24 Şubat 2010 Çarşamba

VOGUE TÜRKİYE 82 ARTIK KÜTÜPHANEMDE :)

 
Bugün Vogue günüydü, hepimizin bildiği gibi bugün Vogue'un numaralı özel ilk 1000 sayısı koleksiyonerler  ile İstinye Park'ta buluştu. Ben yoğunluğumdan ve kendi özel sebeplerimden dolayı bloglada bu aralar fazla ilgilenemediğimden daha önceki posttlarda da bahsetmiştim. Yine aynı sebeplerden ne yazık ki bugün oraya gidemeyecektim. Sevgili arkadaşım Moda Tutkusu bugün ikimizin yerinede oradaydı ve benim içinde 82.Vogue 'u aldı. Oradaki atmosferi görmek isterseniz Moda Tutkusu 'na tıklayabilirsiniz.
Dergiyi çok inceleme fırsatım olmadı ama Vogue kapak oldukça sade, Jessica Stam  hoş ve muzip bir bakış ile karşılıyor bizi. Daha sonra içerikte Seda Domaniç'in bu resmi, başka hiçbir Vogue kapağını anımsatmadığı için, Türkiye Vogue'unda başka hiçbir Vogue'a benzemediği ve sadece Türkiye gibi olması istenildiği için seçildiğinden özellikle bahsettiğini okuyoruz. Açıkcası bakış açısını sevdim:)
Daha sonraki yazıların içerikleri oldukça güzel. Kesinlikle kaçırmayın derim....
Yakında yine sizlere birbirinden hoş ve yeniliklerle dolu postları atmaya devam edeceğim, birkaç gün daha izin istiyorum, ondan sonra herşey rayına oturacak :)

20 Şubat 2010 Cumartesi

HAKAAN KONUŞULUYOR :)

Ne yazık ki bir süredir hem yoğunluğumdan dolayı hemde özel sebeplerden blog ile ilgilenemiyorum ama böyle bir zamanımda bile Hakaan'ın London Fashion Week'teki başarısını es geçemeyeceğim. Zaten bir çoğunuz yabancı basında ve bloglarda çıkan yazıları okudunuz bile, ama bugün bulduğum kısa sürede Hakan Yıldırım hakkında yapılan o güzel yorumları okuyunca, bende ne kadar gurur duyduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Hakaan, kalıp ve dikişleri profesyonelce yapılmış, beyaz-siyah-gri-camel renklerden oluşan, deri, kürkün, bant detayların ustaca kullanıldığı ve bu tasarımları hatrı sayılır mankenlerin sunduğu bir defile sunmuş. Sanırım  Hakaan haftalardır devam eden "who?" sorusuna harika bir cevap verdi. Henüz görmeyenleriniz için koleksiyondan hoşuma giden birkaç görseli aşağıda bulabilirsiniz...


12 Şubat 2010 Cuma

ALEXANDER McQUEEN siz BİR DÜNYA :(

ALEXANDER McQUEEN'nin artık olmayacağına hala inanamıyorum. Onsuz bir moda haftası düşünemiyorum, çok üzgünüm :(

Alıntı:http://www.alexandermcqueen.com/

11 Şubat 2010 Perşembe

YEŞİL DEFİLESİ DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞTİ

Dün akşam Yeşil Defilesi ve After Party için yine Santral İstanbul'a davetliydik. Otto Santral'de bizler için hoş bir ortam hazırlanmıştı. Kokteyl'e anca yetiştik diğer blogger arkadaşlarla selamlaştık ve içeceklerimizden yudumlayıp defile saatini beklemeye başladık. A bu arada ünlülerimizden Okan Bayülgen, Işın Karaca ve modacılarımızdan Simay Bülbül, Özlem Kaya'da oradaydı. Defile beklediğimizden kısa sürdü aslında, birde mankenlerimiz o kadar hızlı yürüyorduki :) resim yakalamak birazcık zor oldu. İşte dün geceden görseller ....



9 Şubat 2010 Salı

İSTANBUL FASHION WEEK 2010 SON POST :)




