27 Haziran 2009 Cumartesi

İLGİNÇ TASARIMLI AYAKKABILAR


Düşman ayağa, dost başa bakar demişler ama bu ayakkabıları kim giyerse giysin bakılmayacak gibi değil sanırım :). Danny Sullivan kuralsız diye adlandırılan ayakkabıları ile Irregular Choice yaz koleksiyonunda dikkatleri çekiyor. Trendmiş, modaymış önemli değil benim ilgimi ilginç ayakkabılar çekiyor diyorsanız irregularchoice.com 'a bakın derim.











MICKEY MOUSE'UN ELDİVENLERİ


Özellikle Minnie Mouse olmak üzere Mickey Mouse ve Disney dünyasının çizgi kahramanları, moda dünyasına, modacılara konu olmuş, ilham vermiştir. Bunlar içinde çizgi kahramanlar direk baskı şeklinde kullanılırken, 2009-2010 Sonbahar-Kış koleksiyonunda, Jeremy Scott Mickey'nin özellikle kulaklarından ve eldivenlerinden esinlenmiş. Özellikle eldivenlerden oluşan ceket en yaratıcı tasarımlarından :)







26 Haziran 2009 Cuma

FUAR İÇİN SUNUM

Bu çizimlerimi daha öncede koymuştum ama bu fuar için hazırlandı. Teknik çizimleri, renk scalası ve kumaş örnekleri ile tam bir sunum :)

25 Haziran 2009 Perşembe

KUTSAL EMANET

Daha öncede internette dolaşırken görmüştüm, şimdide e-maile tanıtımı benimle paylaşmışlar, bende sizlerle paylaşmak istedim. Bebekler anneler için en kutsal emanet ve Assos bunu görsel olarak en güzel şekilde anlatmış.
Tanrının Emanet Ettiği Cana Bedeninde Hayat Verene….
Kutsal Emanet
“ Tanrı insanlığı kadına emanet etti!.. “ İnsan soyunun devamını sağlayan yegane varlık olan kadın, Tanrı’nın ona emanet ettiği cana, bedeninde hayat veren kutsal bir taşıyıcıdır. İnsan, dünyaya gelinceye dek kadına bahşedilmiş bir emanettir. Ve Tanrı bu kutsal emaneti taşıması için, kadını seçmiştir. ‘’O’’ müthiş bir sığınak, mükemmel bir koruyucu, karşılıksız sevgi ve sadakatin ifadesi, sonsuz bağlılığın simgesidir. Anlamını isminde taşıyan bu sıra dışı consept yine Assos imzasını taşıyor. Kadının tarifsiz ışığı ve sonsuz gücünden esinlenen Assos, bu özel tasarımı Pırlanta tutkunları ile buluşturuyor…
“ Anneler, dokuz ay karnında taşıdığı çocuğunu Şimdi de elinin üstünde taşıyın diye; Çünkü anneler çocuklarını hep el üstünde tutarlar!...”

22 Haziran 2009 Pazartesi

NET-A-PORTER İNDİRİMİ


Net-A-Porter (http://www.net-a-porter.com) sezon sonu indirimleri başladı. Birçok ünlü markanın ürünlerine indirimle, hatta bazı ürünlerde %50'ye varan indirimle ulaşılabilecek. Şöyle bir göz atmakta yarar var :)

21 Haziran 2009 Pazar

T-SHIRT

Biliyorum çok bencilim ama buda benim :) Eskiden yapıp giydiğim olduğu için ama zaman bulur bulmaz yenilerini yapıp pasaja koyucam :)




YENİİİİ

Bu benim ama en yakın zamanda sizler için, pasaja için daha güzelini dikicem :)




17 Haziran 2009 Çarşamba

H&M YİNE YENİDEN


Ayakkabı dünyasının devlerinden Jimmy Choo 'da H&M için koleksiyon hazırlıyacağını açıklamış. Açıklamalara göre 14 kasım gibi Jimmy Choo imzalı çantalar, ayakkabılar onlara uygun kıyafetler ile raflarda yerini alacakmış. Daha öncede Madonna, Kylie Minogue, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Viktor & Rolf and Matthew Williamson ile de çalışmıştı ve başarılı koleksiyonlar ortaya çıkmıştı. Koleksiyon için bekleyeceğiz, Türkiye'de H&M olmaması ne yazık...




EVA MENDES & CALVIN KLEIN 09

Karşınızda Eva Mendes ve Calvin Klein 2009 siyah-beyaz konseptli kampanya çalışması. Eva'ya Jamie Dornan eşlik etmiş. Fazla söze gerek yok, görsel şölen yeterli....


İŞTE SONUNDA ELBİSELER - SATILDILAR

Bu ürünleri geçen yaz dikmiştim arkadaşlarım, kuzenlerim büyük bir kısmını kaptılar, bunlar ayırdıklarım, bu sezonda moda olduğu görünce hemen ekledim, size sunuyorum. Pasajdan ürünlere ulaşabilirsiniz. Zamanım biraz daha müsait oldukça arkası gelecek. ;)


PRADA 2009 YAZ REKLAM ÇEKİMLERİ


Prada 2009 yaz reklam çekimlerine bakıpta etkilenmemek mümkün değil sanırım. Daha öncede karşıma çıkmıştı resimler ama resimlere bir daha bakınca paylaşmak istedim. Çekimlerin hem sadece olması ama aynı zamanda bir o kadarda zengin olması, canlı gözükmesi, Prada 'nın nerdeyse tüm koleksiyonu sergilemiş olması, çantalardaki şıklık, defilede mankenlerin düşmesine sebep olan o ayakkabılar. Nerdeyse tüm trendi bir seferde resimlerden algılayabiliyorsunuz.










15 Haziran 2009 Pazartesi

LIMANGO COM İLE ALIŞVERİŞ


Teknolojinin gelişmesi ile paralel şekilde hepimizin elinin altında bulunan internet ile online alışveriş hızına hız katmış durumda. Her gün yeni bir site önümüze çıkıyor ve yetişmek mümkün olmuyor, işte bu sitelere yeni bir tane daha eklendi. Otto Group'un bir üye kuruluşu limango.com . Birçok ünlü markanın ürünlerine %70'e varan indirimle ulaşabiliyorsunuz. Siteye üye olmanız gerekiyor ve her bir ürünün kampanya süresi farklı oluyor, o yüzden hemen bir göz atmakta yarar var.

LANVIN CRUISE 2010

Lanvin 2010'da şıklığı ve ekzotik tasarımları birleştirmiş. Uzun elbiseler,jarse kumaşlar,etekler platform ayakkabılar yanında çiçekli parmak arası, bol çiçekli fötr şapkalar ve büyük kolyeler.


BALENCIAGA CRUISE 2010


2010 pre koleksiyonda Balenciaga elbiseler, skinny pantalonlar bootie'ler gözde. Bolera tipi ceketler, gömlekler, genellikle gri tonlar ağır basmış.



13 Haziran 2009 Cumartesi

MAMSIRATI IRMAE


Bez çanta tasarımları ile isminden söz ettiren Irme Temurlenk, ürünlerinin organik olması ile övünüyor. Çantaları 20 ile 50 USD arasında, elbiseleri 25 ile 200 USD arasında değişen tasarımcının sloganı alışverişe giderken bile bez çantanı kullan böylece daha az poşet artığı yaparsınızmış. Kendisini tanımak ve ürünlerine ulaşmak isteyenler için design7.etsy.com 'a bakabilirsiniz.






STELLA McCARTNEY & GAP

Daha önce H&M ve Adidas için tasarımlar yapan Stella McCartney bu seferde Gap için tasarımlarını konuşturucak. Ama bu sefer büyükler için değil küçükler için tasarlayacak. GapKids ve Gap Baby için ilk defa olarak çoçuk giyimi alanında koleksiyon oluşturacak. Kasım aylarında mağazalarda yerini alması beklenen koleksiyon Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere'deki çoçuk reyonlarında ilk olarak sergileniceği söyleniyor.

BOYFRIEND TARZI KİMDE DAHA İYİ?


İkiside Chloe ilkbahar yaz 2009 sezonuna ait şort ve boyfrıend blazer ceket. İlk başta ocak-şubatta sanırım Kate Bosworth üzerinde dergide görmüştüm ve açıkcası kendime nedense çok yakıştıramasamda tarzını,ceketi çok beğenmiştim . Şimdide Sevigny üzerinde gördüm, farklı tarzlarda kullanılmış aynı takım. T-shirt ve gömlekle uygulanmış, kullanılan takılar-aksesuvarlar farklı. Sizce hangisi daha iyi ? ( benim oyum Bosworth'dan yana :) belki bana daha çok uyduğu içindir.)

MISSONI 'DE OTEL AÇAN MODA EVLERİ ARASINA KATILDI


Lüks markaların yıldız tasarımcıları, markalarının kuvvetli isimlerinin vasıtası ile, dünyanın çeşitli yerlerinde otel açtıklarını hepimiz biliyoruz. Armani, Versace ve Bulgari'nin ardından Missoni de otel işine girdi ve yeni otelini bugünlerde Edinburgh (İskoçya) ‘da Hotel Missoni adı altında açtı. Radisson Sas otellerinden tanınan Rezidor Grup ile Missoni ailesinin birlikteliği sonucu 136 odalık oteli, Kuveyt, Umman’da açılacak oteller takip edecek. Türkiye'nin ismide otel açılacak ülkeler arasında geçiyor. Gidemesekte bir tasarımcı gözü ile bakalım otel nasılmış :)www.hotelmissoni.com




YONCİMİK



Yonca Evcimik, müzik dünyasından sonra tasarım dünyasınada el atmış. Çanta, bebek ve kitap ürünleri sunduğu Yoncimik adlı koleksiyonu ile genç kız ve çoçukların gündeminde olacak sanırım. Tasarladığı bu cıvıl cıvıl ürünleri Pak Saraciye firması hazırlamış . Ürünlere bakıp incelemek için paksaraciye.com

9 Haziran 2009 Salı

KOTON'DAN VÜCUT TİPİNİZE GÖRE GÖMLEK PANTOLON




Uygun fiyatları ve devamlı yenilenen modelleri ile Koton artık belli yere gelmiş Türk firmalarından biri durumda. Koton Şimdi Koton Banafit koleksiyonu ile müşterilerine standart giyimkalıpları dışında kişiye özel moda hizmeti veriyor ki şöyle oluyor :) Gömleklerde mini, midi, maxi adı altında büyük veya göğüs ve dar veya geniş omuz yapısı gibi özellikler göz önünde bulundurularak tasarımlar yapılmış. Yine pantolonlara gelince yine 3 grupta boyu uzun gösteren, kalçayı dik-kalkık gösteren, ince gösteren gibi kalıplarda çalışılmış. Benim henüz inceleme fırsatım olmadı ama inceleyince beğenirsem, dendiği kadar varsa yine yazıcam :)

MUPPETS:)

Daha öncede Obama'yı t-shirtlerin üzerinde baskı olarak podyumda sergileyen Charles de Castelbajac 2009 sonbahar- kış içinde Muppetları podyuma taşımış. İşte bu defileden görüntüler. Özellikle Kermit çok kullanılmış ama en ilgi çekici sanırım kermitten oluşan ceket kaban. Ben genede oyumu Looney Tunes kahramanlarından yana kullanıyorum:)