31 Ocak 2010 Pazar

MICHAEL KORS 2010 İLKBAHAR/YAZ REKLAM KAMPANYASI

Michael Kors 2010 İlkbahar/yaz reklam kampanyası için yine Carmen Kass ile çalışmış ve çok hoş, kibar çekimlere imza atılmış. Aslında kıyafetler oldukça sade ama göze çok zarif ve güzel gözüküyorlar, özellikle ayakkabı ve çantalara bayıldım (birde bacaklara ;) ) Çekimlerde kullanılan kıyafetlerden kendi açımdan baktığımda, neredeyse  giyemeyeceğim yok gibi, gündelik ama şık parçalara yer verilmiş. Noah Mills ile de çok uyumlu bir çift oluşturmuşlar ve çekimlerdeki bu etki göz ardı edilemeyecek seviyede...



30 Ocak 2010 Cumartesi

GIVENCHY /PARIS COUTURE HAFTASI

Açıkca söylemek gerekirse geçen sezonki Givenchy Couture, kesinlikle benim gözümde bu seneye nazaran daha favoriydi. (işlemeler, kullanılan aksesuarlar, metalin kumaşlarla birleşimi v.s. çok hoştu). Koleksiyonda siyah ve beyazın hakimliği yanında, trend olan elektirk mavi ve yeşile, yine bu aralar bolca gözlemlediğimiz mor renge ve pudra tonlarına yer verilmiş. Özellikle bol bol tüy detayının kullanıldığı tasarımlarda fırfır ve volan detaylarında oldukça fazla. Ricardo Tisci, takımlar, tulumlar, uzun çizmeler, kokteyl elbiseleri ve gece kıyafetlerinden oluşan hoş bir koleksiyon sunmuş.

ARMANI PRIVE / PARIS COUTURE HAFTASI

Armani Privé  kesinlikle gökyüzünü bize getirmiş, arka planda koca bir hilal panosu eşliğinde başlayan defile anca bu kadar zarif olabilirdi sanırım. Bana gökyüzünü, evreni, yıldızları anımsattı tamami ile. Armani Privé takımlardaki profesyonelliğini yine konuşturmuş, ceket-etek/ceket pantalonlar bir bütünlük içindeyken aynı zamanda her biri farklı yaka farklı kapanışla birbirinden ayrılmış ama hepsinin hatta bütün kıyafetlerin özelliği üzerinde taşıdıkları hilal. Siyah, beyaz ve uçuk pembenin hakim olduğu koleksiyonda gene güçlü omuzlar, ustaca kullanılmış volanlar, tek omuz, parlak yansıma efektlere yer verilmiş. Son olarakta peri kızları yada benim gözümle evrenin kraliçelerine ait masalsı kıyafetler ile defile son bunmuş.

CHRISTIAN DIOR / PARIS COUTURE HAFTASI

Biliyorum Paris Couture Haftası 25 inde start aldı ama işlerimden dolayı bende anca sıra geldi:)
Christian Dior hatırlarsanız geçen sezonki temasında bize bol bol korseler ve jarseler göstermiş, bunları couture'de profesyonelce kullanmıştı. Yine bu senede kabera devam etmekte ve Dior kadınları renklerin en cesur hallerini taşıyan tasarımlar ile kendine güveni tam olarak, eski zamanın izlerini üzerinde barındırarak karşımızda. Galliano'nun her zamanki couture zevki ile bele oturan ceketler, kuyruklu etekler,elbiseler, dantelin en şık hallerini taşıyan kokteyl elbiseleri ve şapkaları, ustaca oluşturulmuş fırfır detayları ile harikalar çıkmış ortaya. Tabiki bolbol tülü, tafta kumaşı, kaliteyi ve dikişteki ustalığıda unutmamak gerek.

29 Ocak 2010 Cuma

MANGO 2010 İLKBAHAR-YAZ REKLAM KAMPANYASI

Yine Scarlett Johansson'lu Mango ile 2010 İlkahar/Yaz kampanya görselleri. Scarlett gözüme pek bir hoş geldi açıkcası. Büyük yatağa sahip loş bir yatak odasında yapılmış çekimler. Sezonda kloş,çan cici elbiseler,dantel  ve fistolar, boyfriend tarzı elbise gömlekler devam ediyor.Genel olarak uzanarak poz verdiği çekimlerde bir dikkat çekici unsursa,  sanırım bu koltuğa ters yatıp bacak uzatmanında çekimlerde trend haline gelmiş olması :)

28 Ocak 2010 Perşembe

VERA WANG 2010 İLKBAHAR/YAZ REKLAM KAMPANYASI


Vera Wang, sanırım aslında reklama ihtiyacı olmayan tasarımcılardan, ben çekimleri beğendim açıkcası. Tarzı stili ile diğerlerinden ayrılıyor, tasarmlar oldukça kadınımsı, özellikle ben ilk resimdeki omuz detayına bayıldım :). Daha fazla söze gerek yok sanırım, sadece bakılmalık:  Vera Wang 2010 İlkbahar-Yaz Reklam Kampanya görselleri..

