31 Ocak 2011 Pazartesi

ELIE SAAB / PARIS 2011 COUTURE HAFTASI


Elie Saab diyince benim için akan sular duruyor. O romantiklik, uçuşan şifonlar, parlayan payetler, swarovskiler, drapeler, kabarık etekler... daha saymakla bitiremeyeceğim o büyülü kıyafetler...
Pudra tonları, yeşil, araya atılmış kırmızı ve lilalar ve tabiki asil siyah ve bej koleksiyonu oluşturan renkler. Pliler ve drapeler, dozunda dekolteler hepsi her bayanın isteyeceği tasarımlar.

30 Ocak 2011 Pazar

JEAN PAUL GAULTIER / PARIS 2011 COUTURE HAFTASI


Paris Couture Haftasına Jean Paul Gaultier ile devam. Siyah ve beyazın hakim olduğu koleksiyonun devamında rengarek tasarımlar yerini almış. Belden oturan kloş etekler, kat oyunları ve tabiki bu sezonun favorisi tül ve dantel detaylar dikkat çeken unsurlar. 20'lerin etkileri dikkatinizi çekiyorsa yavaş yavaş görülmeye başlandı ve Jean Paul Gaultier'de de bu etkileri görüyoruz.

29 Ocak 2011 Cumartesi

VALENTINO / PARIS 2011 COUTURE HAFTASI


Valentino'da 2011 Couture koleksiyonu için pudra tonlarını ağırlıklı kullanan modaevlerinden olmuş. Açılışı kıyafetin tarzı ile rahibe kıyafetlerini andıran, beyaz üst yakası işlemeli elbise ile yapmış ve devamında gene sade, ara ara pırıltıların yer aldığı parçalar ile devam etmiş. Plise Valentino koleksiyonunda da yerini almış.

28 Ocak 2011 Cuma

GIVENCHY / PARIS 2011 COUTURE HAFTASI


Givenchy 2011 Couture koleksiyonunu gördüğümde işte bu dedim, hayran kaldım desem yalan olmaz. O nasıl bir işçilik hayran kalmamak mümkün değil. Özel bir gösterim ile Hotel d'Evreux'da sunulan 10 parçalık koleksiyonun her noktası incelenmeye değer. 
Riccardo Tisci Japon kültüründen esinlenmiş, koleksiyona baktığımda özellikle işim içinde biri olarak nasıl bir yaratıcılıktır bu demekten alamıyorum kendimi. Japon savaşçılar, oyuncaklar, Japon dansçı Kazuo Ohno koleksiyonu hazırlarkenki esin kaynakları olmuş..

CHANEL / PARIS 2011 COUTURE HAFTASI


Chanel kendi tarzında yine bildiğimiz Chanel. Karl Lagerfeld'in dehasına tabikide söylenecek laf yok ama Chanel'de de beklenenin dışında değil. Chanel'in ana özelliği olan kumaş kalitesi, işçilik her zamanki gibi mükemmel. Tüvit etek ceket takımlar her zamanki gibi her bayanın dolabına bir tane isteyeceği özellikle zarif ve şık.

ARMANI PRIVE YAZ 2011 COUTURE


Özel ailevi sebeplerden dolayı birkaç gündür şehir dışındaydım ve Paris Couture Haftası için biraz geçikmeli olsada geldiğim gibi hemen postlara devam..
Karşımızda  oldukça farklı bir Armani Prive var. Değerli taşların parıltılarından esinlenen Armani parlak, ışıltılı, gelecekden, uzaylılarla ilgili filmlerden çıkmış gibi uzay çağından bir koleksiyonu takipçilerine sunmuş. Ve bu koleksiyonu Philip Treacy'nin tasarımı şapkaları ile tamamlamış. 
Koleksiyon boyunca parlamalar hiç bitmemiş, ayna, akışkan sıvı ve metal efektli kıyafetler en canlı renkleri ile koleksiyonun parçalarını oluşturmuş.

