31 Ağustos 2010 Salı

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 4 : ÖZLEM SÜER



Özlem Süer'in Kız Kulesi'nde gerçekleştirdiği ''Good Life'' temalı defilesinden bu masal gibi görselleri paylaşmadan geçemezdim... IFW'nin o yoğun temposundan bir anda masalsı bir dünyaya ayak bastık. Bizi harika bir misafirperverlikle karşılayan Özlem Süer House ekibi her zamanki titizliklerini ortaya koymuşlardı.
Kız Kulesi'nin kapısından girdiğimizde bizi basın için özel olarak hazırlanmış bu görsel şölen karşıladı. Kendimi bir anda Marie Antoinette döneminde hisettim. İçeride hazırlanan ortamdan sonra, Kız Kulesi çevresinde dışarıda kurulan podyumda defile gerçekleşti. Her zamanki gibi Özlem Süer danteller, şifonlar, işlemeler üzerindeki profesyonelliğini göstermişti. Özlem Süer'in adasından ayrılırken güzel bir rüya görmüş gibiydik.....

30 Ağustos 2010 Pazartesi

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 4 : ÖZLEM KAYA VE GAMZE SARAÇOĞLU

ÖZLEM KAYA
IFW Cumartesi akşamı partisi ile kapanışı yaptı. Son defileleri twitterdan sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalıştım. Ama beğendiğim son birkaç modacımızıda blog da paylaşmadan geçmeye gönlüm elvermedi :) Özlem Kaya'da bu isimlerden biri. Bize giyibilitesi yüksek oldukça hoş bir koleksiyon sundu. Örme kumaşlara, uçuşan şifonlara, güderiye yer verilen koleksiyonda kemik renkleri, kahve tonları ve sonlara doğru uzun kırık beyaz elbiselerin olduğu bir koleksiyon izledik. Özlem Kaya'ya uğramadan geçmeyin derim.... 

GAMZE SARAÇOĞLU


Gamze Saraçoğlu'da bahsetmeden geçemeyeceğim modacılarımızdan. Oldukça ilgi gören Gamze Saraçoğlu'nun  'Papila' defilesinin temasını her bireyin eşsiz simgesi olan parmak izi, iz oluşturmuş ve bunu kıyafetlere oldukça başarılı bir şekilde yansıtmıştı. Krem, ekru gibi soft renklerin oluşturduğu koleksiyonda izdüşümleri, tasarımların yakalarında, etek uçlarında, volanlarında nakış ve baskı tekniği ile yer bulmuştu. Açıkcası Gamze Saraçoğlu butiğide benim ilk ziyaret edeceklerimden olacağa benziyor....

28 Ağustos 2010 Cumartesi

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 3 : ÖZGÜR MASUR

Hiç kuşkusuz IFW'de en çok beklenen defilelerden biride 3. gün gerçekleşen Özgür Masur defilesiydi. Ten Dökümü adı verdiği koleksiyonunda, mankenler podyuma çıkamadan Özge Ulusoy'un oynadığı, kadınların  ağar bir yük altında ezilirken birden bir prensese dönüştüğü bir video izledik. Lila ile açılışın yapıldığı koleksiyonu somon, beyaz, grinin tonlarının, nar çiçeğinin en tatlı halleri izledi. Şifon ve drapeler en dikkat çeken unsurlardı. Uçuşan kuyruklar, göğüs ve bedenlerde drapelerin oyunları, büyük kurdelelerin şekil verdiği bedenler, yine Özgür Masur'un vazgeçemediği sırt dekolteleri dikkat çekiyordu. Ama ben en çok kumaşlar üzerinde digital baskı ile oluşturulan drape efektlerinden ve onların şifonlarla oluşturduğu iluzyondan hoşlandım. Sanırım dolabıma ekleyeceklerimden biri onlar olacak .....

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 3 : TUVANAM / NİYAZİ ERDOĞAN / RANABERNA CANOK / NEJLA GÜVENÇ

TUVANA BÜYÜKÇINAR
Tuvana adeta şeker gibi bir koleksiyon sundu. Tütü etekler üzerinde beli sıkıca saran kemerler, üste sıkıca oturan korse bedenler, rengarek ayakkabılar ile içimizi açan bir koleksiyon izleme şansı bulduk. Fırfırlar, süslemeler, kumaşlardaki canlı renklere ve desenlere rağmen uyum ve tabiki her tasarım için hazırlanmış ayakkabılar dikkat çekiciydi.


NİYAZİ ERDOĞAN

Niyazi Erdoğan ender erkek koleksiyonu yapan tasarımcılarımızdan ve oldukça beğeni ile karşılayan bir koleksiyona ima attı. 'Pixel' temalı koleksiyonda soft pastel tonlamaları ile bize temaya uygun haraketli bir parçaların olduğu bir defile sundu.
RANA BERNA CANOK


Rana Berna Canok yine soft pastel tonların ağırlıkta olduğu, bolbol drapelerin, omuz detayların yer aldığı bir koleksiyon ile podyumda boy gösterdiler. Bu romantik koleksiyonda uçuşan kumaşlara, diğer tasarımcılarımızdan farklı olarak mini yerine daha uzun elbiselere yer verdiler. 

NEJLA GÜVENÇ

Nejla Güvenç'de IFW kapsamında ilk defa defile sunan tasarımcılarımızdan. Grilerin ağırlıklı olduğu koleksiyonda sonrada doğru hardal sarısı ile renklenen bitmeyen zaman temalı koleksiyonu ile günlük giyimde bize şık olmanın tiyolarını verdi.

