31 Temmuz 2009 Cuma

CHANEL 2009-2010 SONBAHAR-KIŞ REKLAM KAMPANYASI

Ve sonunda Chanel Reklam resimleride geldi. Chanel her zamanki gibi Chanel, kıyafetlere baktığınızda o giysilerin Chanel'e ait olduğunu anlıyorsunuz, hem kendi stilini yaratmış bir marka ama aynı zamandada bir o kadar yenilikçi. Chanel kadını her zamanki gibi güçlü, asil ve kadınsı. Karl asker ceket modasına devam ediyor ve tayyörler yine kendini göstermiş. Çekimler siyah beyaz, sizi adeta geçmiş döneme götürüyor, Chanel kadınları savaş kumandanları gibiler.





29 Temmuz 2009 Çarşamba

GUCCI 2009-2010 SONBAHAR-KIŞ REKLAM KAMPANYASI


Gucci ile reklamlara devam. Fotograflarını Inez&Vinoodh'un çektiği, Anja Rubik, Natasha Poly, Myf Shepherd ve Raquel Zimmerman modelliğini yaptığı Gucci, açılışı benimde favorim olan bu şık ve seksi ayakkabı ile yapmış. Platform ayakkabılara Gucci ile de devam. (artık bu sezonda da platform ayakkabı, bot, çizmelerimizi giymeye ve yenilerini eklemeye devam). Gucci tasarımlarında ışıltı ve parıltıyı ön plana çıkarmak istemişti, mankenler 80'lerin diskosunda gibi parlıyorlar. yine Gucci'de de koyu tonlar ağırlıkta ama parlak simleri ve payetleri ile birlikte.

LILY ALLEN MODA SEKTÖRÜNE GİRMEYE NİYETLİ


Lily Allen, modanın içinde kendine yer bulmaya niyetli, Chanel çantaları yüzü oldu, kendi takı koleksiyonunu yarattı ve piyasa sundu. Şimdi ise unisex bir koleksiyon hazırlamak istiyormuş.
Davidoff'un tasarım direktörü olan arkadaşı Kim Jones ile yeni bir koleksiyon hazırlamak üzere görüşüyorlarmış. Kim erkekler için gömlek, tshirt, Lily ise bayanlar için gömlek, t shirt, elbiseler, sweatshirtler gibi tasarımlar yapmayı planlıyormuş.
Her yönden modayla ilgili işlerle gözükmeye başladı bile, bakalım hazırlayacağı koleksiyon nasıl olcak?



28 Temmuz 2009 Salı

FENDI 2009-2010 SONBAHAR-KIŞ REKLAM KAMPANYASI


Açık ve net olarak bütün reklam çekimleri içinde Fendi gönlümü kaptı. Nedenini bilmediğim şekilde hoşuma gitti, Jessica Stam fendi kıyafetler ve aksesuarlar için mükemmel, çekimler mükemmel, belkide gizem hissi beni etkiledi.
Cazibeli, çekici ve gizemli fendi kadını lüks ve kıskançlık yaratıcı derecede şık kıyafetler içinde, sisli sokaklarda dolaşıyor.
Konsept olarak elbiseler ağırlıkta ve tüm kıyafetler sonbaharı hissettiriyor. Uzun çizmeler gene karşımızda, tabi elde taşıdığımız iri çantaları unutmamak gerek.







CHANEL "COCO COCOON" ÇANTALAR


Chanel, 2009 sonbahar-kış çantalarının reklamları için Lily Allen ile çalışmış. "Coco Cocoon" adlı koleksiyonun çekimleri tam Karl Lagerfeld'e yakışır biçimde, konsept siyah beyaz, Chanel kadını gene asil, gene şık ve bunlara yaraşır biçimde taçlanmış.
Çantalara gelince bende, hani böle çokta aşık oldum, istiyorum psikolojisi yaratmadı ama tabiki şıklar. Ben kendi adıma en çok ilk resimdeki Lily Allen'in elindeki siyah olanla, altta büyük beyaz olanı beğendim.
Çantalar ekim ayında raflarda olacakmış, meraklılarına duyurulur.











