kesik atıp en yakın arkadaşınla kan kardeşi olmak ve belki de bundan korkmak:), komşu teyzenin camını top oynarken kırmak yada zillere basıp kaçmak, bisiklete binmek, bir kelebeğin peşinden anlamsızca koşmak, resim yapmak, yaptığın herşeyde kim ne der diye düşünmeden yaşamak, yaratmak ve hepsinin üstünde hayal etmek. Evet belki de birçoklarımızın bu koşturma içinde, çocuk olmanın saflığını da kaybetmemiz ile yapmayı bıraktığı hayal etmek. Oysa ne güçlüdür hayal etmek, dilekler tutmak, onların gerçekleşiceğine inanmak ve gerçekliğini gördüğümüzdeki yaşadığımız mutluluk, hayata inanç ne güzel duygular yaşatır insana. 

İşte Nevşehir'deki 1050 çocuk hayal etmişler, dilek tutmuşlar ve gerçekleşmesi için belki de her gece uykuya dalmadan önce dua ediyorlar. Sizde onları mutlu etmek, yüzlerinde küçücük bir gülümsemeye sebep olmak istemez misiniz? Şu dünyada bir çocuğu mutlu etmenin verdiği duyguyu kaç kere yaşıyoruz ki?


Capitol- Dilek ağacı bu güzel proje için bize imkan sağlamış. Dilek ağacından seçtiğiniz bir dileği gerçekleştirip teslim edilmesi için Capitol AVM'ye bırakabiliyorsunuz veya zamanınız kısıtlı ise, uzakta iseniz, bunun içinde http://dilekagaci.capitol.com.tr/nevsehir/web/ tıklamanız yeterli oluyor. İmkanlarınız müsait de olmayabilir, o zaman da bu güzel sosyal sorumluluk projesini etrafımıza yayabiliriz.


İlk sene Van'ın Gürpınar ilçesinde 450 öğrenci, ikinci sene Artvin'in Borçka ilçesinde 1050 öğrencinin, üçüncü yılda ise Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1500 çocuğun dilekleri bu ağacın dallarıyla gerçekleştirildi. Bu yıl da Nevşehir'de 1050 çocuk hayallerine kavuşmak için bekliyor. Hadi çocukluğumuzu hatırlayalım ve onları gülümsetelim....

Hiç yorum yok: