31 Mayıs 2009 Pazar

TÜRK VE İTALYA ARASINDAKİ MODA

2 Haziran, yani salı günü Taksim'deki İtalya Başkonsolosluğu'nda bir moda sergisi olacak. Bu defilenin özelliği ise Moda Tasarımcıları Derneği'nden ve İstanbul Moda Akademisi'nden toplam 10 Türk genç moda tasarımcısı, İtalya’nın kumaş üretiminin yoğun olan Biella, Prato, Firenze bölgelerindeki kumaş üretici firmalarında staj görüp, defilede sergilecek giysilerin kumaşlarını tasarlamış olmaları. Defilede podyumda olacak kıyafetler ayrıca 6 Hazirandan sonra 15 gün İstanbul Moda Akademisi'nde segilenecekmiş. Görmek isteyenler için bilgi kontrolü yapılarak Nişantası İMA'ya uğrayabilirler.

JEAN PAUL GAULTIER VE SU ŞİŞESİ TASARIMI

Evianı mutlaka duymuşsunuzdur, ünlülerin su markası, en azından starların ellerinde görmüşsünüzdür belki. (Meraklılarına Türkiyede'de var) Şimdi diyorsunuz içme suyundan bahsetmek için mi bu yazılar, tabiki hayır tasarımın ve tasarımcıların olduğu herşey ilgimi çekiyor ve sizlerle paylaşıyorum. Evian her sene bir tasarımcı ile anlaşıp şişe tasarlattıyor ve bu senede Jean Paul ile anlaşmış.İşte karşınızda Jean Paul Gaultier'in 2009 için tasarladığı Limited Edition Su Şişeleri......



28 Mayıs 2009 Perşembe

MANGO YENİ YÜZÜ SCARLETT JOHANSSON İLE


Mango 2009-10 kış için yeni yüzünü belirledi ve Scarlett Johansson ile anlaştı. Mango 'nun yetkilileri Scarlett'i seçmelerine sebep olarak Scarlett'in, mangonun hitap ettiği, giydirmek istediği kent/şehir kadınını, çok uluslu ve özgür kadını ifade ettiğini, bunun yanında hem şık hem hayatdolu dinamik olduğunu açıklamışlar. Aynı zamanda Mangonun kış sezonunda çok kuvvetli tasarımlar koyacağı da söylentiler arasında. Görücez bakalım .:)



GALATAMODA 2.YARI

Evet evet doğru duydunuz GalataModa takrarlanıyor. Özellikle benim gibi kaçıranlar için, hem tasarım ürünleri inceleyebileceğiniz, hem gardolabınıza ekleyebileceğiniz, hemde tasarımcılarla birebir muhabbet edebilceğiz bu ortamı kaçırmak istemiyorsanız 3-7 Haziran Galata Kulesinde, bir süpriz olarak 12-14 Haziran Bebek Şenliğinde ziyaret edebilirsiniz. Ben bu sefer kesin gitmek istiyorum.

GÖKKUŞAĞINI ÜZERİNİZE GEÇİRİN

Bu sene pudra renklerin devreye girmesine rağmen canlı ve neon renkler hala revaçta. Bazı tasarımcıların ise 2009 ilkbahar-yaz modasında, gökkuşağı renklerinden kıyafetlere yer verdiğini görebiliyoruz. Mağazalarda da bu renklerin yanyana kullanıldığı özelliklede t-shirtlerde görüyorum, sizinlede paylaşmak istedim. İşte birkaç örnek:



İpekyol 69 TL.


Mango 22TL.



TopShop 64,90 TL.

Nine West 149 TL.


Bu renkleri üzerinde taşımak isteyenlerin miss sixty, zara, mango, lacoste mağazalarına bir göz atmasını öneririm :)

25 Mayıs 2009 Pazartesi

SEZONUN MASKE MODASI

Belkide çoktan görmüş, duymuşsunuzdur. Ben göreli olmuştu çünkü, ama fırsat bulupta yazamamıştım. Nasıl tarih boyunca modanın bolluktan, fakirlikten hastalıklardan etkilendiğini gördüysek, bügünde bunu yaşıyoruz, örnekleri ile hemde. Domuz gribi salgını herkesin ağzında malum, işte bu salgının modaya etkisi ...



