11 Aralık 2009 Cuma

GALATA MODA'DAN GÖRÜNTÜLER


Dün daha fazla geciktirmeden GalataModa'dan size haberler vermek için Galata Kuledibindeydim. Daha önceden bu yazdımda da, Türk Modacılarımız artık geleneği haline gelen GalataModa festivalinin 9-13 Aralık'ta gerçekleşeceğinden bahsetmiştim.
Aslında bu seferki festivali, geçtiğimiz gittiğim festivallere özellikle Akaretler ve ilk GalataModa'ya göre biraz daha zayıf buldum. Gene çadırlar kurulmuş, tasarımlar sergilenmişti ama örneğin daha 2.gün olmasına rağmen getirilen kıyafetlerin bedenlerde sıkıntı vardı, bunun gibi şeyler, belkide böyle düşünmeme erken saatlerde gitmem sebep olmuştur diye düşünüyorum:) Bu arada Zeynep Erdoğan'ın tasarımlarından birçoğunu beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. gidemeyecek olanları bilgilendirmek, gitmeyi planlayanları heveslendirmek için görselleri paylaşmak istedim. Sonuçta orada 27 yerli tasarımcımızın büyük emeklerini taşıyan tasarımlar var ve Yerli Modacılarımız ile orada buluşarak modayı paylaşmak gerekliliğine inanıyorum.
Bence tasarımcılarımızın tasarımlarımı görmek, onlardan bir parça edinmek isteyen herkesin uğraması gerekiyor, pazar gününe kadar zamanınız var ben bakmadan geçmeyin derim.


9 Aralık 2009 Çarşamba

SARAH JESSICA PARKER & “Did You Hear About The Morgans?” LONDRA PRÖMİYERİ


Yani ne diyebilirim ki ben bu kadını seviyorum :) O yüzden postlarımda paylaşmadan duramıyorum( Hatta burada sevdiğim 2 kişi, Hugh Grant'ıda unutmamak lazım).
“Did You Hear About The Morgans?” Londra prömiyerinde Sarah Jessica Parker harika bir L’Wren Scott elbise ve  kadife palto ile katıldı. Uyum, aksesuarların kullanımı, paltosuna eklenen elbise rengindeki çiçek ile bence gecenin en şık görüntüsünü vermiş. Özellikle elbisenin rengine, desenine bayıldım, platformlu ayakkabılar ise Charlotte Olympia. 
Unutmadan meraklıları için film yanılmıyorsam Ocak ayında bizde de gösterime girecek.:)




LOUIS VUITTON 2010 İLKBAHAR-YAZ


Hazır reklam kampanyaları ile başlamışken Louis Vuitton'dan bahsetmeden olmaz. Karşımızda, Madonna ile başarılı reklam kampanyalarına imzalar attıktan sonra, Louis Vuitton'un Lara Stone'lu 2010 İlkbahar/Yaz reklam kampanyasından ilk görseller. Açıkçası LV bu işi biliyor, Lara genç, dinamik, seksi, şık ve herkese hitap ediyor. Kampanya resimleri iç açıcı yeşillikler içinde, Lara uzanmış ve beyaz güvercinler etrafında. Çantalara bakınca ise XL modeller olması dikkat çekiyor. Ben kampanya resimlerini beğendim ya siz?...



CHRISTIAN LOUBOUTIN 2010 İLKBAHAR-YAZ


Christian Louboutin 2010 İlkbahar/Yaz koleksiyonu yine göz alıcı modelleri ile sunuldu. 2010 sezonu için Louboutin, siyah gibi klasik renklerin yanında, sarı, mor, kurmızı gibi canlı renklerinde en tatlı hallerini kullanmış. Koleksiyonun en çekici ayakkabıları tabi ki yine yüksek topuklular. Derinin yanında süetin de kullanıldığı tasarımlarda, trendlerden kafes görüntüsü, bantlar ve zımbalar yerlerini almış. Louboutin koleksiyonları hakkında sanırım başka bir yoruma gerek yok, zaten dünya kadınları gerekli yorumları onun için yapmış. Bize sadece seyretmek ve onlara sahip olmak kalıyor :)




