25 Ocak 2011 Salı

CHRISTIAN DIOR YAZ 2011 COUTURE


Paris Couture Haftası dün start aldı. Bende başlangıcı Christian Dior  yapmak istedim çünkü her zamanki gibi tamda Couture Haftasına yakışır bir koleksiyon ile karşımızda.  Gösteriş, şıklık, feminenlik, işçilik ... daha ne ararsanız var Christian Dior'da. 

24 Ocak 2011 Pazartesi

ÖZLEM SÜER ÖZEL KOLEKSİYONU İLE KANYON'DA


Özlem Süer'in Nişantaşı'nda bulunan, büyük bir titizlik ile yaratılmış o büyülü tarihi köşkü, Özlem Süer House'dan daha evel bu yazımda bahsetmiştim. İşte şimdi aslına sadık kalınarak  Mimar Sinan Kuran tarafından yaratılacak olan Özel Süer House'un ufak bir eşi Kanyon B2 Katında meydanda olacak. Üstelik Salı-Perşembe partileri, ikramlar, DJ'den harika parçalar ve hoş sohbet eşliğinde :)

20 Ocak 2011 Perşembe

LEE HYUN YI : VOGUE KORE OCAK 2011


Lee Hyun Yi, Kore 2011 Vogue için kameralar karşısına geçmiş. Açıkcası son zamanlarda beğendiğim ender çekimlerden biri oldu. Daha resimlere bakar bakmaz güçlü, mücadeleci bir kadın gördüm  ben bu çekimlerde. Bu hiç tereddüt etmeden bakılası ve bakıldığında detayları tek tek inceleme hissi oluşturan görseller Hong Jang Hyun'un objektifinden çıkmış. 

19 Ocak 2011 Çarşamba

ALBERTA FERETTI 2011 İLKBAHAR/YAZ KAMPANYASI


Alberta Feretti 'nin 2011 İlkbahar / Yaz reklam kampanyası görsellerine bayıldım, hatta aşık oldum. Resimlerde sadelik ve doğallık etkileyici. Şu ana kadar gördüğüm en iyi kampanya çekimlerinden biri olmuş bence. Sasha Pivovarova'nın sıfır makyaj yapılmışcasına verilen görüntüleri, saçı adeta peri masallarında çıkmışcasına, beyazlar içindeki bir hayal gibi....

18 Ocak 2011 Salı

STYLEISTICO TASARIMI GLEAMODE ÜRÜNLERİNDE İNDİRİMMM


Hepimizin bildiği gibi indirim sezonuna girmiş bulunuyoruz. Biraz geç kalmakla birlikte ( ah bu zamansızlık  ve ertelemeler :) ) bütün markalar indirim yaparda biz yapmazmıyız diye düşüdündüm ve Styleistico tasarımı GleaMode ürünlerinde İNDİRİM yapmaya karar verdim. 
Hepinizin bildiği gibi GleaMode için tasarladığım ürünlerin üretim sayısı talebe göre değişmekte. Bazıları özel olması veya kişiye özel oduğu için sadece bir tane, bazıları ise günlük kıyafetler olduğu için adetli olarak üretiliyor. İşte bu ürünlerden elimizde az sayıda ( genellikle tek kalan) ürünlerde %50 ye varan indirimler yaptım ve hem fiyatları rahatlıkla incelemeniz açısından, hemde alımı rahatlıkla yapabilmeniz için Styleistico Pasaj 'a ekledim. Hadi ürünler kapanın elinde kalıyor :) tıklayın inceleyin....

SWATCH SEVGİLİLER GÜNÜ SETLERİ


Her ne kadar sevgililer günü olayından çok fazla hazetmesemde, bu setleri görünce yayınlamadan geçemedim. Sizcede çok sevimli değiller mi? Bence özellikle renkleri ile gönlümüzü şenlendiricek özellikte swatch ürünleri, kutusu bile özel olarak hazırlanmış.


Benim gözüm açıkcası yukarıdaki puzzle görünümlü yüzük ve aşağıdaki kolyede. Renkleri ve sevimliliği ile yazın takmak isteyeceğim (plajda pembe ve turunculu bikinim ile ve yazın şort üzeri beyaz tshirtümle çok yakışırlar) özellikte olmuş.


Saatler ise tam sevgililer gününe özel olmuş. Kayışından kadran ve kadran üstüne kadar uzanan merdivenlerde kalp balonları ile bekleyen figürler oluşturulmuş. Bu saatler dünyada sadece 777 tane üretilmiş ve Türkiye'ye ise sadece 10 tanesi gelecekmiş. Meraklılarına duyurulur....

                    

17 Ocak 2011 Pazartesi

2011 GOLDEN GLOBE KIRMIZI HALI

Ne zamandır kırmızı halı postu yapmadığımı fark edip, 2011 Golden Globe Awards kırmızı halı geçitini esgeçmemeye karar verdim. Genel olarak bakıldığında çok gösterişli olmamakla birlikte klasik siyahın yanında, renkleri de görmek hoştu. Siyahın dışında Zümrüt yeşil, pembe ve pudra tonları en çok tercih edilen renkleri oluşturmuş.
Şimdiden söyliyim ben kırmızı halıda, kabarık etekleri, kuyrukları ve ışıltıyı sevenlerdenim, o yüzden gözümde bu yönden tercih yapanlar ihtimaslı :) Haksızmıyım ama bu elbiseler kırmızı halı için değilde ne için peki ;)

YEMEDE YANINDA YAT :)


Bu cupcakeler çok özel çünkü onlara imzasını atan isimler, hepimizin tasarımlarını giymek için ölüp bittiği, iç geçirdiği isimler. Tasarımcılar, hünerlerini her zaman giysi, aksesuar tasarlamakta kullanmıyorlar, bazen onları dekorasyon eşyaları tasarlarken buluyoruz, bazen çok özel şişeleri giydirirken, bazense böyle cupcake yaparken. Adeta çalışma alanlarının sınırları yok gibi....

16 Ocak 2011 Pazar

İSTANBUL FASHION WEEK 3-6 ŞUBAT'TA


Gözümüzün nuru biricik moda haftamız geçen sene olduğu gibi bu senede 3-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Sayılı günlerin kaldığı, her sezon merakla beklediğimiz moda haftasına bu sezon Özlem Süer ve Bahar Korçan gibi güçlü isimler katılmıyor, Hakan Yıldırım artık Londra'da performansını segilediğinden geçen sezon gibi bu sezonda yok... 
Bunun yanında Jale Hürdoğan ve Aslı Güler gibi isimler moda haftamızda ilk kez boy göstericek tasarımcılarımızdan...
Defile programını şimdiden ajandalarınıza not almayı unutmayınnn....

13 Ocak 2011 Perşembe

GIUSEPPE ZANOTTI 2011 İLKBAHAR/YAZ KOLEKSİYONU


Giuseppe Zanotti kalbimde yatan bir diğer marka, 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonu görücüye çıkmış. Nötr renklerin, kırmızı ve siyahın ağırlıklı olduğu koleksiyonda leopar desenler, sezonun trendi ayna efektler diğer dikkat çeken unsurlar. Stilettoların yanında sandaletler ve dolgu topuklular, bağcıklar ve yazlık bottieler hatta her ne kadar ayakkabıları ile karşılaştırılmasa bile çantalar koleksiyonun parçalarını oluşturmuş. Ben belki çokta klasik ama en çok yukarıdaki modeli seviyorum, her zaman her yerde her daim giyilebilecek cinsten. Daha öncede söylemiştim leopar deseni ben genellikle (hatta her zaman diyebilirim) ayakkabıda kullamayı sevenlerdenim, e bu durumda aşağıdaki leopar desenli, kurdelalı sandalette gönlümü çaldı ;) 

10 Ocak 2011 Pazartesi

DRAPE MARKASI BAĞDAT CADDESİNDE


Gökçe Sürmeli ve ürünlerinden daha evelde bahsetmiştim, cumartesi günü ise Drape adlı markası ile kendine ait ilk butiğinin açılışı için Bağdat caddesine davetliydik. Gökçe, üniversitede aldığı işletme eğitimi üzerine,  LaSalle Akademide aldığı moda eğitimini, Pratik Kız Sanatta aldığı dikiş eğitimi ile birleştirerek bir süredir markasının kurma çalışmaları içindeydi. İşte bütün bu birikimlerini artık kendi konsept butiği ile ''Drape'' markası adı altında bizlerin beğenisine sunuyor.