27 Ağustos 2010 Cuma

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 2 : ARZU KAPROL

Fashion Week'in 2. günün kapanış defilesi Arzu Kaprol'e aitti ve beklendiğim gibi izlaham yaşandı. VIP misafirler bile sıkış sıkış içeri girmek durumda kaldı ve yine ünlülerin akınına uğradı. Koleksiyona gelirsek Tuğçe Kazaz ve siyahlar ile start alan defilede deri ve naturel tonlar, onları süsleyen payetler ve her zamankinden başka kordonlar süslemeler dikkat çeken diğer unsurlardı. Mini elbiseler bütün tasarımcılardaki gibi Arzu Kaprol'dede ana parçaları oluşturdu. 

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 2 : MEHTAP ELAİDİ

Mehtap Elaidi pastel tonlar ile canlı renkleri başarılı bir şekilde kombinleyen tasarımcılarımızdan. Şerit detayları, asimetrik kesimleri, işçilikteki başarı hemen tasarımlara yansımıştı. Dikiş detayının şifon kumaşlarda renkler ile gösterimi çok orjinaldi. İçinden birçok parçayı rahatlıkla giyebilceğim bir koleksiyon sundu Mehtap Elaidi, özellikle ayakkabılarda favorilerimden :)

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 2 : SİMAY BÜLBÜL

Simay Bülbül'den büyüleyici Avant-garde Coutur koleksiyonun ana teması Attarti Ana'dan gelmekte (sihirci kadınların anası ). Simay Bülbül deri üzerindeki maharetlerini, siyah ile başlayıp, petrol yeşili ile devam eden koleksiyonunda uygulamıştı. Saçaklar, örümcek ağı detayları şifon ve ipek elbiselerle birleşmişti ve özel takı tasarımları etkileyiciydi. Beyazlar sahneye çıktıktan sonra finishe yakın kareografi ve ışık oyunları orada sihrin ve büyünün masalsı dünyasını hissettirdi.

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 2 : LUG VON SIGA / ZEYNEP TOSUN / ZEYNEP ERDOĞAN

LUG VON SIGA

IFW'de 2. gün Karma 1 Koleksiyonları ile başladı. Ben backstage'de görevli olduğum için oturup izleme fırsatı bulamadım ama bütün genç tasarımcılarımızın heyecanını orada çok rahat hissedebiliyordunuz. Podyumda ilk boy gösteren kıyafetler Gül Ağış'a aitti.  Bakteri  temalı; bej, krem, mavi tonlarının hakim olduğu koleksiyonda bürümcük detayları kullanılmıştı. Deri, şifon, dozunda transparana yer veren parçaların olduğu bir koleksiyondu.


ZEYNEP TOSUN

Zeynep Tosun tasarımlarını daha mankenler üzerinde görmeden askıda bile beni etkilemeyi başardı. Zeynep Tosun gene renk kullanmaktan kaçınmamış, sarı, mavi, kırmızı ve aralara eklenmiş çiçek desenli, şifonun bolca bulunduğu bir koleksiyon sundu. İşleme detayları, omuzu açıkta bırakan gömlekler, uşuşan şifonlar oldukça hoştu.


ZEYNEP ERDOĞAN

Zeynep Erdoğan Karma 1 defilesinde son perfomansı gerçekleştiren tasarımcımız oldu. 'Touch Me' adlı koleksiyonu  ile formlu el detayını tasarımlarına yansıtmıştı. Bej, uçuk pembe gibi pastel tonların hakim olduğu parçalarda özellikle uçuşan yüksek bel pantalonları benim en beğendiğim parçaları oldu. A tabi birde başı saran el saç bandları.


İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 1 : BORA AKSU


IFW 'de ilk günün son performansı, IFW'ye ilk kez katılan Bora Aksu'ya aitti ve açıkcası günün favorisi de yine Bora Aksu'ydu. Defile yabancı basının akınana uğradı. Koleksiyon İstanbul temalı olup, Bora Aksu'nun gözünden gizemli İstanbul'u anlattı bize. Pudranın en güzel tonları olan krem ve uçuk pembeler ile başlayan tasarımlar hardal sarısı ve siyah ile devam ederken, ara ara gold tonlamaları gördük. Kullanılan detaylar ise yerinde ve oldukça ilgi çekiciydik. Kumaşlardaki akış, drapeler, korselerin, saçakların profesyonelce kullanımı tasarımlarda yerlerini bulmuşlardı. Kısacası Bora Aksu ile gözlerimiz bayram etti....

26 Ağustos 2010 Perşembe

İSTANBUL FASHION WEEK GÜN 1 : GÜNSELİ TÜRKAY

Bu gün en eğlenceli ve canlı koleksiyonu Günseli Türkay sundu. Günseli Türkay'da koleksiyonuna siyah-beyaz sezon trendi tulum ile açılış yaptı ve arkasından rengarek bir koleksiyon izledik. Günseli gene tabloları ustaca formlu kıyafetlerine aktarmıştı. Tasarımlardaki ince ve uğraş verici detaylar dikkat çekiciydi. Renklerin ve görsellerin uyumu anca bu kadar güzel olabilirdi.
Bu haraketli defilenin bir diğer süprizi ise Styling ve Aksesuarları Deniz Berdan'ın yapıyor olmasıydı. Kıyafetlerde aksesuarla ile bile onun etkileri rahatlıkla görünüyordu.
Günseli'nin bu eğlenceli bir o kadarda detaylarda ciddi koleksiyonunu gelecek yaz çok kişinin üzerinde görebilecekmişiz gibi geliyor..... (Özellikle taytlardan mutlaka edinin derim :)