4 Aralık 2009 Cuma

H&M 2009 HOLIDAY KOLEKSİYONU


H&M ile Sonia Rykiel birlikteliğinden doğan iç giyim koleksiyonunu büyük bir şov olarak daha yeni yayınlamıştık ki (bununla ilgili yazıma bakmadıysanız tıklayın), şimdi de H&M'in 2009 Holiday Koleksiyonundan parçaları yayınlamaya geldi sıra. Yılbaşı ve tatil yaklaşırken birçok moda evi holiday koleksiyonları ile karşımızda. Genel olarak baktığımızda parti-kokteyl kıyafetleri ön plana çıkarılmış ki H&M'de aynen bu uygulamayı yapmış. Ama bunun yanında insanın aklıma tatil gelince, özellikle de yabancıların kutladığı Christmas gelince, evdeki partiler, aile toplantıları, evde yapılan tatil gözümüzde canlanıyor. H&M'de bunu düşünmüş ve çok güzel ve rahat kazaklara, hırkalara, süveterlere yer vermiş, anne-baba-çocuk uyumuna da dikkat çektiği gözümden kaçmadı :)






3 Aralık 2009 Perşembe

MODANIN MİMARİ İLE BİRLEŞTİĞİ AN : JOSHUA DEMONTE AKSESUARLARI


Mimarinin moda ile ne kadar iç içe geçtiğini, sezonun kreasyonlarına baktıkça hepimiz anlayabiliyoruz. İlk önce ayakkabılarda dikkat çekmeye başladı, daha sonra aksesuarlara ve kıyafetlere sıçradı. Fakat Joshua buradaki tasarımlarda mimariden esinlenmiş değil, direk mimariyi takılara taşımış ve oldukça ilginç tasarımlar ortaya çıkarmış. Görünce paylaşmadan yapamadım, bu tasarımların giyilebilir olduğunu sanmıyorum ama giyen olursa bütün dikkatleri üstüne çekeceği kesin :)




ARMANI EXCHANGE 2009 REKLAM KAMPANYASI


2009 Kış ayları ile birlikte, özellikle de yılbaşına bu kadar yaklaşmışken parti günleri başladı bile. Yeni yıl için hazırlıkların başladığı bu günlerde kokteyller, ofis partileri, ev partileri için davetlerde gelmeye başlamıştır. Armani Exchange 2009 tatil koleksiyonu da işte bu günlere hizmet ediyor.
Bu özel günler için kimi zaman parlak payetli yada işli parti elbiselerini, kimi zaman super mini demir aksesuarlı elbiseleri, bazense şık kotları, taytları şık bluzlar ile kombinleyerek kullanıyoruz. Gördüğüm kadarı ile Armani'de reklam kampanya resimleri ile bize bu önerileri sunmuş. İşte kampanya görselleri...




2 Aralık 2009 Çarşamba

H&M İÇİN SONIA RYKIEL İÇ GİYİM


Sonia Rykiel'in H&M için iç çamaşır koleksiyonu hazırlayacağından daha önce bu yazımda bahsetmiştim. Ama açıkçası böyle bir şov ile sunulmasını beklemiyordum.H&M ve Sonia Rykel misafirlerini (ki bu misafirler ünlüleri de içinde bulunduran 2000 kişiden oluşuyor) Paris'te büyük bir şovla karşıladılar. Adeta kocaman bir karnaval havasında geçen defilede mankenler yatak, savaş arabası, kocaman bir avizeye sahip bir salon gibi konseptleri olan dev platformlar üzerinde kimi zaman sabit durarak, kimi zaman dans ve şovlar ile koleksiyona ait parçaları sergilediler. Bu şovdan ve koleksiyona ait parçalardan işte birkaç görsel. Tadını çıkarın ;)