27 Ocak 2010 Çarşamba

APLİKE ÇALIŞMALARI

Aslında sadece yaptığım bir şeyleri paylaşmak için koydum:) Başka şeylerde var ama ben bunu paylaşmak istedim. Aplike çalışmaları: Kız çocuğunda kumaşlar paylı kesilip içeri kıvrılıp direk gizli dikişle üst üste dikilerek yapıldı. Lale ise kumaşlar paysız kesilip, kumaş yapıştırıcısı ile yapıştırılıp kenarlarına geniş ilik dikişi geçildi, iç desenlere zincir dikiş. Belki hoşuna giden olur, yaptıklarında kullanmak isteyenlere fikir olur diye paylaşmak istedim:)

26 Ocak 2010 Salı

AYAKKABI ALIN TERLİK İÇİNDEN ÇIKSIN : NAT-2


Ayakkabı aldım bir tane, eve geldim iki tane diye başlayasım geldi bu ürüne:). Resimlerdende göründüğü gibi standart bir spor ayakkabı alıyorsunuz, taban kısımda bulunan fermuarı açtığınızda anında bir terliğe dönüşüyor. Açıkcası bazı zamanlarda kullanım açısından çok tercih edilebilecek bir ürün. Markada bir alıp, birden fazla kullanıma yönelik birçok çeşit var. Eğer hoşunuza gittiyse buyrun : http://www.nat-2.eu/



25 Ocak 2010 Pazartesi

METAL AKSESUARLI KOT BÜSTİYER

Aslında bu büstiyeri dikeli çok oldu ama zaman bulupta anca yayınlayabiliyorum :) Trendleri taşıyan hoş bir model yapmak istedim, aldığım güzel yorumlardan sanırım öyle olduda, metaller ile süsledim ve kot kumaşa yakışır şekilde spor bir fermuarla tamamladım.  Şimdide sizinle paylaşmak istedim.(bu arada resimdekinden daha güzel duruyor aslında;) )
 Umarım beğenirsiniz. Pasaj ve GittiGidiyor'a ekliyorum ;)

  • İnce kot pamuklu kumaştan 38 beden 7 parçalı büstiyer
  • Modern bir hava katmak amacı ile metal yuvarlak aksesuarlarla süslenmiş ve metal bir fermuar, günün modasına uygun olarak görünür şekilde yerleştirilmiştir.
  • İçi astarla kapatılmış ve vücutta hoş durması açısında her birleşim yerine (yani 6 adet) balen yerleştirilmiştir
  • Beden ölçüleri sırttan göğüs ölçüsü 90-95, bel ölçüsü ise 70-74 olmalıdır.

HOSTES ÜNİFORMALARI

Bunları bir firmanın stand hostes kıyafetleri olarak çizmiştim, gerçi üzerinde çok çalışamamıştım 2-3 saatim vardı çünkü ama sizinlede paylaşmak istedim yinede örnek olması için :)







24 Ocak 2010 Pazar

ALEXANDER McQUEEN 2010 İLKBAHAR/YAZ REKLAM KAMPANYASI


Alexander McQueen'in 2010 reklam kampanyasından ilk görsel ve tek kelimeyle wow dicem sanırım. (bu wow orjinalliğe geliyor) Yine farkı ortada, Raquel Zimmermann'ın vücudu orman renklerinin en parlağı ile kaplanmış ve şu meşhur ayakkabılar ayağında. Sürüngen familyası ise anca bu kadar göz alıcı olabilirdi sanırım. Bence konsept güzel, uyum güzel, renkler güzel ..... sonraki görselleri merakla bekliyorum.

ICEBERG 2010 İLKBAHAR/YAZ REKLAM KAMPANYASI


Iceberg 'in 2010 İlkbahar/Yaz reklam görselleride geldi ve açıkcası ben sevdim, özellikle yukarıda leopar kısa elbiseye bayıldım (ki leoparı aksesuar dışında kullanmayı pek tercih etmiyorum). Çekimler kuru bir ağaçın yanında, üstünde, etrafında yapılmış. Leopar elbisenin devamı olarak kumaş şort ve pantalonda devam etmiş, ayrıca mor ve yeşilin tonlarının kombinlendiği kumaştada yine leopar deseni görüyoruz. Iceberg'de diğer dikkat edici unsur ise çanta ve kemerlerdeki metal detaylar. Her ne kadar seksi pozlar olsada bana safarideki, ilgi çekici, güzelliğine, giyimine kuşamına bağlı bir bayanı anlattı bu görseller. Belki daha hoş bir konsept kullanılabilirmiş ama ben genede beğendim..


23 Ocak 2010 Cumartesi

HABER TÜRK GAZETESİ-WEB GÜNLÜĞÜNDEKİ YAZIM :)


Haber Türk Gazetesi, Web Günlüğü Blog kolonunda, çıkan bloglarda banada yer vermiş. Sevgili Zeynep'e (Siyah Prenses) öncelikle haber verdiği için çok teşekkür ederim. Haber Türk'e de bloglardaki haberleri direk almak yerine, günümüzde artık blogların önemini anlayarak, böyle bir köşe hazırladığı ve bu köşede diğer blog yazarı arkadaşlarımla banada yer verdiği için teşekkür etmek ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.:)

21 Ocak 2010 Perşembe

CHLOE 2010 İLKBAHAR-YAZ REKLAM KAMPANYASI


Reklam Kampanya resimleri gelmeye devam ederken sıra 2010 İlkbahar/Yaz Chloe'da. Chloe, daha çok pastel renklerin hakim olduğu sade bir çalışma yapmış. Kıyafetler günlük, iştede rahatca giyinip akşama devam edebileceğiniz şekilde şıklar. XL çanta trendi buradada devam ediyor. Açıkcası ben genel anlamda beğendim.Ya siz....