21 Ekim 2009 Çarşamba

FASHONABLE İSTANBUL HAKKINDA MERAK EDİLENLER



Fashionable İstanbul hakkında, 23-25 Ekim arasında Dolmabahçe'nin avlusunda boğaz manzarası eşliğinde yapılacağı gibi bilgileri daha önceki bu yazımda vermiştim.Bu etkinlik 23 Ekim akşamı Roberto Cavalli 'nin defilesi ile başlayacak ve Reina'da yapılan After Party ile devam edecek. Bruce Willis, Justin Timberlake, Dubai prensesi Prenses Haya (hayranı olduğu Ferre defilesi için katılacak), Bar Refaeli, Elizabeth Hurley, Elle Macpherson ve Naomi Campbell gibi ünlü yıldızlarında davetli olduğu etkinlik eminimki ülkemize haraket getirecek. Bende bu etkinliği ve defileleri heyecanla bekliyorum. Ama bu postla ben sizinle daha çok merak edilen birkaç nokta hakkında bilgileri paylaşmak istedim ve işte o noktalar:
Artık hepimizin bildiği gibi Fashionable İstanbul Salvatore Ferragamo, Vivienne Westwood, Roberto Cavalli, Gianfranco Ferré ve Missoni gibi dev markaların katılacağı 3 günlük bir etkinik. Bu etkinlikte sadece genç moda tasarımcılarımızın tasarımlarının olduğu bir koleksiyonda pazar günü sunulacak.
İlk olarak bu organizasyonun ne amaçla yapıldığı, ne olduğu hepimizin tartışma konusu olmuştu. Edindiğim bilgilere göre bu etkinlik Dünya Moda haftalarının devamı olduğu yönünde ve bu sebeple ülkemize yurt dışından önemli marka ve modeller gelecek. FI ile hem Türkiye’yi tanıtmak hem de Balkanlar ve Orta Doğu ile Avrupa ve Amerika arasında Türkiye’yi moda/tekstil dünyası kapsamında bir köprü durumuna getirebilmek öncelikli amaç. Türkiye’yi sadece bir konfeksiyon ülkesi değil de aynı zamanda İstanbul’u moda şehirlerinden biri olarak konumlandırmak ve  sektörel yatırımların arttırılması ise diğer bir amaç.
Anlaşılan şu ki Baykam&RBM, tekstil sektöründe önemli işbirliklerine kapılar açmak istiyor ve bu dünya markaları ile yapılacak işbirlikleriyle yurtdışına gitmek ve moda sektöründeki yurtdışı açılımını geliştirmeyi sağlamak istiyor.
Peki evet bu amaçlar güzel, ülkemiz ve moda sektörümüzün gelişmesi için atılmış iyi adımlar ama  Türkiye’nin tanıtımı için oldukça önemli olan bu etkinlikte hiç Türk tasarımcısı yer almıyor olması hepimizi üzen bir noktaydı,  ve  hepimiz nedenini merak ediyorduk. Bu can alıcı noktaya yapılan açıklamalar bana iç rahatlatıcı geldi açıkcası ve sizinle paylaşmadan edemedim. FI 'ın bu sene ilk kez düzenlendiğini hepimiz biliyoruz. İşte bu ilk etkinlikle Türkiye’yi yurt dışı moda dünyasına tanıtmak ve moda sektöründeki önemli isimleri buraya getirerek uluslararası moda gündemine Türkiye’yi sokmak asıl hedeflenen ve bunu takiben daha  sonraki etkinliklerde ise Türk markalarına mutlaka yer verileceği içime biraz su serpti açıkcası.
Bende umut ediyorum ki Baykam&RBM, bu etkinlik ile amaçlanana ulaşıcak ve bir sonraki etkinliğin dünya moda günlerindeki gibi 1 haftaya uzayacağı günlerde Türk Moda Tasarımcılarınıda göreceğiz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

STYLEISTICO dedi ki...

Thanks for your nice comment :)it makes me happy :)