31 Ekim 2009 Cumartesi

İSTANBUL FASHION DAYS2: ŞUBATTA


İlki geçtiğimiz ağustos'da gerçekleştirilen moda günlerimizin (ilk fashion days yazılarım burada ve burada) ikincisi, global moda takvimine paralel olarak Sonbahar / Kış 2010-2011 koleksiyonlarını tanıtmak üzere 03-06 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenicekmiş. Henüz katılım yeri ve katılımcıları belli olmayan oda günlerini büyük bir hevesle bekliyor olacağım.

VICTORIA'S SECRET'IN 3 MİLYON DOLARLIK İÇ ÇAMAŞIRI


Aslında belkide duymayan kalmadı Victoria's Secret'ın bu sütyenini ama bende en azından duymayanlar için görsel eklemeden duramadım. Bu senenin, 150 karat ağırlığında toplam 2500 elmasla süslü sadece bakmalık yada koleksiyonluk bu değerli parçasını giyen şanslı melek Marisa Miller oldu. (daha önce Adriana Lima, Gisele Bündchen gibi mankenlerde o yıla özel olan milyon dolarlık sütyenleri giyinmişlerdi)

30 Ekim 2009 Cuma

ALIŞVERİŞ DELİSİ VERSİYON2 - SATILDI

Daha önceden yapmış olduğum alışveriş delisinin başka bir versiyonunu yapmıştımki, daha sizlerle paylaşmadan satıldı. Ama böyle t shirtlerin başka versiyonlarını da sipariş etmek isteyenler oluyor diye paylaşmak istedim :) Sizce hangi versiyonu daha güzel? (öbür versiyonunu görmek için tıklayın)




  • Tamamen el boyaması , özel tasarım t-shirt  
  • L bedende (38-40 bedene göre) pamuklu kumaş üzerine, tekstil kalem ve boyaları ile çizilmiş ve boyanmıştır.
  • Taşlar, kendinden yapışkanlı olup vakumlu taş aplikatörü ile yapıştırılmıştır
  • Boyalar uygun yıkama koşullarına uyuldukdan sonra asla çıkmazlar.

TOPSHOP & KATE MOSS İLE CRISTMAS KOLEKSİYONU



Topshop'ta Kate Moss ile yeni yıl erken gelmiş, dün online satışına başlanan Kate'in Topshop için hazırladığı yeni koleksiyonu, tamda yılbaşına yakışır şekilde parıl parıl. Koleksiyonun genelinde Japon sitilinden etkilenilmiş. Kullanılan kimona tarzı bağlamar, kollar, lotus çiçekleri 'de bunun kanıtı. Çekici ve  gerçektende ışıldayan bir koleksiyon olmuş. Parti elbiseleri dışında, paltolar, üstler, ceketler gibi parçalarda bulunuyor.Bence incelenmeye değer.



Resimlere tıklayıp büyütebilirsiniz

28 Ekim 2009 Çarşamba

FASHIONABLE İSTANBUL KAPANIŞ




Fashionable İstanbul 23 ekimde başlıyor başlayacak, dev moda evleri ülkemize gelecek derken sonunda başladı ve bir çırpıda sona erdi. Bu etkinlik boyunca elimden geldiğince sizi, görseller ve yazılarım vasıtası ile orada hissetirmeye çalıştım. Hazır profesyonel görsellerde elime ulaşmışken, genel olarak Fashionable'ın nasıl geçtiğinden bahsetmek istiyorum.

