26 Ekim 2009 Pazartesi

FASHIONABLE İSTANBUL GENÇ TASARIMCILAR DEFİLESİ




Fashionable İstanbul'da 3.gün Genç Tasarımcılar Defilesi ile start aldı. Bu defile sonucunda, ülkemize gelen dünya markalarının tasarımcıları tarafından beğenilen, ışık uyandıran tasarımın sahibine, 3 ay ile 1 sene arasında bu ünlü markalarda staj yapma fırsatı verilecek.
La Salle International Academy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İsmek Genç Tasarımcılar Atölyesi öğrencilerinin tasarımlarının yer aldığı defilede Bacstagede öğrencilerin büyük heyecanını paylaştık. (backstage postlarına aldığım olumlu yorumlardan dolayı bundan sonra daha fazla paylaşmaya çalışacağım)
Defile açılışını İsmek Öğrencileri yaptı.Tasarımlarda en dikkat çekici özellik nazar boncukları ile işlemeler, keçelerin çeşitli yerlerde kullanıldığı üstler, bol bol eski istanbuldan motifler taşıyan tasarımlardı. Keçe, şifon, tafta, saten gibi kumaşların kullanıldığı tasarımlarda, benim gördüğüm ağırlıklı olarak Eski İstanbul temalı motiflerin kullanılmasıydı.







Defilenin ikinci yarısı ise LaSalle öğrencilerinin tasarımlarından oluştu.(ismeğe göre biraz daha fazla tasarıma yer verildi) İlk tasarımlarda diğer renklerle harmanlanmış şekilde beyazın hakimeti vardı. Genel olarak baktığımızda son sezonların nerdeyse bütün trendleri kullanılarak, her öğrenci kendi yorumunu katarak tasarımlar oluşturmuştu. En dikkat çekicileri ise volümlü omuz ve kalça detayları idi. Metal aksesuarların, sırtta oluşturulan detayların, kuplu kesimlerin, katların ve volanların, bant detaylarının, saç aksesuarlarının bolca yer aldığı bir koleksiyon izledik.
Bütün defile boyunca genç modacılarımızın heyecanını paylaşmak, belkide geleceğin Türk Modacıları olacak adayların gözlerindeki parlak ışığı, telaşı seyretmek çok hoştu. Bütün emeklerinden dolayı hepsini kutlamak gerek diye düşünüyorum ve onlara başarılar diliyorum:)













Hiç yorum yok: