28 Şubat 2011 Pazartesi

83. OSCAR ÖDÜLLERİ TÖRENİ / KIRMIZI HALI


Bu aralar ne yazık ki post giremiyorum, hastalıktan anca kendimi kaldırabildim ne yazıkki, geri kalan sebepleride bir sonraki postta sizinle paylaşacağım ama Oscar Ödül Törenini geçmeye gönlüm elvermedi açıkcası. Ve hasta hasta kalkı en azından beğendiğim parçaları içeren bir post yapmak istedim...

17 Şubat 2011 Perşembe

KATE MOSS LONGCHAMP İÇİN


Dün dışarıda dondum diyebilirim, eve gelipde bir Kate Moss'u birde bu yazı çok özlediğimi anladığım görselleri görünce burda paylaşmadan olmazdı. 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonu için hazırlanan koleksiyonu kullanışlı ve şık. Kate Moss sadece reklam kampanyasında olmakla kalmamış, koleksiyonun tasarım aşamasında da yer almış.

14 Şubat 2011 Pazartesi

TOMMY HILFIGER 2011 İLKBAHAR/YAZ


Geçtiğimiz hafta Tommy Hilfiger 2011 ilkbahar/yaz lansmanı için toplanmıştık yalnız araya moda haftası girdiği için yazıyı biraz ertelemiştim. Tommy Hilfiger tarzını kaybetmeden yenilikçi bir yaklaşım ile bize cıvıl cıvıl, yaz için içimizi açan bir koleksiyon sundu. Rahatlığın ön planda tutulduğu parçalar aynı zamanda oldukça şıklar. Koleksiyonda birkaç tema işlenmiş, bunlardan bazılarında kolej,  plaj   görünümleri yaratılmış, amerikan kültüründen esinlenen parçalara yer verilmiş.

10 Şubat 2011 Perşembe

IFW / LUG VON SIGA


Gül Ağış bu sezon karma defileden solo defileye terfi eden genç tasarımcılarımızdan oldu. Patti Smith Meets Picasso adlı defilesinde Gül Ağış, 70'lerin punk rock kraliçesi Patti Smith'in, kubizmin öncülerinden olan ünlü ressam Picasso hakkındaki yorumlarını ve gözlemlerini okumuş ve koleksiyonuna yansıtmış. Gri tonlarını ağırlıklı olarak kullanan tasarımcı araya kattığı siyah ve saks mavisi ile ve dikişlerde kullandığı detaylar ile koleksiyonuna haraket katmış.

9 Şubat 2011 Çarşamba

IFW / ÖZLEM KAYA


Özlem Kaya kesinlikle örme kumaşlar ile çalışmasını bilen, profesyonelce kombinleyen tasarımcılarımızdan. Daha çok 1800'ler Victoria döneminden etkilenen tasarımcı, gotik, fantastik kısacası kendi dünyasında yarattığı kadınları giydirmiş. Daha çok sonbahar renkleri olan kahve, haki, oranj tonları ile çalışan tasarımcı, renk kombinasyonları ile de tasarımlarında fark yaratmış.

IFW / GAMZE SARAÇOĞLU


Gamze Saraçoğlu'da üçüncü gün performans sergileyen tasarımcılarımızdan. Ne yazıkki ben bu harika koleksiyonu ağbimin nişanı sebebi ile izleyemedim ama sizinle görselleri paylaşmadan geçmeye de içim elvermedi.. Tasarımcı, Black Ink adlı koleksiyonunda 17. yüzyıla damgasını vuran Barok döneminin ihtişamından, karanlık ve karmaşıklığından ilham almış.

IFW / ÖZGÜR MASUR


Özgür Masur koleksiyonu ile her sezon büyük bir merakla beklenen tasarımcılarımızdan. Bu sezon tasarımcı, Bugün adlı koleksiyonu ile yaşamı, kadını, gücü tasarımlarına aktarmış. Siyah, sarı ve kırmızı renklerin en çok göze çarptığı koleksiyonda eklektik tarz öne çıkmış, geleneksel motifler ile modern formlar birleştirilmiş. 

8 Şubat 2011 Salı

IFW / KARMA 3

RANA-BERNA CANOK


Rana-Berna Canok'da bu sezon brokar kumaşları koleksiyonuna katan tasarımcılarımızdan. Özellikle kahve tonlarının ağırlıklı olarak yer aldığı koleksiyonda omuzlardaki detaylar, katkatlar, cepken tarzı ceketler dikkat çekiyordu. Formlu detaylar ile güçlü omuzlar, deri detaylar, yakalardaki kullanılan volanlar, daire formları ile tasarlanan kolyeler ve yine o güzelim ayakkabılar beğenilere sunuldu.

IFW / KARMA 3 : TUVANA BÜYÜKÇINAR


Tuvana Büyükçınar İstanbul Fashion Week kapsamında ikinci olarak Karma defilede koleksiyonunu sergiledi. The Storyteller ismini verdiği koleksiyonu, harika bir masal ile başladı ve podyumda mankenler Tuvanam tasarımları ile boy gösterirken devam etti. Brokar kumaşların dikkat çektiği koleksiyonda ipek, otantik kumaşlar, dantel detaylı kumaşlar farklı formlarda kendilerini gösterdiler. Şeftali tonları, bordo, gece mavisi, yeşil, hardal sarısı, kısacası renklerin en parlak hallerinin olduğu, birbirleri ile bütünleşen tasarımlara yer veren bir koleksiyon izledik.

7 Şubat 2011 Pazartesi

IFW / DAMAT TWEEN


İstanbul Fashion Week kapsamında en çok ses getiren defilelerden birisi ise Damat Tween oldu. İlk heyecan olan mezuniyet giysileri açılan defile, ilk iş, ilk aşk ve hayatın daha birçok heyecanları yansıtan koleksiyonu ile podyumda yer aldı. Limited Edition olarak hazırlanan kadın koleksiyonu sunumunda ünlü model Irina Shayk podyumda boy gösterdi. Daha çok party kıyafetleri sunulan

IFW / MEHTAP ELAİDİ


Bu sene koleksiyonunda Çoğul Yalnızlık temasını işleyen Mehtap Elaidi, siyah ve beyaz renkleri ağırlıkta kullanmış, araya kattığı kırmızı, kiremit ve turuncu ile koleksiyonunu renklendirmiş. Teması ile hayatımızın neredeyse tamamını kapsayan sanal paylaşım ortamları ile değişen sosyal yaşamı, yalnızlık ve kalabalıklık kavramlarını tasarımlarına aktarmış. Yine bu tema kapsamında, kendi tasarımı bir ağ desen oluşturmuş ve aynı deseni neredeyse bütün parçalarda kullamış.

IFW / GÜNSELİ TÜRKAY


Günseli Türkay kesinlikle podyumda fark yaratmasını bilen tasarımcılarımızdan. Günseli'nin artık imzası haline gelen, tabloları kumaşlara aktarması, onu her zaman özgün, her zaman farklı yapıyor. Geçen sezonda da koleksiyonu ile ses getiren Günseli Türkay, bu sezonda podyumda çiçek açtırdı. Kırık Porselenler temalı koleksiyonunda kumaşlarda yer alan çiçek desenli porselenler hem renkleri ile hemde oluşturulan motifler ile ilgi çekiyordu.

IFW / SİMAY BÜLBÜL


Simay Bülbül sergilediği Zema'nın Seslenişi adlı koleksiyonu ile bize yine deri ile kumaşları profesyonelce kombinlediği bir koleksiyon sundu. Temasında ilkel kültürlerin özlerini korumaya çalışan ve yeni dünya düzenine direnen kabile kadınlarını işlemiş.  Direnen, mücadeleci, yok olmaya karşı çıkan kabile kadınlarını konu alan koleksiyonda siyaha, kahve tonlarına ve beyaza ağırlıklı olarak yer verilmiş.

6 Şubat 2011 Pazar

IFW / KARMA 2 JALE HÜRDOĞAN


Jale Hürdoğan'ı Dancing Star temalı koleksiyonu ile izledik, Jale'de yine İstanbul Moda Haftasında ilk defa defile düzenleyen tasarımcılarımızdan. Tasarımcı siyah, turuncu, gri tonların ağırlıklı olarak olduğu, payetli kumaşları, şifonları ile dikkat çeken haraketli bir koleksiyon sundu. 

IFW / KARMA 2 ASLI GÜLER


Aslı Güler'de ilk performansını ortaya koyan genç tasarımcılarımızdan biri. Oldukça haraketli, keyifli Herşey Mümkün adlı koleksiyon ile karşımızdaydı. Ana hatlarını 1970 lerin stil karmaşasından oluşturan Aslı Güler, feminen, yumuşak hatların çoçuksu görünümlerini ortaya koyan parçalara yer verdi.

5 Şubat 2011 Cumartesi

IFW / ATIL KUTOĞLU


Dünyaca izlenen Atıl Kutoğlu İstanbul Moda Haftası'nda ikinci performansını gerçekleştirdi. Christelle Koko ve Franziska Knuppe'nin mankenler arasında yer aldığı defilede Atıl Kutoğlu oldukça geniş yelpazeli bir koleksiyon sundu.  Deri parçalar ile start alan defilede Alfred Hitchcock'un Kuşlar adlı filminden esinlenilmiş, özellikle bunu aralarda ve son olarak çıkan dalga desenlerde görebiliyordunuz.
Koleksiyona bej, antrasit, kiremit ve oranj renkler hakim olmuş. Siyah ve açık kahve deriden elbise, ceket ve tulumlar ilk çıkan parçalardandı. Bu sezon deri kullanmayan tasarımcı yok gibi...

