30 Nisan 2009 Perşembe

BUNLAR MARC 'IN KALPLERİ

Bu sene biliyoruzki kalpler çok fazla hayatımıza girdi. Birçok ünlü tasarımcı, kalp logosunu çeşitli şekillerde kullandı koleksiyonunda ama biri varki :) kalp, ilk göz önüne koyanlardan. Marc Jacobs birçok ürününde, kıyafet olsun, ayakkabı çanta yada aksesuar olsun, gözümüze hitap edip, kalbimizi çalıcak şekilde kullandı. İşte sadece birkaç ürününden (bazıları benimde kalbimi çalmış) örnekler....



Mor Kalpli Elbise 800$
Kalp Topuklu Ayakkabı 435 $
Kalp Topuklu Dore Ayakkabı 600$

Kalpli Çanta 1395$
Kalpli Clutch 795$

Kalpli Pembe Babet 260 $


Renkli Kalpli Babet 495$

29 Nisan 2009 Çarşamba

YENİLER ;)







YİNE YENİ YENİDEN GALATAMODA


Modanın festivali olan Galatamoda Festivali 6-10 Mayıs arasında Akaretler Sıraevler'de düzenleniyor. Türkiye'nin önemli moda tasarımcılarından 31'i, hazırladıkları koleksiyonları tüm Türkiye'ye sunucaklar. Moda Tasarımcıları Derneği tarafından iki yıl içinde sekizincisi gerçekleştirilen Moda Festivali, birçok genç modacıyı destekliyor ve moda öğrencilerine ünlü tasarımcılar ile bir araya gelme şansı sunuyor. Her gün 10:00-22:00 arasında gerçekleşecek, 5 gün sürecek bu festivali kaçırmayın, en azından ben kaçırmayacağım.

VOGUE EYE-WEAR

Vogue eye-wear 2009 ilbahar-yaz koleksiyonu gözlükler, bekleyenleri için bu sezon hazır. Konsept olarak 1960'lardan esinlenerek hazırlanmış, ve gene iri güneş gözlükleri ön planda. Hem sezonun modasına bakmak için, hemde modelleri görmek için için vogue-eyewear.com'a bakmalısınız. Güzel olan ne mi oturduğunuz yerden sitede bulunan sanal ayna uygulaması ile gözlükleri deneyebilmeniz ;)


28 Nisan 2009 Salı

CEP TELEFONU BÖYLE TAŞINIR


Böyle bişide anca Karl Lagerfeld'den beklenirdi sanırım. Tasarımın doruğunda olan Karl Lagerfeld 2009 sonbahar koleksiyonu için deri eldiveni kullanarak tarz bir telefon taşıma kabı yaratmış. Mode severlerin ilgisini çekicek olan bu tasarımın Türkiye ne kadar ilgi görüceğiniz göreceğiz. Yakında koluna, eline takılı cep telefonlu bayanları sokakta, gece hayatında görürseniz şaşırmayın.:)



25 Nisan 2009 Cumartesi

H&M 'İN MEŞHUR TAVUŞKUŞU

23 Nisan 2009'un Matthew Williamson'ın H&M için hazırladığı koleksiyonun mağazalara girdiğibi biliyoruz. Koleksiyonu incelediğimizde Williamson'un her zamanki desenlerini taşıyan elbiselerden bolbol mevcut durumda. Fakat öle bir desen var ki bütün ünlülerin üstünde görüyoruz. İçinizden geçirdiğinizi duyar gibiyim tavus kuşu kuyruk deseni. Renkleri öle güzelki, nereye koyarsanız yakışıyor. Sadece Osmanlı zamanında bu kadar çok kullanılan, hat sanatında kullandığımız tüy, tavuş kuşu motifinin, isterdimki moda sitelerinde bir Türk tasarımcının tasarımı ile de yer alabilseydi.


Nicky Hilton

Katy Perry


Mischa Barton




Başka tavuskuşu motifli H&M'ler




Matthew Williams'un, H&M için 2009 İlkbahar-Yaz Kolksiyonundan parçalar




PEMBE RÜYALAR


Eskiden barbie bebeklerimizin rengi, ya da çocukluk giysilerimizim rengi olan pembe, günümüzün modası. Artık tasarımcılar bu rengi her yerde kullanıyorlar, hatta erkek gömlek ve t-shirtlerinde .. Diyorsanızki ben şeker kız candy gibi dolaşmak istemiyorum, önerim ayakkabılarınızda kullanmanız. Beyaz kotlarımız, eteklerimiz yada gece çıkarken siyah elbisemiz altında çok şık ve tarz durucaklar :)




















ECE SÜKAN İLE MAVİ İŞBİRLİĞİ


Vintage kıyafetler merakı ile tanıdığımız Ece Sükan, Mavi Jeans ile "Mavi & Friends" projesi için 120 parçalık özel bir koleksiyon hazırladı. Paris, Amerika'ya gidip Mavi Jeans ruhuna uygun parçalar seçip birleştirerek, hepsinden birer parça olacak şekilde bir koleksiyon hazırladı. Bazılarının renk alternatifleri olan koleksiyonu, mini, kabarık, yırtık, fırfırlı etekler, dizlikler, jeanler oluşturucak. Sadece Beyoğlu, Tünel, İstinye Park ve Palladium mağazalarında satışa sunulacak ürünler için, mağazalarda özel bölümler oluşturulmuş ve Ece Sükan for Mavi torbaları, kartpostalları, askıları hazırlanmış. Bence Ece'nin neler yaptığını sadece görmek için bile Mavi mağazalarını ziyaret etmek gerek :)



BARBİE EVİ VE MOSCHINO RÜYASI

Barbie'nin 50. yaş gününü kutlamıştık. Şimdide sizi çoçukluğumuzun yıldızı olan plastik barbie ve mobilya firması Kartell'in işbirliği sonucunda ortaya çıkmış bu büyük barbie evine bakmaya davet ediyorum. Oturma odası, banyo, teras, yemek odası gibi altı adet odayı içeren bu evde barbieye, altı hayat içerisinde herbiri farklı olmak üzere Moschino kıyafetler eşlik ediyor. Bu normal insan boyutundaki hayatta oynamak güzel olurdu dimi, hele barbie bizle kıyafetlerini paylaşırsa ;)






BALMAIN İLE DEVAM

Balmain furyasında, özellikle Celine Dion dolabını konserler için Balmain ile yapmış. Celine 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonundan birçok tasarımla sahnede yerini almış. Kate Moss'uda 2009 sonbahar koleksiyonunda sezonun trendi geniş vatkalı parlak kıyafeti ile görüyoruz.


24 Nisan 2009 Cuma

BURBERRY İLE YOLCULUĞA ÇIKALIM



Her sezon takip edilen, şık Burberry bu sezonda gönlümüzü çalıcağa benziyor. Her zamanki gibi bu sezonda şıklıkla rahatlığı birleştirmiş, asil ekoseler yaratmış, gösterişli takıları barındırmış durumda Burberry. Tasarımcısı Christopher Bailey, gece kullanabileceğimiz lame ve dore elbiseler hazırlamış, onları süsleyebileceğimiz ingiliz bahçelerinden esinlendiği zambak, nergis, çiğdem çiçekleri şeklinde koleyler tasarlamış. İngilizlerin klasik desenine de bir dokunuşta bulunup, siyah ve beyaz ekose desenli çanta, ayakkabı, kemer, cüzdan ve kıyafetleri koleksiyonuna katmış. Jeanlerinede bir göz atmanın yanında, Burberry'nin sadece kadın koleksiyonu değil, erkek koleksiyonuda incelenemeye değer.