29 Temmuz 2011 Cuma

HEDİYE ZAMANIIIII :)



Herkese Merhabalar, hazır tatildeyken çoook uzun zamandır aklımda olan bir fikri de devreye almak istedim. Bundan sonra ara ara sizlere benim elimden çıkma ürünlerden hediye olarak göndermek istiyorum. İlk olarak bu pembe tonlarında, desenli satenden ve tek omuz elbise ile başlayalım istedim.

(elimde son bir tane kaldı diye hatırlıyorum, umarım satılmamıştır ;)) eve gelir gelmez baktım ne yazık ki daha evvelden bahsettiğim gibi, daha önce koyduğum yeşil elbiseden elimde kalmamış, o yüzden size daha güzel bir elbiseyi hediye yapmak istedim. Deseni benzer sadece renkte farklı bu pembe elbiseyi hediye göndermek üzere değişiklik yapmak durumunda kaldım. Bir daha kontrol etmeden iş yapmamak bana ders olsun, bir an evvel koymak istemiştim postu, aceleciliğime verin lütfen, herkesten özür diliyorum)

Elbisemiz 38 bedendir, dizin üzerinde mini sayılabilecek bir boydadır.

Hediye için yapmanız gerekenlerrrrr neler mi : En geç 5.Ağustos Cuma günü saat 18:00'e kadar..

1. Styleistico'yu izlemeye almanız
2. Burayı tıklayarak Styleistico Facebook Sayfasını BEĞENmeniz
3. Elbiseyi nereye giderken kullanmayı düşündüğünüzü belirten bir yorum bırakmanız..
(Hem böylece bu tür elbiseler en çok nerede giyilmeyi tercih ediliyormuş, hepberaber yorumları okuyarak fikir alışverişi yapmış oluruz :) )

5 Ağustos Cuma günü 18:00'den hemen sonra kazanını Random.org ile belirleyeceğim.
Eğer yorumlarınızda mail bilginizi de bırakırsanız zamandan kazanmışşş oluruz :)

VICTORIA BECKHAM ÇANTA KOLEKSİYONU /2011-12 SONBAHAR-KIŞ


Henüz havalar çok sıcak biliyorum ama Sonbahar-Kış reklam kampanya göselleri, sonbahar vitrinleri, kısacası her yer gibi bizde sonbahar için hazırlıklara başlayalım. Geçtiğimiz günlerde minik kızına kavuşan Victoria Beckham'ın tasarımcılık kariyerine çanta tasarımlarınıda ekleyeceği çok evelden konuşuluyordu.

26 Temmuz 2011 Salı

UZAKDOĞU'DAN ESİNTİLER / ELLE İSVEÇ


Uzakdoğu her zaman bana gizemli, ilgi çekici gelmiştir. Elle İsveç'in çekimlerini görüpte bayılmamam söz konusu bile değil. Elle, Uzakdoğu ortamında Josefine Ekman Nilsson ile kimonoların en modern halleri ile harika bir çekime imzasını atmış. Nilsson, görsellerde modern bir geyşa kimliğine bürünmüş.

25 Temmuz 2011 Pazartesi

GÖZ ALICI GÖRSELLER / PATRIZIA PEPE


Herkese Merhabalar, postlar biraz yavaşladı farkındayım ama şu anda Bodrum'da tatildeyim ve onun etkisi ile fazla post giremiyorum, tabi bunda fotoğraf makinemi İstanbul'da unutmamında suçu var :) Bodrum dediysem öyle hergün bir beach'de olduğumu, geceler mekan mekan gezdiğim düşünmeyin lütfen. (Eğer bir engel çıkmazsa döndükten 1 hafta sonra tekrardan Bodrum'a gelicem gezme tozma işini o gelişime saklıyorum:) )

23 Temmuz 2011 Cumartesi

VERSACE SONBAHAR-KIŞ 2011 REKLAMLARINDA SASKIA DE BRAUW


Böyle görseller önüme gelince paylaşmadan duramıyorum açıkcası, çok gizemli, biraz gotik, tam iç karartıcı diye düşünceğimiz yerde gördüğümüz kıyafetler ile etkileyici ve dolayısı ile iç açıcı nitelikte. Bu görseller direk kıyafetin, aksesuarların ve styling 'in etkisini hissedebileceğimiz görseller. Versace Sonbahar-Kış 2011 Reklam Kampanyası için Saskia de Brauw ile Mert & Marcus'un elinden çıkma harika görsellere imzasını atmış. 