6 Ocak 2011 Perşembe

VERA WANG 2011 REKLAM KAMPANYASI


Vera Wang diyince benim için akan sular duruyor, onun tarzı o harika elbiseleri neredeyse biz kadınların kalbini oynatacak cinsten. 2011 reklam kampanyası için Vera Wang her zaman görmeye alışık olduğumuz yüzlerden farklı olarak Asya'lı Shu Pei ile çalışmış ve harika bir sonuç ortaya çıkmış... İlk görselde 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonunda lila bir elbise ile Shu Pei harika görünüyor.


Vera Wang aksesuarları da dikkate şayan, bileğindeki bilezik en çok beğendiklerimden. ( ne yazıkki benim bileklerim ince olduğu için ya büyük geliyor bu bilezikler yada güzel durmuyor :( ) Sade bir kıyafette iri, gösterişli, boğaza oturan kolyeler bu sezon oldukça moda, buradaki koleyede bunun ispatı olmuş, tabi sizin tarzınızlada uyuşması oldukça önemli...

4 Ocak 2011 Salı

TAYLOR REEVE 'İN ÇOK ÖZEL TABANLI AYAKKABILARI


Sizde benim gibi stiletto hayranımısınız, o zaman bunlara benim gibi bayılıcaksınız. Hem yüksek topuklar üzerinde olmak, hemde böyle orjinal aykkabılara sahip olmak herkesi size batırmak oldukça hoş bir his olurdu heralde. Taylor Reeve, Quiksilver'a erkek tasarımları yapan Californialı bir artist. Ayakkabı tasarımları ise çok özel, o fark yaratmak isteyenler için bu harika ayakkabıları tasarlıyor.


O bu harika ayakkabılarının tabanlarını, harika resimler ile süslüyor. Kurukafa, korsanlar, portreler, kelebekler en renkli halleri ile tabanlardaki yerini alıyor. Benim favorim yukarıdaki pembe, hem rengine bayıldım hemde tabanındaki kelebeğe, birde kurukafalılar çok şirin bence...

Kırmızı tabanla başlayan (ki o bir idol:)), bu taban serüvenini sırayla renkli tabanlar, dantel tabanlar izledi. Şimdi ise bu rengarek çizimlere sahip ayakabılar fark yaratmak için adeta biçilmiş kaftan :) Bakalım daha neler göreceğizz....



İMA MODA SEVERLERE HARİKA EGİTİMLER VE WORKSHOPLAR HAZIRLAMIŞ


Evet sıra geldi yılın ilk postunu biraz geçikmeli de olsa yayınlamaya, umarım hepinizin yılbaşı gecesi dilediği gibi geçmiştir. İstedimki ilk postumda moda ve eğitim ile iç içe olsun, İMA'nın birçok kısa süreli eğitimi ve workshopları olduğunu, zaman zaman sizinle bazılarını paylaştığımdan, beni izleyenler biliyordur zaten. Artık iç içe olduğumuz Sosyal Medya temalı, yepyeni bir workshop daha Ocak ayında bizleri bekliyor. Bunu özellikle paylaşmak istedim çünkü hem Sosyal Medya artık hayatımızın o kadar içindeki onsuz bir hayat düşünemeyecek duruma geldik, hemde Yaprak Aras Şahinbaş ile sohbet etmenin ne kadar keyifli olacağını bildiğimden. Moda haftasından Yaprak ile tanışma fırsatı bulmuştum ve konusunda oldukça bilgili ve vericeği eğitiminde oldukça keyifli olup, bizlere çok şey katacağı kanısındayım.. 
Bu workshop gibi moda ile ilgili olan, ilgili olduğu alanda bir çok eğitim almak isteyen herkes kendi ikişiliğine uygun olan eğitim için İMA 'nın sayfasını ziyaret edebilir.....