28 Mayıs 2010 Cuma

GALATAMODA 2010 / 26-30 MAYIS

GalataModa 2010 başlıyor, başladı derken artık yarıladık bile. Henüz gitmeyenleriniz varsa orada harika bir ortam ve harika ürünler sizler için hazırlanmış durumda sizleri bekliyor:) Her ne kadar çok vaktim olmadıysada bende ufak kaçamaklar yaparak, sizler için gözlemlediklerimi, bazı küçük notları ve görselleri paylaşmak istedim.Hiçbir Modacımızın standını birbirinden ayıramam çünkü herbirisi bakılası açıkcası ama  özellikle içinde bulunduğumuz (mezuniyet ve düğün dönemi oluyor) dönemden ötürü Özlem Süer içinde peri kızları gibi hissediceğiniz uçuşan gece kostümleri, Özgür Masur'un derin sırt dekolteli, volanlı, ustaca kullanışmış detaylara sahip elbiseleri (ilk günden kapışıldı açıkcası ama devamlı yeni ürünler geliyor), Zeynep Erdoğan'ın vücuda oturan kalçada fırfır detaylı kıyafetleri, hemen yan standımdaki Günseli Türkay'ın harika grafik desenli elbiseleri ve yine komşum standdaki Elif Cığızoğlu'nun neon renkli, sırt detaylı kıyafetleri özellikle bakılmalı grubundan. Bunları dışında tabikide günlük hayattada şık ve farklı olmak istiyorum diyenler için Modacılarımız GalataModa'ya özel fiyatlarla hazırladığı (özellikle Gamze Saraçoğlu, Müge Ersin, İdil Tarzi ) yaz için harika elbiseler, tshirtler, tulumlar, tunikler, şortlar.....diğer seçenekleriniz. Sonuç olarak daha burada adlarını sayamadığım tüm Modacılarımızın Standları büyük bir özenle hazırlanmıştı. Gelip görün demekten başka söz kalmıyor sanırım ( birde ufak uyarı beğendiğiniz bir ürün siz diğer standları gezene kadar bitebiliyor, aşık olduğunuz bir ürün varsa dikkat edilmesi önerilir:) )

Son olarak birçoğunuz (twitterdan takipteyseniz) benim bu 2gün boyunca GalataModada görevli olduğumu biliyordunuz, ve elimden geldiğince sizlere, twitterla ortamı yansıtmaya çalıştım. (Hatta bazılarınız ile tanışma fırsatım bile oldu:) Ama tabikide daha detaylı olarak GalataModa'da neler varmış derseniz diğer Blogger arkadaşlarımda oradaydı ve sizler için benden çokçok daha detaylı postlar hazırladılar. Hadi bakalım görelim diyorsanız linklere tıktık :) Styleboom, ModaTutkusu, Moda Mutfağı, StyleTricks, Iconjane, OffNeGiysem, Stilize şu an ilk aklıma gelenler :)

25 Mayıs 2010 Salı

SEX AND THE CITY MOVIE 2 NEW YORK GALASI

Biliyorum bu aralar postlarda yavaşlama ve geç gelme oluyor ama inanılmaz yoğun bir dönem geçiyorum ve bilgisayar başında oturamadığımdan biraz durgunluk oluyor ama yakında kendimi affettiricem ayrıca sizlere güzel bir süprizimde olacak ;)
Neyse biz gelelim Sex and the City 2'nin New York Galasına, hepimizin merakla beklediği, bakalım ne giyilecek diye sabırsızlandığı Gala'ya Sarah Jessica Parker / Valentino, Kristin Davis / Jean Desses     , Cinthia Nixon / Carolina Herrera, Kim Cattrall / Naem Khan tercihleri ile katılmışlar. Sıra Londra'da....

GALATAMODA ÇARŞAMBA BAŞLIYOOORRR

GalataModa'nın 26-30 Mayıs arasından olacağını daha önce duyurmuştum, ve gün geldi çattı :), duyan duymayan kalmasın GalataModa 26 Mayıs Çarşamba günü, Tepebaşı TRT Binası önünde kurulacak çadırlarda start alıyor. Birçok Modacımız GalataModa için hazırlıklarını tamamladı bile, hem sevdiğiniz moda tasarımcısının bu ürünlerini uygun fiyata almak için, hemde o ortamı solumak için uğramadan geçmeyin derim. Bende orada olcağım, belki karşılaşırız bile ;)

Bakalım kimlerin standları GalataModa'da varmış: Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Gül Ağış, Cem Lokmanhekim, Bige Ökten, Eynel Çelebi,Özlem İkiışık, Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Özgür Masur, Deniz Kaprol, Günseli Türkay, Ebru Günay, Zeynep Erdoğan, Müge Ersin, Özlem Kaya, Berna Canok, Rana Canok, Elif Cığızoğlu, Zeynep Balaban, Bihter Aida Pekin, Çiğdem Akın, Begüm Salihoğlu, Özlem Ahıakın, Founta Günem