21 Temmuz 2011 Perşembe

PEMBE DANTEL ETEK / KINAMIZA NE GİYDİM


Selamlar, Benim Stilim bölümüne yeni fotoğraflar ve benim elimden çıkan ürünler ile devam edelim istedim. Bildiğiniz gibi ağbim evlendi ve gelinimizin kına gecesinin yapıldığını ve onun için hazırladığım taçları daha evel sizinle paylaşmıştım. (Kaçıranlar, yeniden görmek isteyenler buraya tıktık) 

19 Temmuz 2011 Salı

GUISEPPE ZANOTTI SONBAHAR/KIŞ 2011 KOLEKSİYONU


Bu ayakkabıları görüpte aşık olmamak mümkün mü acaba ? Guıseppe Zanotti'nin Sonbahar-Kış için hazırladığı ayakkabılara bayıldım. Bu aralar feci durumda ayakkabılara düşmüş durumdayım, kendimi kıyafet bakarken değilde devamlı internetten ayakkabı bakarken buluyorum :) Özelliklede renkli ayakkabılara daha çok düştüm aynen yukarıdakiler gibi. Sonbaharda da renklenelim, dimi ama ?

BURBERRY BLUE LABEL S'11 LOOKBOOK


Dün yoğun ve sıcaklıktan neredeyse bayılacağım bir gün geçirdim ve eve geldiğimde bu görselleri gördüğümde kendimi o sahnelere hayal etmekten alıkoyamadım. Evet biliyorum haklısınız, önce yaz geç geldi diye şikayet edip duruyorum, sonrada sıcaktan bayıldım diye söyleniyorum, ne ayıp dimi ama napalım ben yok olanı isteyen bir tipim sanırım:)

15 Temmuz 2011 Cuma

HADİ VICTORIA'S SECRET'A BİKİNİ SEÇMEYE


Takipte olanların bildiği gibi yoğun bir dönemdeydim, en son geçtiğimiz haftasonu ağbimi de evlendirdikten sonra (ne giydim postu gelecek merak etmeyin :)) bu hafta bir anda boşluğa düşmüş gibiyim açıkcası. Yeni hedefler belirleme (ki bunlardan biri uzun zamandır ihmal ettiğim blogumu toplamaktı, sanırım başarıyorum :) ), bu hedeflere ulaşmak adına planlar yapma, mevcut işlerimi toparlayıp bir düzene sokma gibi devam eden bir listem var önümde.  

14 Temmuz 2011 Perşembe

MAVİ DESENLİ PANTALON


Herkese Merhabalarrrr... Umarım keyifler yerindedir. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Moda Akademisi mezuniyet gününe katıldığımı sizlerle bu yazımda paylaşmıştım. Ama daha Benim Stilim bölümümüzü açmadığımdan o gün neler giydiğimi eklememiştim. İşte o günden ben :)
Resimler çıkmadan dikiş odamda çekildi o yüzden aslında toplu olmasına rağmen dağınık görünen odam içim şimdiden özür dilerim :)

13 Temmuz 2011 Çarşamba

TOM FORD 2011 REKLAM KAMPANYASI


Tom Ford 2011 reklam kampanya görsellerine baktığımda, aslında Tom Ford'un koleksiyonunu sadece elit bir tabakaya sunmasının ve o parçaları sadece kendini özel hisseden kadınların giymesi gerektiğini belirten açıklamalarını anlayabiliyorum. Gerçekten lüks, gerçekten çekici, gerçekten gizem yaratıyor, merak uyandırıyor, gerçekten özel.....