İlk gece bildiğiniz gibi Cavalli Tasarımları podyumda idi. Birçoğumuz Cavalli'nin eski koleksiyonunu getirileceğini biliyoryorduk ama sanırım verilen bilgilerin yanlış yada eksilliğinden olacak herkes eski ürünlerin sergilenmesini haklı olarak tepki ile karşıladı. Umarım bu etkinlikle Türkiye'nin ve Türk kadınlarının moda ile iç içe olduğu ve güncel moda şovlarını izlemek istediği biraz olsun dünya modacıları tarafından anlaşılmıştır.
Bu arada hazır Cavalli'den bahsetmişken, evet Cavalli Fashionable İstanbul'un ilk gecesi idi, ülkemizde ilk defa dev moda evlerinin koleksiyonlarının sergilendiği bir moda şovu gerçekleşiyordu ama bazı misafirlerimizin giyimlerinin biraz aşırıya kaçtığınıda kısaca söylemeden edemiyeceğim sanırım :)
Fashionable İstanbul etkinliğinde verilen hizmetin, hazırlanan çadırın, podyumun, backstagein dünya standartlarına uygunluğunun, neler yapılabilceğinin anlaşılmış olmasının ve bu etkinliğin dünya modasına gerçekten amaçlandığı gibi bizleri tanıtmış olduğunu düşünüyorum.
Ufak tefek aksaklıklar olsada genel anlamda hiçbir aksaklık misafirlere yansıtılmadı ve başarılı geçen bir organizasyon oldu. Böyle bir etkinliğin ilk kez ülkemizde düzenlendiğini düşünürsek, olan olumsuzlukları biraz daha töleranslı karşılayıp, burada emeği geçen herkese teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. İsteğimiz gelecek etkinliklerde daha çok modacının son koleksiyonları ile ülkemize gelmeleri, ve bu defilelerin içinde Türk modacılarımızında koleksiyonlarının bulunması yönünde.(bu hatta bence olmazsa olmaz) Böylece amaçlandığı gibi belkide Türk Modacılarımız ile hepimizin koleksiyonlarını yakından izlediği Yabancı modacılar arasında bir bağlantı kurulabilir ve zamanla Türk moda evlerinin de markalaşıp moda dünyasında isimleri anılabilir. ( ne yazıkki herşey hemen olmuyor ama bir şeylerin olması içinde adım atmak gerekiyor)
Son olarak ben bu organizasyonda bulunmaktan, diğer moda blogları sahipleri arkadaşlarımızla tanışmaktan büyük zevk duydum. Bize orada, size bilgileri güncel ulaştırmamız için olanak sağlayan, (biz bloggerları görmezden gelmeyen) her isteğimizde bize gerekli yardımları yapan Global Tanıtıma ve özellikle Ufuk Hanım'a çok teşekkür ederek yazımı bu güzel görsellerle bitirmek istiyorum.
Umarım yine böyle, ileride olacak bütün moda etkinliklerini sizlerle paylaşma fırsatı bulabilirim


SONUNDA ETİKETLER GELDİ


Sonunda etiketlerim geldi :) Uzun zamandır etiket yaptırmayı düşünüp birkaç yer araştırıyordum ama konuştuğum yerler çok yüksek adetlerde etiket yaptığı için 500-1000 gibi sayılar az geliyordu. Sonunda daha önceki yazılarında sevgili Laçin'nin de etiket yaptırdığını hatırladım, oda hemencik yardımcı oldu ve etiketlerime kavuştum:)
Aslında ben daha hoş bir tasarım yapmıştım ama istediğim boyutta tasarladığım objelerin güzel çıkmayacağını söylediler, bende mecburen biraz daha değiştirdim ve etiket boyutunu birazcık büyüttüm. Elime ulaşınca bunuda beğendim gerçi. Sizinde yorumlarınız bekliyorum. :)


ÖZEL TASARIM TSHIRT : ŞAPKALI KIZ - SATILDI

Yeni tasarım tshirt, aslında 1-2 haftalığa satışa koydum çünkü bence hırkların içinde falan çok güzel duracak o yüzden kendim giymeyi düşünüyorum:) ama ben giymeden belki almak isteyen olursa önceliği ona vereceğim :)
  • Tamamen el boyaması , özel tasarım t-shirt
  • M bedende (36-38 bedene göre) pamuklu kumaş üzerine, tekstil kalem ve boyaları ile çizilmiş ve boyanmıştır.
  • Taşlar, kendinden yapışkanlı olup vakumlu taş aplikatörü ile yapıştırılmış (şapka kenarı ve dudakta)
  • Boyalar uygun yıkama koşullarına uyuldukdan sonra asla çıkmazlar.