22 Mayıs 2009 Cuma

2009 CANNES FİLM FESTİVALİ'NDEN GÖRÜNTÜLER

Yorumsuz olarak Cannes Film Festivalinde kimler neler giymiş :)




Penelope Cruz (Marchesa) - Sharon Stone (Balmain)



Hilary Swank (Armani ) - Aishwarya Rai (Elie Saab)



Eva Longoria (Versace) - Angelina Jolly (Versace)



Eva Herzigova (Versace) - Diane Kruger (Marchesa)

Tilda Swinton (Lanvin) - Robin Wright (Narciso Rodriguez)


Rachel Weisz (Christian Dior) - Evangeline Lily (Valentino)


20 Mayıs 2009 Çarşamba

BUNLAR ÇOK ŞEKER:)


1985 Doğumlu Nur Teker 1 yıldır Milkhead Design Studio adı altında bu eğlenceli, sevimli tasarımları yapıyormuş. Ürünlere şöyle bir baktığımızda genellikle bayanlara has gibi gözüksede, erkeklerinde kullanabilceği ürünler var. Her malzemeye tekniğini uygulayabildiğini söyleyen Nur Teker kişiye has ürünler yapıyor ve en önemli isteği, ürününe bakıldığında insanların yüzünde tebessüm oluşturmasıymış ki bence bunu becermiş:)





Ben özellikle babetlere ve cüzdan, ajandalara bayıldım:) Beyoğlunda Lazy mağazalarında ürünlerinin satışı yanında, ben açamasamda bakmak isteyenler için milkyhead.com internet adresinden ürünlere bakabilirsiniz.











LİSTE BAŞLARINDAN LACİVERT KIRMIZI BEYAZIN BİRLİKTELİĞİ


Oldum olası sevmişimdir bu üç rengi, oldum olası yakıştırmışımdır. Normalde laciverti tek başına çok kullanmamama rağmen kırmızıyla veya beyazla veya üçü birlikte çok yakıştırıyorum. Bu sene ilkbahar-yaz koleksiyonlarını incelediğimde denizi ve denizcileri hatırtalan bu renkleri ve hatta denizin simgesi olan imgeleri çok fazla görüyorum. Özellikle Dolce&Gabbanna'nın yaz koleksiyonu adeta denizci stili üzerine kurulmuş ve bence çokda güzel olmuş ;) Sizde bu trende ayak uydurmak isterseniz, yada trend fln banane ben zaten seviyorum bu renkleri , bana çok yakışıyor diyorsanız Moschino, Banana Repuclic, Guess, D&G söylememe bile gerek yok:), yok daha uygun fiyat istiyorsak ki bence bu krizde öyle olmalı Mango, Koton, Zara, Mudo ve hatta ve hatta C&A ve ben sevmesemde Adil Işık'a ( bu trendi ve diğerlerini kopyalamışa benziyor) gitmenizi öneririm. Elbiseler, baskılı t-shirtler, etekler, şapkalar, ayakkabılar bile bulacaksınız.





18 Mayıs 2009 Pazartesi

:)

Uzun bir aradan sonra,( iş yoğunluğundan dolayı) çizimlerimi koyarak başlıyım dedim:) Umarım beğenirsiniz ;)










9 Mayıs 2009 Cumartesi

RIHANNA HAFTASONUNU İYİ KAPADI


Rihanna'nin Kostüm Enstitü Galasındaki Dolce &Gabanna takımından daha öncede bahsetmiştim. Son günlerde trendi uygularken, podyumlardan gerçek hayata geçirdiği kıyafetlerde, pekte gözümüze hoş gelmeyen seçimler yapıyordu. Fakat bu resmi görünce bahsetmeden edemedim. Bilmiyorum benim gözüme Rihanna üzerindeki Louis Vuitton ile hem hoş, hem kendi tarzına uygun, hem trendlere uygun, hemde çok canlı gözüktü..... Böyle devam..

8 Mayıs 2009 Cuma

LOUIS VUITTON&TAKASHI MURAKAMI 2009 MULTICOLORE PALETTE KOLEKSİYONU


Bu resimleri görüpte yazmamak mümkün değil. Benim bir yanım hala büyümemiş olcak ki, resimleri görünce çoçuklar gibi heyecanlandım, orayı karıştıramayacağım için üzüldüm.
İnsanın baktıkça içi kıpır kıpır oluyor canlıyor:) Karşınızda Japon sanatçı Takashi Murakami'nin 2009 ilkbahar-yaz Louis Vuitton için tasarımları. Tıpkı nasıl baharın gelmesi ile içimiz kıpır kıpır oluyorsa bu çantalarda renkleri ile kıpır kıpır.
Louis Vuitton'un Omotesando mağazası, adeta Murakami'nin alanı haline getirilmiş, onun karakterleri duvarlara işlenmiş, büyüklü küçüklü oyuncakları ile bezenmiş. Meraklıları için keşfetmek büyük bir zevk olacak.