12 Temmuz 2011 Salı

LILABELLA İLE ALIŞVERİŞ


Online alışveriş, devamlı bir şeylere koşturduğumuz bu hayat temposu içinde olmazsa olmazlarımızdan biri haline gelmiş durumda. Ben de bu kervana katılmış durumda, hayatımı bir nebze kolaylaştırmaya çalışıyorum. Her ne kadar hala giyim konusunda, sanırım birazda mesleğim gereği gidip görmek, dokunmak istesemde, yetişemediğim zamanlarda online özel alışveriş sitelerine başvuruyorum. Özellikle de bana ulaşamadığım  ürünleri sunduklarında, birde üstüne fiyatlarda da özel indirimler yapıldığında onları izlemeye almak kaçınılmaz oluyor.

11 Temmuz 2011 Pazartesi

YENİ YEPYENİ BÖLÜMLER :) BENİM STİLİM


Herkese Merhabalar, blogu yavaş yavaş toparlıyorum, altyapısını sanırım şimdilik düzelttim ( en azından devamlı kitlenmiyor ve feedlerim düzelmiş gibi gözüküyor :) ) Sizde bloga girdiğinizde herhangi bir problemle karşılaşıyorsanız benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

9 Temmuz 2011 Cumartesi

ESMOD İSTANBUL DEFİLESİ İLE 170.YILINI KUTLADI


Beni bilenler biliyor zaten, her fırsatta sizilerle yeni tasarımcıları ve genç tasarımcıların elinden çıkma ürünleri paylaşmaktan ve ayrıca kişisel olarak da onları izlemekten çok keyif alıyorum. İşte yine bu sebeple geçtiğimiz akşam, Esmod'un 170.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği defileyi izlemek için W Hotel'deydim. Yavaş yavaş misafirler yerlerini aldı ki bu misafirlerin arasında Tuğçe Kazaz'da Esmod defilesini izlemek için yan sıramızda yerini almıştı. Açılış konuşmasında, Esmod İstanbul kurucusu Nadine Massoud ve Esmod Uluslararası yöneticisi; Esmod hakkında ve birkaç dakika sonra sergilenicek tasarımlar hakkında bilgiler verdiler.

8 Temmuz 2011 Cuma

BİZİM GELİNİMİZ İÇİNDE KINA TACI YAPMADAN OLUR MU HİÇ :)


Henüz daha yeni çok yakın arkadaşımın kına gecesinden ve taçlarından bahsetmişken arayı fazla açmadan bizim gelinimiz için yaptığım kına gecesi tacını da sizlerle paylaşmak istedim. Geçtiğimiz akşam kına gecesini yaptık ve cumartesi günü de ağbim evleniyor. (Sanırım anca cumartesiden sonra bende rahat bir nefes alıp hemen tatil planlarımı yapabileceğim..)
Açıkcası bu biraz daha özel oldu:). Bu sefer daha evel yaptığım ekru dantelli ve taş ve inci süslemeli taçdan hazırlayıp arkasına yine kabarık ekru kristal tülü en üstte olmak üzere katkat tüller ekledim. Aşağıda farklı açılardan görselleri de ekledim ne yazıkki gelinimiz model olmadığı için size modelliği bu seferlik ben yaptım ;) (Ev halimi mazur görün lütfen :) )


Diğer taçları koymadım çünkü aynı arkadaşımın mor taçları gibi taçlar hazırladım, tekrardan koymadım. Bakmak isteyenler bu yazımdan inceleyebilir. O akşam herkes taçlara bayıldı, siparişler aldımmmm.... (Bu işe girmeyi düşünsem mi acaba ne dersiniz :)? ) Tabiki siparişlerden çok insanlardan aldığım güzel yorumlar ve onları bu kadar küçük birşeyin bile mutlu ettiği görmek büyüleyici ve mutlulukların en güzelliydi :) Umarım sizde beğenirsiniz.....