20 Mayıs 2010 Perşembe

TOPSHOP VE YENİ KATE MOSS KOLEKSİYONU

 Kate Moss'un birkaç yıldır Topshop için koleksiyon hazırladığını biliyoruz. Kate'in yeni 2010 yaz koleksiyonu raflardaki yerini aldı. Mini ve uzun elbiselerin, şort tulumların, tril tril tasarımları yer aldığı hoş bir koleksiyon olmuş. Ben kendi beğendiklerimden birkaç modelin görselini sizler için post yaptım gerisi için tıklayın ;) 

ADRIANA LIMA İSPANYA VOGUE'DA





Adriana'yı böyle görüpte post yapmamak hiç olurmu :) Doğumdan kısa bir süre sonra eskisinden daha da güzel haller içinde Vogue İspanya için poz vermiş. Victoria's Secret meleklerinden olan Adriana seksi mini elbiseler, babydol, korse ve iç giyim tasarımları ile hatırda kalır cinsten pozlara imzasını atmış. Cidden bazıları yaratılırken ayrıcaklıklı oluyor sanırım ;) siz ne dersiniz ?

13 Mayıs 2010 Perşembe

CHANEL COCO COCOON ÇANTALAR




Chanel Coco Cocoon çantaları için bu sefer Lily Allen ile değil, Vanessa Paradis ile çalıştı. Karl Lagerfeld'in davati üzerine, Chanel Coco Cocoon reklam kampanyası için kamera karşına geçen Vanessa bize Coco Cocoon çantaların ne kadar şık ve klasik ama her durumda  kullanışlı olduğunu anlatmış. Yine kıyafetlerde Chanel tabiki..


11 Mayıs 2010 Salı

SCARLETT JOHANSSON & V MAGAZİN

Scarlett Johansson'u bu arlar birçok yerde görüyoruz ama ben V Magazin için çektirdiği bir resimleri görünce paylaşmadan duramadım. O kadar taze, o kadar genç (ki zaten genç ama burada bir başka geldi bana ) ve güzel görünüyorki, özellikle kapak çekiminde ve son resimde, kendimi bu kız küçüldü mü diye düşünmekten alamıyorum.  Bilmiyorum bana mı böyle geldi, sizce nasıl....

GIVENCHY 2010-11 SONBAHAR/KIŞ REKLAM KAMPANYASI

Havaların daha yeni yeni ısındığı şu günlerde sonbahar-kış reklam kampanyaları gelmeye başladı bile. Mert & Marcus tarafından fotoğraflanan çekimlerde kırmızının çekiciliği ilk göze çarpan detay. Kırmızı ve siyahın ağırlıklı olduğı kampanya gösellerinde diğer dikkat çeken unsur ise volümlu omuz detayı, erkek gömleklerdeki detaylar  ve tabi yine o kırmızı dudaklar..

8 Mayıs 2010 Cumartesi

WRANGLER 2010 SONBAHAR/KIŞ

Perşembe akşamüstü Wrangler'in Sonbahar/Kış Koleksiyon tanıtımı için Tünel House Cafe'deydik. Wrangler koleksiyonunda zıtlıkları içinde taşıyan denimler ağırlıklıydı. Bu denimlerle birlikte kullanacağımız Tshirtler, gömleklerde (genellikle ikili tonlarla kullanılmıştı) koleksiyonun diğer parçarlardandı. Ben özellikle renkli jeanleri ve jean elbiseleri alıncaklar listeme ekledim bile :)
Sevgili Ayşegül'ün sıcak ev sahipliği ve verdiği bilgiler eşliğinde diğer blogger arkdaşlarla hem yeni sezonu tanıdık, hemde hoş vakit geçirdik. Wrangler'de yepyeni koleksiyonu ile Eylül gibi bizi mağazalarda bekliyor olacak.

6 Mayıs 2010 Perşembe

İMA & ULUSLARARASI KOSTÜM TASARIM WORKSHOP'UNDAYDIK

Uluslararası Sahne Tasarımcıları Derneği ‘OISTAT’ın 4 Mayıs – 6 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Moda Akademisi’nde (İMA) yapılacak olan Uluslararası Kostüm Etkinlikleri için sevgili arkadaşım Moda Tutkusu ile bize İMA'daydık. Çeşitli ülkelerden gelen tasarımcılar İMA'da bu etkinlik için toplanmıştı. Konu Kaftantı. Herkes kendi tasarımı, çoğu marjinal olan kaftanlarını hazırladı. Bizlere ise bu tasarımcılara asistanlık etme görevi düştü :).  Eğlenceli ve yorucu 2 gün geçirdik. Hem yabancı tasarımcılar ile sohbet etme şansı bulduğumuz, hemde onların tasarım yaparkenki anlayışlarını inceleme fırsatı bulduğumuz yararlı 2 gün geçirdik.
Çıkan sonuçları görmek isterseniz, bu akşam 18:30 gibi kokteyle katılmanızı öneririm.