27 Ekim 2009 Salı

FASHIONABLE İSTANBUL MISSONI DEFİLESİ


Ve gelelim gecenin ve Fashionable İstanbul by Avea'nın son defilesine. Missoni defilesinede yerli yabancı misafirlerden ilgi fazla idi. Missoni'de bize 2010 İlkbahar-yaz koleksiyonunu sundu. Defilede daha çok yeşilin, mavinin,sarının, pembenin yani bütün renklerin soft tonlarından yapılmış trikoları izledik, tabii akseaurlarla zenginleştirilmişti. Daha önceden bu koleksiyonuda görmüş olsak, orada mankenlerin podyumda kıyafetlerle yürüyüşünü izlemek, kıyafetlerin dokularını yakından görmek, pırıltıları hissedebilmek çok hoştu. Yakından gördüğüm trikoları bir kez daha beğendim ve hemen üstümde görmek istedim desem yalan olmaz.:)
Gece son olarak Angelique'de yapılan after party ile devam etti.

26 Ekim 2009 Pazartesi

FASHIONABLE İSTANBUL MISSONI KOKTEYL-BACKSTAGE VE BRUCE WILLIS


Her zamanki gibi kokteyl alanı ile başlamak istedim, tahmin edeceğiniz gibi Missoni kapalış defilesi de olduğundan ilgi büyüktü. Bruce Willis'inde gelmesi ile ortamdaki ilgi ve heyecan ikiye katlandı. Son defilenin şansı ile sanırım bizde Bruce Willis ve eşi Emma Heming'in hemen arka çaprazında oturyorduk. Çift sempatik tavırları ile ilgi gösterenlere karşılık vermeye çalışsada, zaman kısıtlılığından bazı hayranlarının bir isteği yarıda kaldı.
Backstage'e gelirsek her zamanki hazırlanış Missoni Defilesi için de devam etmekte idi. Eda Taşpınar yine her zamanki yerinde röportaj ve çekimler için hazırlıklar yapıyor, mankenler makyaj ve saçlarını yaptırmak için bekliyorlardı. Sizin için yine giyinme odasının perdesinden bir fotograf daha çektim, kıyafetler mankenler tarafından giyilmek üzere bekleyişte:)







FASHIONABLE İSTANBUL VIVIENNE WESTWOOD DEFİLESİ


Vivienne Westwood her zamanki gibi marjinalliği ve çılgın tasarımları ile karşımızdaydı. Sahneye inen dev platformla başlayan defilede Vivienne'nin yağmur ormanlarının korunmasının önemi ve arka bahçesindeki kurbağlar için yaptıgı etkileyici konuşma ile karşılandık. Vivienne'nin sadece Türkiye'de ilk kez sergilediği ANGLOMANIA adlı koleksiyonu genel anlamda etkiliyici, içinde mesajlar taşıyan, renklerin profesyonelce harmanlandığı, her zamanki Vivienne'nin kendini has tarzını taşıyan parçalardan oluşuyordu. Defile başlangıcında  çizgilerin bolca kullanıldığı keten ve pamuklu kumaşlardan hazırlanmış, şort, pantalon, etek ceket takımları izledik. Lacivert çizgili kumaşlardan tasarımların detayında kullanılan balıkçı ağı ve halatlar, bunların kırmızı ve beyaz ile harmanlanması, korsan şapkaları ile denizci temalı tasarımları izledik. Defileyi izlerken, bu kadar çok renk, enine, boyuna, verev çizgiler, karışık üstler, zıtlıklar yaratacağına ancak bu kadar muhteşem birleştirebilir ve göze hoş gelebilir diye düşünmekten alamadım kendimi. Defilenin sonlarına doğru daha yumuşak renkler ile doğamızı korumaya karşı mesajlar taşıyan, abiyelerinde içinde bulunduran, bol katların ve volanların kullanıldığı parçalar sergilendi. Defile Jessica Stam'in, elindeki çiçeği seyirciler arasında oturan Vivienne Westwood'a vermesi ile, resimlerdende anlaşılacağı gibi eğlenceli bir şekilde kapandı. 
(ilk kez burada sergilendiği için olabildiğince çok görsel paylaşmaya çalıştım)