7 Temmuz 2011 Perşembe

STYLEISTICO'yu ARTIK FACEBOOK HESABINIZLA DA İZLEYEBİLECEKSİNİZ


Herkese Merhabalarrrrr, çok sık post giremediğimden hem size nelerle uğraştığımı yazmak, hemde bir süre önce devreye aldığım Facebook Fan Page 'imi haber vermek istedim...
İlk olarak blogla ilgili ( sanırım bir süredir ilgilenememenin :( acısını çekiyorumm ) alt yapıyla ilgili problemler yaşıyorum, kumanda panelim google reader dolayısı ile kitlenmiş durumdaydı, ayrıca en son yazdığım yazılar için 3ay öncesini gösteriyordu, güncellemeler hem google reader'a hemde feedburner'a düşmüyordu. Tabi bunlarda (twitter hesabımdan izleyenler konuyu zaten biliyorlar, yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim :)) com eklentili adresimin süresini geçirmemin ve akıllı bir domain firmasının kapmasının ve satmasının çok büyük etkisi oldu, dolayısı ile bütün herşeyim com adresime bağlı olduğundan bazı sorunlar yaşıyorumm.. :) Ah birde bu altyapı olaylarından, bişileri taşımam gerekiyormuş, neyse onları taşımaktan anlayabilsem keşke. Artık elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Bu arada blogda olabilecek problemlerden dolayı kusura bakmayın, yakında düzeltebildiğim kadar düzelteceğim :)

Birde her ne kadar sitede belirtmiş olsamda bir postla da sizlere duyurmak istedim. Styleistico Fan Page 'im artık yayında.. Güncellemeleri, beğendiğim paylaşımları, benim elindem çıkan parçaları ve planladığım yenilikleri, kısacası blogda gördüğünüz birçok postun özet halini ve tabiki çok daha fazlasını Facebook hayran sayfamdan da takip edebileceksiniz :) Eğer facebook kullanıcısıysanız ve beni oradan da takip etmek isterseniz, hadi hemen tıktık... :) Styleistico Facebook Fan Page 'de de görüşmek üzereee....

5 Temmuz 2011 Salı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA LİMANGO DESIGNER STUDIO VE İMA MEZUNLAR SERGİSİ


Geçtiğimiz perşembe uzun zamandır gitmediğim (yoğunluktan gidemediğim) etkinlik ve organizasyonlara programımı ayarlayıp katılmak için kendimi Nişantaşı'nda buldum. İlk durağım Hardal'da Limango ekibi ile buluşmak oldu. Biraz sohbet, biraz yeni bilgiler alarak keyifli zaman geçirdik. Limango ( duymayanınız, üye olmayanınız yoktur diye düşünüyorum, hala üye değilseniz bana hemen mail atabilirsiniz :) ) bizleri yepyeni konsepti ile tanıştırıyor. Limango Designers Studio ile tasarımcılara ait sınırlı sayıda ve özel olarak üretilen koleksiyonları meraklıları ile buluşturuyor. Limango designer studio'ya nerden mi ulaşıcaz?? Çook kolay her zamanki gibi Limango sayfamıza gireceğiz ve anasayfada yer alan Limango Designer Studio sekmesine tıklıyacağız veeee karşımızda özel olarak tasarlanmış ürünler ....:)