IFW 2010’u sona erdirdik, aslında tam da Santral İstanbul’u evim gibi hissetmeye başlamıştım. Öncelikle Bloggerları artık gerekli değeri veren, bize orada her türlü imkânı sağlayan IFW organizasyonuna teşekkür ederim. Sonra gelelim organizasyona, Santral İstanbul moda sever misafirleri için Fuar Alanı ve Defile Alanı olmak üzere 2 ayrı bölümde hazırlanmıştı. Artık açılıştaki Meg Ryan kaçtı mı yoksa üşüdü mü gitti diye bahsetmeyeceğim ama tabiî ki de onun yerine yabancı top modellerin defilede yer alması benim gözümden çok daha doğru bir karar olurdu. Fuar alanında modacılarımızın stantlarında güler yüzle karşılandık, orada da bloggerlar olarak resim çekmemiz konusunda ve bilgi almak konusunda oldukça yardımcı davranıldı. Gönül isterdi ki, ülkemizin her açıdan hacimli bazı hazır giyim firmalarını ve tasarımcılarını da daha fazla hem fuar alanında hem de defile alanında görebilseydik. Defilelerin düzenlendiği alan ise 2 salon şeklinde hazırlanmıştı böylece, misafirler rahatlıkla yerlerine zamanında yerleşebildi ve defile saatlerinde aksamalar yaşanmadı. Hazır defilelerden bahsetmeye başlamışken bütün koleksiyonlarda ağırlıklı olarak mimari kalıplar kullanılarak hazırlanan parçalar izledik ve gördük ki mayo trendi devam ediyor. Sezon renklerinde ise kışın rengi siyah neredeyse tüm koleksiyonlarda en fazla kullanılan renkti, siyahı gri, bordo, hardal sarı, lacivert gibi renkler izledi ve tabii araya serpiştirilmiş beyazlar. İdil Tarzı, Hakan Yıldırım for Koton, Mehtap Elaidi, Mavi en çok renk olan koleksiyonları sundular. Özlem Süer ise gene en romantik koleksiyona imza attı ve sanırım mimari formları kullanmayan ender tasarımcılardandı. Hakan Yıldırım ise herkesin dediği gibi 3 ayrı koleksiyon hazırlığı içinde olarak en çalışkan ve başarılı koleksiyonlara imzasını atan tasarımcıydı. Genç Tasarımcılar 1 ve 2 defilelerinde Simay Bülbül yine deri ile kumaşın birleşimini harika şekilde sundu bize, Özgür Masur ve Günseli Türkay kendilerinden beklenen performansı gayet başarılı şekilde bu senede yerine getirdiler. Hatice Gökçe ilk defa bayanlar için ve Ezra-Tuba’da ilk defa erkekler için tasarımlar yaparak bize hoş ve güzel bir sürpriz yapmışlardı. Arzu Kaprol’un ise kendini aştığını düşünüyorum artık, Bahar Korçan’ın ise bizden çok daha ileride olduğu ve kesinlikle kumaşlarla oynayışının ve bunları koleksiyonun hikayesi ile uyumunun takdir edilmesi gerektiğini. Şöyle bir toparlamak gerekirse bizi bu sene bolbol mimari formların olduğu, kırışık drapelerle süslenmiş, katların , sırt detayların, volümlü kalça ve özelliklede omuz-kol detayların, siyahın, grinin baskın olduğu ama bazen de renk oyunlarına yer veren parçalar bekliyor. Bitirirken böyle bir organizasyonda, o ortamda yer almak hem özel olarak benim kişisel gelişimim açısından, hem de bu haftayı sizlerle paylaşmam açısından benim için çok önemliydi. Bir dahaki İstanbul Moda Haftası’nı da sizlerle paylaşabilmek dileğiyle :)

7 Şubat 2010 Pazar

HAKAN YILDIRIM FOR KOTON / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 4

Hakan Yıldırım bize Koton için bol renkli, omuz detayları olan, ekose kumaşların olduğu hoş bir koleksiyon sundu....

HATİCE GÖKÇE / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 4

IFW'nin 4. gününde Hatice Gökçe KaraKargaları getirdi bize. Siyahın hakim olduğu çok parçalı bir koleksiyon izledik en dikkat çekici unsurlar ise kıyafetlerin çeşitli yerlerindeki kargaya ait figürler, gagalar ve el örgüsü elbise ve pantalonlardı. Ayrıca Hatice Gökçe'nin kadın koleksiyonuna da yer vermesi bence çok iyi olmuş. Tema, koreografi, müzik, tasarımlar .... hepsinin büyük bir bütünlük içinde olduğu başarılı bir koleksiyon izledik.

BNQ / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 4


DENİZ MERCAN / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 4


GENÇ TASARIMCILAR 2 / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 4

LUG VON SIGA / GÜL AĞIŞ



ÖZLEM KAYA



GÜNSELİ TÜRKAY



MÜGE ERSİN



Not: Lütfen yorgunluğuma verin, sizinle tasarımcılarımızın koleksiyonlarından parçaları paylaşmak adına fotoğrafarı şimdilik yorumsuz olarak yolluyorum...

6 Şubat 2010 Cumartesi

BAHAR KORÇAN / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 3

Mavi Tv'den canlı olarak verildiği için direk Bahar Korçan'dan birkaç görselle geceyi bitiyorum ben:) yorumlar sonra

ÖZLEM SÜER / İSTANBUL FASHION WEEK 2010 GÜN 3

3. gündeki bütün defileleri seyrettim, ama yorgunluktan şu an için sadece en iyi gördüklerimi paylaşacağım. ( Basın odasınıda artık virüs kapıp 2günün bütün çekimlerimi kaybettiğimden akıllandım kullanmıyorum)
Özlem Süer bize romantik, işçiliği kuvvetli harika bir koleksiyon sundu. Renkler kumaşlar ve tabiki kumaşların kullanımı, katlar, volanlar, asimetri, skinny pantalonlarla dökümlü üstler, uçuşan etekler, dantelin ve tülün en güzel halleri....Resimlere bakın kendiniz görün ;)