IFW / KARMA 1 ZEYNEP TOSUN


Zeynep Tosun yine kesimleri ve en sade kıyafetlerinde bile uyguladığı detaylar ile vay dedirten bir koleksiyon sundu. Tasarımcı siyah, beyaz, kiremit, lacivert renkleri ile deri, ipek ve şifon kumaşları kullanmış, ustaca harmanlamış. Tulum  ve artık Zeynep Tosun'un tasarımlarından eksik olmayan yüksek bel pantalonlar, kesimleri ile öne çıkan gömlekler en gözalıcı parçalardı.

4 Şubat 2011 Cuma

IFW / KARMA 1 ZEYNEP ERDOĞAN


Herkesin merakla beklediği günün ikinci defilesi Zeynep Erdoğan'ın da içinde olduğu Karma1 defilesi oldu. Karma1 in backstage fotoğrafları da yakında gelecek ama önce Zeynep Erdoğan'ın koleksiyonundaki parçaları inceleyelim. Ana temasında fırça darbelerini kullanan Zeynep Erdoğan koleksiyonunda  toprak tonları, camel, kiremit tonları, maviler ağırlıklı yer aldı. 

IFW 2011 / GIZIA


Bildiğiniz gibi İstanbul Moda Haftası dün Gizia defilesi ile start aldı. Bu sene, basın odasındaki bilgisayarlar, çok yükleme yapıldığından olacak biraz yavaş, o yüzden yazılar biraz daha yavaş gelecek gibi görünüyor. Neyse biz dönelim Gizia 2011'e, bu sene her zamankinden farklı bir Gizia koleksiyonu izledik ve kendi adıma söyleyebilirimki Gizia tarzından uzaklaşmadan, başarılı bir şekilde devrim yapmıştı. Her zamanki gibi Tuğçe Kazaz defileyi açtı ve kapattı, onun podyumda seyrederken, daha çıktığı andan farklı olduğunu açık ara görebiliyorsunuz. 

2 Şubat 2011 Çarşamba

GÜL AĞIŞ DEFİLESİNE BONBON VE S... GİDİYOR

İlk olarak herkesten bu postu birazcık geç hazırladığım için özür dilerim, ne yazıkki yoğunluktan bilgisayarımı açamadım..

Ama sonunda 6.Şubat Pazar günü saat 18:00'da gerçekleşecek Lug Von Sıga yani Gül Ağış defile davetiyesi BonBon ve S.. 'in oldu..

Hemen kendilerinden iletişim adreslerini styleistico@gmail.com mail adresime bekliyorummmm
İyi seyirler arkadaşlarrr :)

DKAPROL / TAKI TASARIMI : BU BİR İLK


Bu sene İstanbul Fashion Week'te bir ilk gerçekleşiyor; IFW kapsamında Türkiye'nin ilk takı tasarım defilesi, 5 Şubat cumartesi günü siz modaseverlerin izlenimlerine sunulacak. 2004 yılında kurulan 'dkaprol' markası ile Deniz Kaprol, uzun zamandır hayalini kurduğu 'Sonbahar Yaprakları' koleksiyonunda doğayı bizlerler buluşturacak. Özel bir sistem ile doğadan alınan yapraklar altın ile kaplanacak ve pırlanta, gümüş gibi değerli ve yarı değerli materyaller ile birlikte melekler tarafından sunulacak.

1 Şubat 2011 Salı

HEDİYE : LUG VON SIGA- GÜL AĞIŞ DEFİLESİNE DAVETİYE


Herkese merhabalar, IFW yaklaştığını sayılı günlerin kaldığını artık hepimiz biliyoruz. İşte bu sayılı günlerde bende size hediye vermeden geçmek istemedim. 6.Şubat Pazar günü saat 18:00'da gerçekleşecek Lug Von Sıga yani Gül Ağış defilesi için 2 adet defile davetiyesi sizleri bekliyor. Peki bunu nasıl kazanıcaz diyorsanız. 

1. İlk olarak Bu blogun izleyicisi olmanız, değilseniz izlemeye almanız

2. Bu yazıya IFW'ye giderseniz ne giymeyi planladığınızı anlatan ve sonunda size ulaşabilmem için mail adresinizi de içeren yorumunuzu bırakmanız gerekiyor


2. Şubat Çarşamba akşamı saat 19:30'a kadar davetiye kazanma şansınız devam edecek ve Çarşamba akşamı 2 şanslı Styleistico izleyicisi için çekilişi yapacak ve kazananın iletişim adresini, styleistico@gmail.com mail adresime bekliyor olacağım.

Styleistico'dan haberler almak ve takipte kalmak istiyorsanız Styleistico'yu Facebook sayfasından ve Twitter 'dan  izlemeye almayı unutmayın :)

Not: Adsız yorumlar kabul edilmeyecektir.