1 Temmuz 2011 Cuma

CANIM ARKADAŞIMIN EVLİLİK HAZIRLIKLARI

Biliyorum biliyorum ve herkesten daha yazıma başlamadan özür dilemek istiyorum. Yaklaşık 3 aydır post giremediğimin farkındayım şimdi diyeceksiniz nerde o hergün mutlaka blogunu güncelleyen Tuğçe ama halimi görseniz eminimki acırdınız.
Peki bunca zaman ne mi yaptım ???? Birçoğunuzun bildiği gibi şu anda tekstil ve moda tasarım üzerine master yapıyorum ve açıkcası okul tahmin ettiğimden çokçok daha fazla zamanımı aldı. İş yoğunluğu bir yandan, ev işleride tabi bu kız yorgun, canı çıkıyor demiyor beni bekliyor :) E geri kalan zamanda da kendimi, ki bunlar genellikle sizlere post hazırladığım zamanlar oluyor, ya kütüphanede araştırma yapıyor ya da evde bulduğum kaynakları, hazırlanıcak ödev ve sunumlar için okuyor veya hazırlıyor  olarak buluyordum. Tabi bu arada alerji değerlerimin normalde 0-100 arasında olması gerekirsen 1900'lerde çıkmasının getirdiği süreçler ve rahatsızlıklar da eklenince iptal bir Tuğçe oldum. (ki hala ne yazıkki rahatsızlıklarım devam ediyor, kurtulamadım bir türlüüüüü) 

Size geciken özürlerimi ve sebeplerimi söyledikten sonraaaaa gelelim canım arkadaşımın hazırlıklarına :)


Bu gördükleriniz arkadaşımın düğünü için verilecek hediyenin süslemesi için hazırlıklar. Kendisi bayanlar için nikah şekeri yerine hatıra olarak kalacak ve çantalarımızdan eksik etmeyeceğimiz küçük gümüş el aynaları vermeyi uygun görmüş ve yaptırmış. Tabi süsleme aşaması ise en yakın arkadaşlar olarak bize ve benim konuyla daha fazla bağlantılı olmamdan  dolayı daha çok bana kaldı:) Birçok şey düşündük ama sonuç olarak şık bir kurdela takmakta karar kıldık. Kararı aldıkda ah o kurdelaları tek tek yap yap bitmiyor :) Yerine 5 elbise dikmeye bedel, hatta daha fazlasına ;) Ben hazırlıkları yaptım kestim biçtim, hazırlamaya başladım ama tek benle olmadı tabi, kızları toparladım 3 gece boyunca masanın başına atölye gibiydik bir müziğimiz eksikti:) ama çok eğlenceli geçti..


İşte 3 gecenin sonucu yukarıdaki hazır kurdelalar. Keşke size odanın halini flnda çekseymişim demekten alamıyorum kendimiii, çok eğlenirdiniz halimize. :) Ve sonunda aşağıdaki resmini gördüğünüz aynalar önde kocaman bir kurdela ve arkada küçük kalp detayı ile...... ( Aslında birde ekru tüylerimiz vardı ama son anda fazla geliceğine ve daha sade kalması gerektiğinde karar kıldık ve takmaktan vazgeçtik )


Kına gecesi ise Nahide Palas'da yapıldı. Gelin tacını ve tabi gelin tacı olurda diğer kızlar öyle bakar mı diye düşünerek herkese birer taç hazırladık. Gelin tacını beyaz kristal tüller ve diğerleri ile kombin olması açısından beyaz tüyler ile süsledim. Diğerlerini ise görür görmez hepimizin aşık olduğu mor tüy ve tüller ile hazırladık. Herkes bayıldı, o akşam 7 sinden 70'e herkesin kafasındaydı mor taçlar  :)


Buyrun bakalım taçlar nasıl durmuş :) İnanın rengi gözüktüğünden daha da güzellll... (elbisemi daha sonra koyacağım, o gece dbiraz dağıldığımızdan fazla boy resmim yok:) )


İşte gelinimiz :) Elindeki koca taş ne diye bakıyorsanız tek taş yüzük, çevirince ışıklar saçıyor :) Birde önünde kocaman Bride'li birşeyler yazan bandı vardı ama çıkarmış olacak o sırada .. 
O gece evet çok çooookk eğlendik aslında elimde daha ne fotoğraflar varda, buraya koyarsam resimdekiler beni canlı bırakmayabilir :)