27 Temmuz 2009 Pazartesi

BUNLARI BİR ARA DİKMİŞTİM :)

Bunları bir ara dikmiştim sanırım geçen yazdı, kuzenlerim ve arkadaşlarımaydı bunlar. Aslında daha çok vardı ama ne yazıkki hepsinin resmini çekmemişim:) Bunlarda cepten çekilmiş elimden gitmeden önce, biraz bulanıklar. Şimdi resimlerimde dolaşırken buldum paylaşmak istedim.
  • Beyaz üzerine çiçek desenli saten kumaştan maxi elbise (malum geçen sene maxi elbiselerin yılıydı, gerci bu senede devam)
  • Yine bir maxi elbise daha. Yeşil, desenli şifon kumaştan-altında beyaz astar kullanıldı.



  • Siyah saten kumaştan mini etek, altında şifon kumaştan kat kat büzgülü volanlar oluşturulup kabarıklık sağlanmış. Çok şirin duruyor :)




ALBERTA FERRETTI 2009-2010 REKLAM KAMPANYASI

Reklam Kampanyalarına Alberta Ferretti ile devam ediyoruz. Dağınık bir oda havada uçuşan kağıtlar, kitaplar ve diğer objeler ve dağınık saçları ile güzeller. Lüks, ihtişam ve karmaşıklık bir arada, hatta karmaşa ve dağınıklık çekimlerin konseptini oluşturmuş adeta. Elbiseler ön planda, danteller işlemeler, kabarık volumlü kollar, bele oturan kumaştan kemerler diğer öner çıkarılan parçaları oluşturmuş. Siyah, gri gibi kış renkleri ağırlıkta.






24 Temmuz 2009 Cuma

CESARE PACIOTTO 2009-2010 REKLAM KAMPANYASI

Reklam resimleri arka arkaya geliyor. Cesare Paciotti'nin reklamlarında ilk dikkat çeken Paciotti kadınlarının seksi olması sanırım. Yarı çıplak şekilde siyah iç çamaşırları ile dikkat çekici pozlar çekilmiş,tabi bütün çekinlerde ayakkabılar ön plana çıkarılmış. Platform tabanlar ve diz üstü çizmeler bu çekimlerde de ön planda, çantalar gene elde :)






23 Temmuz 2009 Perşembe

CANIM ARKADAŞIMA DOĞUM GÜNÜ T-SHIRT'Ü

Canım arkadaşım, dostuma doğum günü t-shirt'ü hazırlamıştım, yeni verebildiğim için anca şimdi yayınlıyorum.. Sizde beğendiyseniz ve bunun gibi özel bir tshirt sevdiklerinize hediye etmek isterseniz yardımcı olabilirim, bana yazın yeter :)







MAYDANOZ'A TEŞEKKÜR :)

Maydonaza, (http://cimcimeblog.blogspot.com) adresli blogunda benden bahsettiği ve tanıttığı için bireysel teşekkür etmemin yanında birde blogumda teşekkür etmek istedim :)

Teşekkür ederim arkadaşım:)


L'OFFICIEL İÇİN KAĞIT ELBİSELER

Karşınızda L'Officiel Rusya Temmuz-Ağustos sayısı için "Paper Couture". Adeta kumaş misali zarif duruyor bu kağıttan elbieser, mankenlerin hakkınıda yememek lazım tabii. Daha önceden kumaş dışındaki malzemeler (seramik, metal, çikolata, para gibi) ile yapılan kıyafetler görmüştük, ve daha kaba hatlara sahip standart durumdaydılar. Fakat bunlar bana pek bir narin ve kibar gözüktü, her detay düşünülmüş, şal ayrıntısından kullanılan fiyonka kadar, origami sanatı ustalıkla kullanılmış. Bence yaratıcılığa ve harcanan emeği alkışlamak lazım.